Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

ΚΟΒ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ» ΤΟΥ ΚΚΕ: Σύγχρονος «Μαυρογιαλούρος» η Περιφέρεια Αττικής

Ανακοίνωση για τη συνάντηση της περιφερειάρχη, Ρ. Δούρου, με τη διοίκηση του νοσοκομείου

Ρόλο «σύγχρονου Μαυρογιαλούρου» αποδίδει στην περιφερειακή αρχή Αττικής η ΚΟΒ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» του ΚΚΕ, και μάλιστα με ...«σκηνοθέτη - παραγωγό» την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, σε ένα έργο που «ανέβασαν» στο νοσοκομείο την περασμένη Δευτέρα.
Τα παραπάνω αναφέρονται στην ανακοίνωση της Οργάνωσης του ΚΚΕ, με αφορμή την παρουσία της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, στην κοπή της πίτας της διοίκησης του νοσοκομείου, που επιχειρήθηκε να μετατραπεί σε μια κυβερνητική προεκλογική φιέστα. Εκεί η Περιφέρεια Αττικής - ύστερα από «αίτημα» του υπουργείου Υγείας - ανακοίνωσε ότι διαθέτει το ποσό των 40,6 εκατ. ευρώ για τα 31 νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων 4,7 εκατ. ευρώ για τον «Ευαγγελισμό», για υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Η Ρ. Δούρου είπε στην εκδήλωση ότι δεν υποκαθιστά την κυβέρνηση, αλλά ότι παίζει «τον κοινωνικό ρόλο που οφείλει να παίζει η σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί έτσι αντιλαμβανόμαστε τη λειτουργία της».

Η ΚΟΒ «Ευαγγελισμού» αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Το ότι δεν "υποκαθιστά την κυβέρνηση ή το υπουργείο" είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο. Διότι με καταμερισμένους ρόλους κυβέρνηση και Περιφέρεια την ίδια αντιλαϊκή πολιτική προωθούν. Ανταποδοτικότητα και πληρωμές των λαϊκών οικογενειών για όλες τις παροχές από τις Περιφέρειες και τους δήμους, ανταποδοτικότητα και πληρωμές των ασθενών για όλο και μεγαλύτερο μέρος των αναγκών τους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Περιφέρειες και δήμοι που ενισχύουν τα χαρακτηριστικά τους ως επιχειρήσεις, δημόσια νοσοκομεία που ενισχύουν τον εμπορευματικό τους χαρακτήρα πουλώντας τις εργασίες τους στους ασθενείς - πελάτες είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω των ασφαλιστικών ταμείων. Με Περιφέρειες και δήμους που κάνουν "έκπτωση" στις πληρωμές για την "ακραία φτώχεια", με δημόσιες μονάδες Υγείας που εξαιρούν από τις πληρωμές όσους εντάσσονται στην κατηγορία των εξαθλιωμένων φορτώνοντας την αντίστοιχη δαπάνη σε αυτούς που έχουν το "προνόμιο" να είναι μόνο "φτωχοί".

Η εξαγγελία της κας Δούρου έχει μια απαρέγκλιτη ΣΥΡΙΖΑική συνέπεια στην πολιτική "αφαιρώ 10 - δίνω 1" και αυτό να το παρουσιάζει προκλητικά σαν δήθεν φιλολαϊκή προσφορά. Διότι τα 40,6 εκατομμύρια που εξήγγειλε είναι κάτι λιγότερο από το 10% των 500 εκατομμυρίων ευρώ που αφαιρέθηκαν από την κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων την περίοδο 2013 - 2019 με τη συμβολή όλων των κυβερνήσεων, μαζί και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Υπάρχουν και χειρότερα. Η νομοθετική ρύθμιση για τη "δυνατότητα σύναψης προγραμματικών συμβάσεων για την ανάπτυξη των Δημοσίων Δομών Υγείας" από την Τοπική Διοίκηση, είναι ο προπομπός για την επιβολή νέων τοπικών φόρων και χαρατσιών προκειμένου να "στηριχτεί" η δημόσια Υγεία γιατί το κράτος "δεν έχει", ενώ του φτάνουν και του περισσεύουν για να δίνει 4 δισεκατομμύρια κάθε χρόνο στους ΝΑΤΟικούς φονιάδες.

Οσον αφορά τον "κοινωνικό ρόλο" της Τοπικής Διοίκησης χρειαζόταν πολύ θράσος και αμετροέπεια για να τον επικαλεστεί. Οταν ουσιαστικά δολοφονήθηκαν πάνω από 100 συνάνθρωποί μας στο Μάτι από την παντελή έλλειψη αντιπυρικών μέτρων, όταν δεκάδες συνάνθρωποί μας πνίγηκαν στη Μάνδρα από την παντελή έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ γιατί τέτοιες δαπάνες δεν είναι "επιλέξιμες" αφού δεν φέρνουν κέρδος. Πάει πολύ η κα Δούρου να διεκδικεί το "Οσκαρ" της κοινωνικής πολιτικής για λογαριασμό της κυβέρνησης όταν για τους εγκαυματίες στο Μάτι δεν υπήρχαν ειδικές ΜΕΘ να νοσηλευτούν, όταν οι Αιμοδοσίες των δημόσιων νοσοκομείων - λόγω των ελλείψεων - αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στη μαζική εθελοντική προσφορά του λαού σε αίμα.

Καμία χάρη δεν μας κάνει η κα Δούρου. Κανένας καημός δεν την έπιασε ξαφνικά λίγους μήνες πριν τις περιφερειακές εκλογές για τα Νοσοκομεία της Αττικής. Όσες περατζάδες και να κάνει στα 31 νοσοκομεία της Αττικής για να διαφημίσει την πραμάτεια της σαν σύγχρονος "Μαυρογιαλούρος", οι εργαζόμενοι έχουν την εμπειρία και τον τρόπο να απορρίψουν τους νυν και τους εκκολαπτόμενους "σωτήρες". Να κάνουν τη "διαφορά" με τη στήριξη του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Στις εκλογές, παντού, και στον αγώνα για τα δικαιώματά τους και τις ανάγκες τους».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *