Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Αρνήθηκε τη συζήτηση στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα που έθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Τέσσερα ζητήματα με επείγοντα χαρακτήρα, έφερε για συζήτηση, προ ημερήσιας διάταξης η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, που αφορούσαν την παράταση λειτουργίας του αποτεφρωτήρα στον ΟΕΔΑ Φυλής, της αποκομιδής των μπλε κάδων, τις διώξεις και την καταστολή εναντίον όσων συμμετείχαν σε κινήματα κατά των διοδίων, αλλά και τη χρηματοδότηση οχημάτων και εξοπλισμού της Αστυνομίας από πλευράς Περιφέρειας. Για όλα η πλειοψηφία αρνήθηκε να συζητηθούν.

Στην ενιαία τοποθέτησή του για το κατεπείγον, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Γιάννης Πρωτούλης νυν περιφερειακός σύμβουλος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε πως η ενημέρωση για την παράταση στη λειτουργία του αποτεφρωτήρα, έγινε από τη «Διαύγεια».

Υπενθύμισε πως το 2015, «όταν είχε συζητηθεί η αντίστοιχη επέκταση λειτουργίας για τον αποτεφρωτήρα, η Περιφερειάρχης είχε πει επί λέξη. "Αναφορικά με τον αποτεφρωτήρα νοσοκομειακών αποβλήτων, αποτελεί επιτακτική ανάγκη ο αποτεφρωτήρας να απομακρυνθεί και να εγκατασταθεί σε ειδικό χώρο, εκτός αστικού ιστού. Με διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ, δύναμη ζωής, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ". Η επιτακτική ανάγκη της άμεσης απομάκρυνσης», συνέχισε ο Γ. Πρωτούλης, «επεκτάθηκε στα μουλωχτά για τρία χρόνια και «ξεκίνησε η συζήτηση για απίστευτες απαιτήσεις που έχουν οι εργολάβοι, δηλαδή για τη δυνατότητα καύσης νέων επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων που έχει άδεια ο αποτεφρωτήρας».

Κατήγγειλε την προσπάθεια παρεμπόδισης κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μελών του ΕΔΣΝΑ να περιοδεύσει στο ΧΥΤΑ Φυλής από «μια ομάδα μπράβων που μας παρεμπόδιζε την είσοδο. Μεγάλο ερωτηματικό τι είναι αυτοί οι τύποι στη χωματερή και τι εργασιακή σχέση έχουν με το Σύνδεσμο και την ίδια τη χωματερή».

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της αποκομιδής των μπλε κάδων σημειώνοντας πως οι δήμοι ενημερώνουν ότι ήδη «τα κέντρα διαλογής και ανακύκλωσης, από την επόμενη βδομάδα θα αρχίσουν ένα - ένα να κλείνουν, που φανερώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την πλήρη αποτυχία του αντιλαϊκού σχεδιασμού της αποκομιδής των απορριμμάτων».

Σε ό,τι αφορά τα «μπιλιέτα» που έχουν αρχίσει και έρχονται στους κατοίκους του Ωρωπού που είχαν πάρει μέρος στις κινητοποιήσεις για τα διόδια, ο Γ. Πρωτούλης είπε πως «δύο μήνες πριν, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είχαμε πάρει απόφαση, είχαν στηθεί φιέστες και με παρουσία του δημάρχου Ωρωπού, τώρα αυτά μετατράπηκαν σε πρόστιμα του ΚΟΚ και τα 100ευρα έχουν αρχίσει και έρχονται στα σπίτια. Πρέπει να τοποθετηθεί η διοίκηση επειδή έχει και κυβερνητικά στελέχη στις γραμμές της, τι γίνεται με το δούλεμα και την εξαπάτηση των κατοίκων, που εδώ έλεγαν ότι σταματά κάθε δίωξη και δεν υπάρχει καμία συνέπεια στους κατοίκους που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις».

Τέλος, ανέφερε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δε μπορεί να έχει διακοσμητικό χαρακτήρα στις προεκλογικές εξαγγελίες της Περιφερειάρχη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μάθαμε από δημοσιεύματα και από δελτίο Τύπου για μεγάλη δαπάνη της τάξης των 5 εκατ. ευρώ για αστυνομικά οχήματα, περιπολικά κ.λπ. Εδώ δε θα συζητιέται τίποτα από εδώ και πέρα; Οι δαπάνες δε θα έρχονται για ψήφιση στο Συμβούλιο; Έτσι θα ανακοινώνονται και θα δίδονται; Με ποια κριτήρια και ποιο σκεπτικό; Εξυπηρέτηση σε ποιον είναι αυτό που γίνεται; Υπήρξε εισήγηση ή αίτημα; Ή όπου πάει η Περιφερειάρχης θα βγάζει λες και είναι χρήματα που έχει κληρονομήσει και θα δίνει όπου εκείνη εκτιμά ό,τι πρέπει να δώσει;  Φέρνουμε σαν θέμα έκτακτο ακριβώς αυτό το ζήτημα για να προλάβουμε καταστάσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *