Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ: Να εξασφαλίσει η κυβέρνηση ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών στα δημόσια σχολεία

Στηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των γονιών και των μαθητών για τη μεταφορά των παιδιών στα σχολεία, τονίζει σε δήλωση του ο Γιάννης Πρωτούλης υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής.

Ζητά από την κυβέρνηση να πάρει τώρα πίσω την απαράδεκτη Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία πλήττονται οι μαθητές των καλλιτεχνικών, μουσικών σχολείων. Χαρακτηρίζει απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης και απαιτεί να εξασφαλίσει ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών στα δημόσια σχολεία.

Αναλυτικά η δήλωση:
«Στις 26 Σεπτέμβρη 2018, δημοσιεύθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία αφορά τη μεταφορά των μαθητών δημόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες.

Ιδιαίτερα πλήττονται οι μαθητές των καλλιτεχνικών, μουσικών σχολείων, τα οποία είναι διαδημοτικά σχολεία, δηλαδή φοιτούν σε αυτά μαθητές από άλλους δήμους και περιοχές μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και είναι σχολεία με διευρυμένο ωράριο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντί να εξασφαλίσει την ασφαλή μεταφορά όλων των παιδιών, βάζει τέτοιους όρους και προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση της μετακίνησής τους από και προς το σχολείο που αποκλείει το μεγαλύτερο μέρος των μαθητών. Για παράδειγμα θεσπίζει χιλιομετρικά όρια. Για τους μαθητές Γυμνασίου το σπίτι τους να είναι σε απόσταση πάνω από 3 χιλιόμετρα, και τους μαθητές Λυκείου πάνω από 5 χιλιόμετρα! Δηλαδή ένα παιδί αν δεν έχει τη δυνατότητα ο γονιός να το πηγαινοφέρνει με αυτοκίνητο να κάνει 10 χιλιόμετρα κάθε μέρα κουβαλώντας και το μουσικό όργανο! Είναι προκλητικοί!

Κόβουν και από τα λίγα που έδιναν για τη μεταφορά των μαθητών για να επιτυγχάνονται τα ματωμένα πλεονάσματα, να δίνεται ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους!

Ένας μεγάλος αριθμός μαθητών θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την καλλιτεχνική εκπαίδευση από τη στιγμή που του στερούν το δικαίωμα της μεταφοράς και κάνουν τη μετακίνησή του ακόμα πιο δύσκολη και κοστοβόρα.

Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση αυτή.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των γονιών και των μαθητών. Η κυβέρνηση να πάρει τώρα πίσω την απαράδεκτη ΚΥΑ»!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *