Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ 1: Οι εργαζόμενοι να στηρίξουν το ΚΚΕ που στηρίζει τον αγώνα τους και το συμφέρον τους

Η σήψη του αστικού πολιτικού συστήματος που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα με μετεγγραφές, συναλλαγές, εκβιασμούς αλλαγή θέσεων σαν τα πουκάμισα, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε κόμματα και πολιτικές δυνάμεις καθώς όλοι συμφωνούν στο κύριο ότι, δηλαδή, πρέπει να ματώνει ο ελληνικός λαός για να επιτυγχάνονται τα ματωμένα πλεονάσματα αλλά και να προωθούνται οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στην περιοχή, με πρόσφατο παράδειγμα τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ 1, το πρωί του Σαββάτου 2 Φλεβάρη.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά «Έχει έρθει η ώρα οι εργαζόμενοι να σκεφτούν σοβαρά και να κάνουν την πραγματική διαφορά, στηρίζοντας το ΚΚΕ τη μόνη πολιτική δύναμη που στηρίζει τον αγώνα τους και τα συμφέροντά τους».

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών υπενθύμισε ότι το για το ΚΚΕ από το 1992, το κύριο δεν ήταν το ονοματολογικό, διαφωνεί με τον αλυτρωτισμό που καλλιεργείται στη συμφωνία. Αυτή η διαδικασία, επισήμανε, εμπλέκεται με την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, που ήταν και ο κύριος στόχος της συμφωνίας, προκειμένου οι ΗΠΑ να πάρουν προβάδισμα στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων έναντι τις Ρωσίας και της Κίνας.

Σημείωσε πως «η χώρα μας δεν έχει λόγο να εμπλακεί σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για να χωρίσουν οι ιμπεριαλιστικές μεταξύ τους, τους αγωγούς, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τους δρόμους περάσματος και συμπλήρωσε πως «στην περιοχή έχει χυθεί ποτάμι αίμα εξαιτίας του ΝΑΤΟ που χρησιμοποίησε τον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό για να διχάσει και να αιματοκυλίσει τους λαούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Είναι σοβαρές οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε, που ισχυρίζεται ότι είναι δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των λαών να μπαίνουν στο ΝΑΤΟ και φτάνει στο σημείο να τη βαφτίζει και αντιιμπεριαλιστική (!) δείχνοντας πως δεν έχει μέτρο.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού, κατήγγειλε την κυβέρνηση που εμφανίζεται ως φιλεργατική ενώ πήρε και εφάρμοσε νόμο της ΝΔ, ο οποίος προβλέπει την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και το ύψος του να καθορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό κατά το δοκούν. Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ εδώ και τέσσερα χρόνια που παραμένουν καθηλωμένοι οι μισθοί, δίνει αγώνα για την αύξηση μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών καθώς δύο φορές έφερε πρόταση νόμου στη βουλή για επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, πρόταση που καταψηφίστηκε.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, επισήμανε ότι δεν έχει καμία δουλειά να επεμβαίνει ο ιμπεριαλισμός, να αλλάζει και να βάζει τις κυβερνήσεις που θέλει ανά τον κόσμο. Το ΚΚΕ στηρίζει τους εργαζόμενους της Βενεζουέλας που έχουν το δικαίωμα να εκλέγουν τη δική τους κυβέρνηση και να επιλέγουν το σύστημα διακυβέρνησής τους. Υπογράμμισε εξάλλου, πως το "προοδευτικό μέτωπο"  που ισχυριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ ότι διαμορφώνει με άλλες δυνάμεις στην ΕΕ απέναντι στην ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό αποδείχθηκε προσχηματικό και ψεύτικο. Όλες οι δυνάμεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σοσιαλιστές, κόμματα που βαφτίζονται αριστερά, νεοφιλελεύθεροι και ακροδεξιοί ενέκριναν από κοινού ένα ψήφισμα που αναγνωρίζει ως κυβερνήτη τον Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε κυβερνήτης με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Όσον αφορά τις εκλογές στην τοπική διοίκηση επισήμανε ότι αυτές με το σχέδιο «Κλεισθένη», που αποτελεί συνέχεια του σχεδίου «Καποδίστρια» σημαίνει πως υπάρχουν ασφυκτικές δεσμεύσεις ώστε οι εκλεγμένοι να κινούνται απαρέγκλιτα στα πλαίσια των τριών μνημονίων, των περισσοτέρων από 800 εφαρμοστικούς νόμους, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας, στα πλαίσια των δεσμεύσεων απέναντι στην ΕΕ και τα ευρωπαϊκά μονοπώλια. Αυτά τα περιβόητα πλαίσια στόχο έχουν να εξαφανίσουν οποιαδήποτε περιθώρια φιλολαϊκής διαχείρισης εμφανίζονταν κάτω από την πίεση των δημοτών, εργαζομένων και λαϊκού κινήματος.

Θα είναι νίκη και ελπίδα μέσα από τις εκλογές να αναδειχθούν περισσότεροι κομμουνιστές δήμαρχοι, περισσότεροι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που παλεύουν για το συμφέρον του λαού.

Ερωτηθείς για ένα από τα κύρια θέματα που προτάσσει το ΚΚΕ στις περιφερειακές εκλογές, επισήμανε πως είναι τα έργα υποδομής για την προστασία και ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών τους από τις φυσικές καταστροφές, αντισεισμική, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία καθώς επίσης και η ανακούφιση του λαού με μία ενισχυμένη μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στην κεντρική εξουσία και την ΕΕ των μονοπωλίων.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *