Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΕΛΕΚΟΣ: Οι εκλεγμένοι κομμουνιστές κάνουν τη διαφορά σε δήμους και περιφέρειες

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του Δήμου Χαϊδαρίου να πάνε στις κάλπες με κριτήριο την πείρα τους και να στηρίξουν παντού το ΚΚΕ, απηύθυναν σήμερα το πρωί ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Μιχάλης Σελέκος, δήμαρχος Χαϊδαρίου και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας οι υποψήφιοι πέρασαν από την υπηρεσία καθαριότητας, την υπηρεσία πρασίνου και την τεχνική υπηρεσία, κουβεντιάζοντας με τους εργαζόμενους τα προβλήματά τους και τις θέσεις του ΚΚΕ.

Στη συζήτηση ξεχώρισε το ζήτημα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω των διαφόρων προγραμμάτων.

Ο Γιάννης Πρωτούλης σημείωσε ότι είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση, με τους εργαζόμενους των πολλών ταχυτήτων, «με άλλους να είναι 8μηνίτες, άλλοι κοινωφελίτες, άλλοι παρατασιούχοι, άλλοι 3Κ κ.ο.κ.». Τόνισε ότι αυτό το χάλι αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, όπως και της ΕΕ γιατί δεν θέλουν εργαζόμενους με θεμελιωμένα δικαιώματα, τους θέλουν φθηνούς κι ευέλικτους, από την ανεργία στη μισοδουλειά ώστε να ρίχνουν τα μεροκάματα.

Ως απόδειξη έφερε την αρνητική στάση όλων των άλλων κομμάτων στην πρόταση του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, για να καταργηθεί το άρθρο 103 του Συντάγματος, που απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Όπως είπε, «αυτή τη συνταγματική διάταξη επικαλούνται πάντα οι κυβερνήσεις για να απολύουν τους συμβασιούχους, κι όμως τώρα αρνήθηκαν να την αλλάξουν».
«Πρέπει να γίνει κριτήριο πολιτικής επιλογής μπροστά στις εκλογές η στάση κάθε δύναμης απέναντι σε αυτή την κατάσταση», τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης στο «χορό των εκατομμυρίων» της διοίκησης Δούρου, λέγοντας ότι μοιράζει χρήμα για έργα βιτρίνας και σε επιχειρηματικούς ομίλους, την ίδια στιγμή που ο λαός στη Δυτική Αθήνα υποφέρει από τις ελλείψεις π.χ. σε αντιπλημμυρικά έργα και κάθε χρόνο χάνει περιουσίες και θρηνεί θύματα. «Αυτό κάτι δείχνει. Ότι για τις λαϊκές ανάγκες τσιγκουνεύονται, αλλά για τους επιχειρηματικούς ομίλους είναι κουβαρντάδες...», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μιχάλης Σελέκος ανέδειξε τις ευθύνες της περιφέρειας και της κυβέρνησης που συντηρούν την κατάσταση με τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, αναδεικνύοντας ότι στρατηγική τους στόχευση είναι να περάσουν συνολικά σε ιδιώτες οι υπηρεσίες των δήμων, όπως η καθαριότητα. Να γενικευθεί η ανταποδοτικότητα, οι εργολαβίες και οι άθλιες εργασιακές συνθήκες. «Εμείς δίνουμε αγώνα για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων, είμαστε μαζί τους για να κατακτήσουν αυτό το δίκαιο αίτημα. Το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι στο πλάι σας γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά», είπε μεταξύ άλλων.

Οι κομμουνιστές δήμαρχοι κάνουν τη διαφορά

«Τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν», συνέχισε ο Γ. Πρωτούλης, «οι πέντε δήμαρχοι του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα ήταν μια πραγματική ελπίδα. Οι δημοτικές αρχές που πραγματικά έκαναν κάτι το διαφορετικό, ήταν αυτές της "Λαϊκής Συσπείρωσης": Με τον Σελέκο στο Χαϊδάρι, τον Πελετίδη στην Πάτρα, τον Σταμέλο στην Καισαριανή, τον Σίμο στην Πετρούπολη και τον Σταμούλο στην Ικαρία. Η διαφορά που έκαναν ήταν ότι αποτέλεσαν στήριγμα στους λαϊκούς αγώνες. Δεν ήταν από αυτούς που είπαν "αυτό είναι το νομοθετικό πλαίσιο", για να το προσκυνήσουν, αλλά προσπάθησαν να το σπάσουν, να δημιουργήσουν ρήγματα, μαζί με το λαό... Γι' αυτό πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότεροι οι εκλεγμένοι κομμουνιστές στην περιφέρεια και σε δήμους.

Κριτήριο να γίνει το ποιος μπορεί να δώσει δύναμη στον αγώνα του εργαζόμενου λαού την επόμενη μέρα, για να τα βάλει με τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων και της εποπτείας...

Στις εκλογές μπορεί να γίνει μια μεγάλη διαφορά. Να τους δείξετε ότι δεν σας έχουν στο χέρι, στηρίζοντας το μόνο Κόμμα που δεν το έχουν στο χέρι, που είναι το ΚΚΕ».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *