Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Να δοθεί λύση στο θέμα των υγρών αποβλήτων των κατοίκων του Μυλοποτάμου Κυθήρων

Με αοριστίες απάντησε η περιφερειακή διοίκηση Αττικής, στο κρίσιμο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Μυλοποτάμου Κυθήρων, με τα υγρά απόβλητα, το οποίο είχε θέσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής για να συζητηθεί ως προς ημερήσιας διάταξης θέμα στη συνεδρίαση. Κατά τη συζήτηση του θέματος, η διοίκηση δεν έδωσε σαφή απάντηση για το θέμα ρίχνοντας τις ευθύνες στο δήμο Κυθήρων.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται πως «δεν είναι ρεαλιστική η προβαλλόμενη από την κυβέρνηση, τις κρατικές υπηρεσίες και τη δημοτική αρχή, "λύση" για τη διάθεση των λυμάτων του οικισμού με τη μέθοδο των στεγανών βόθρων, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία ελλείψει Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ)».

Εκ μέρους των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης τόνισε πως «η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί τα πάντα. Δε μπορεί να χρηματοδοτήσετε να γίνει δίκτυο για να πάει τα υγρά απόβλητα στο ΚΕΛ, ώστε να μη χρειάζεται να πηγαίνει το βυτιοφόρο να παίρνει τα λύματα από τους βόθρους;».

Υπογράμμισε πως απαίτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι να φτιαχτεί υποδομή με χρήματα της Περιφέρειας, για να μη χρειάζεται ο κόσμος να έχει στεγανούς βόθρους και να μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία, καθώς εκτός του ότι ότι είναι δύσκολο, έχει και δαπάνη για τους κατοίκους.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *