Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Γ. ΠΡΩΤΟΥΛΗ ΣΤΗ Ν/Ζ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Κριτήριο τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα μπροστά στην κάλπη



Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και σε υπηρεσίες της Σαλαμίνας περιόδευσε την Πέμπτη 14 Φλεβάρη, ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους δημάρχους του ΚΚΕ για το Πέραμα Βασίλη Βατίστα και για το Κερατσίνι - Δραπετσώνα Γιώργο Καλαμαρά, περιοδεύοντας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη συζήτησε με εργάτες σε επισκευή πλοίου, πριν πιάσουν δουλειά.

Μιλώντας σε μεταλλεργάτες στο Πέραμα, ο Γ. Πρωτούλης ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας: «Η προεκλογική περίοδος είναι μια ευκαιρία για να αξιολογήσουν οι εργαζόμενοι ποιοι υπερασπίζονται το συμφέρον τους στο δρόμο του αγώνα, μέσα κι έξω από τους δήμους και τα περιφερειακά συμβούλια...».

Στάθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, σχολιάζοντας τις απανωτές μετεγγραφές ανάμεσα στα αστικά κόμματα αναδεικνύοντας ότι «η μόνη σταθερή δύναμη, που είναι εκεί γι' αυτό που την ψήφισε ο κόσμος, για να δίνει αγώνες είναι αυτή του ΚΚΕ. Το αλισβερίσι ανάμεσα στη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα αποδεικνύει ότι οι διαφορές τους δεν είναι και τόσο μεγάλες, άλλωστε όλοι μαζί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο. Αυτό αποδεικνύεται ακόμα και από τη στάση που κρατάνε απέναντι στα αιτήματα των σωματείων», συμπλήρωσε, θυμίζοντας μάλιστα ότι πριν από δύο χρόνια μόνο το ΚΚΕ στήριξε την πρόταση νόμου των 530 σωματείων για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, του κατώτατου μισθού και όλων των εργασιακών δικαιωμάτων που ξηλώθηκαν από το 2009.
 
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στον βρόμικο ρόλο των φασιστών της Χρυσής Αυγής, σχολιάζοντας το ότι κατεβάζουν υποψήφιο δήμαρχο στο Πέραμα έναν άνθρωπο βγαλμένο από τον γνωστό τραμπούκικο και δουλεμπορικό μηχανισμό που έχει στήσει η συμμορία στην περιοχή. Είπε ότι στη Βουλή η Χρυσή Αυγή όχι μόνο έχει καταψηφίσει όλα τα μέτρα που ανακουφίζουν τους εργαζόμενους, αλλά επιπλέον δεν έχει υπάρξει ούτε μια απαίτηση των εφοπλιστών, που να μην έχει βρει υποστηρικτές τους βουλευτές της, για να την προωθούν στη Βουλή: Από φοροαπαλλαγές μέχρι διαγραφές χρεών κ.λπ. Όπως είπε: «είναι δύναμη απεργοσπασίας, χτυπήματος των εργατικών αγώνων για λογαριασμό των εφοπλιστών και των εργολάβων, και αυτό το έχει δείξει πολλές φορές στη Ζώνη του Περάματος».

«Έχει έρθει η ώρα όλοι τους να πάρουν ένα μήνυμα από τους εργαζόμενους», τόνισε κλείνοντας. «Αυτό το μήνυμα θα το πάρουν αν εκλεγούν περισσότεροι κομμουνιστές σε δήμους και περιφέρειες, στη Βουλή και την Ευρωβουλή. Οι εργάτες δεν έχουν κανένα συμφέρον να ψηφίσουν τους ανθρώπους των εφοπλιστών, των καπιταλιστών, που είναι απέναντι στις διεκδικήσεις τους για το μεροκάματο, για μέτρα ασφάλειας, για δωρεάν παιδικούς σταθμούς, για κέντρα υγείας κ.ο.κ.».

Οξυμένα τα λαϊκά προβλήματα στη Σαλαμίνα
Η σημερινή περιοδεία του Γ. Πρωτούλη συνεχίστηκε στη Σαλαμίνα, όπου, μαζί με τη Μαρία Παπαελευθερίου, υποψήφια δήμαρχο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, το Κέντρο Υγείας και την κεντρική ιχθυαγορά. 
Η αναδουλειά των αυτοαπασχολούμενων, οι τραγικές ελλείψεις στην Υγεία και την Πρόνοια, οι δίκαιες απαιτήσεις των πυροσβεστών για να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους βρέθηκαν στο επίκεντρο όλων των συζητήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, αναδείχθηκαν οι ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας και οι υποδομές του κλιμακίου που είναι απαρχαιωμένες. Ανάμεσα στα προβλήματα που ξεχωρίζουν οι πυροσβέστες είναι τα μέσα επικοινωνίας, το σύστημα ασυρμάτων, που όπως είπαν δεν τους επιτρέπει να συνεννοηθούν μεταξύ τους και με το κέντρο κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα ακόμα και σε ώρα «μάχης».
 
Η τραγωδία στο Μάτι βρέθηκε μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της κουβέντας, με τον Γ. Πρωτούλη να αναδεικνύει τις ευθύνες κυβέρνησης και Περιφέρειας για τις ελλείψεις σε υποδομές προστασίας του λαού από φυσικά φαινόμενα. Σημείωσε ότι μετά από δέκα χρόνια κρίσης, για να πιάνονται τα ματωμένα πλεονάσματα ακόμα και οι ελάχιστες υποδομές που υπήρχαν πλέον είναι υποσυντήρητες ή και άχρηστες λόγω της υποχρηματοδότησης, αλλά και λόγω της υποστελέχωσης, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι πυροσβέστες μέσα από την πείρα τους. «Είναι ζήτημα ανθρώπινης ζωής.

Χρειάζονται προσλήψεις, προμήθεια νέου εξοπλισμού και εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος εξοπλισμού. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με δικαιώματα. Να δοθεί βάρος στην πρόληψη για να αποφεύγονται οι καταστροφές, να φτιαχτεί δίκτυο υποδομών που να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον», είπε μεταξύ άλλων ο Γ. Πρωτούλης. Και κάλεσε τους πυροσβέστες να αξιολογήσουν την πείρα τους και να στηρίξουν το ΚΚΕ που πιέζει προς την παραπάνω κατεύθυνση.

Σε τραγική κατάσταση το Κέντρο Υγείας
Μία δημόσια δομή έχει όλη κι όλη η Σαλαμίνα, το Κέντρο Υγείας, και αυτό αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Λείπουν βασικές ειδικότητες, όπως παιδίατρος, καρδιολόγος, ακτινολόγος, δεν υπάρχει υπέρηχος, ούτε καν καθαρίστρια. Μετά την πλημμύρα που έπληξε το κτήριο τον περασμένο Σεπτέμβρη, τα προβλήματα με την υγρασία παραμένουν, αφού είναι εμφανή τα σημάδια μούχλας, ακόμα και με σκουλήκια στους τοίχους κ.ά. Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, στο νησί ουσιαστικά δεν υπάρχει ούτε ΕΚΑΒ, με τον αριθμό των ασθενοφόρων να είναι ελάχιστος με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες.

Ο Γ. Πρωτούλης υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας συμβιβασμός με αυτή την κατάσταση, ότι χρειάζεται να μεγαλώσει η πίεση με κάθε τρόπο από το λαό του νησιού και από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας προς την κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις, για πλήρη στελέχωση, με μόνιμο προσωπικό και όχι με επικουρικούς γιατρούς. Σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα υποστηρίξει αυτά τα δίκαια αιτήματα και πρόσθεσε ότι αυτή η υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας πρέπει να γίνει κριτήριο πολιτικής στάσης μπροστά στις κάλπες. Γιατί, όπως είπε, αποτελεί στρατηγική επιλογή όλων την κυβερνήσεων αυτή η υποβάθμιση, ώστε να ενισχύονται οι ιδιωτικές μονάδες υγείας, να βάζει ο λαός πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *