Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ο χαιρετισμός του Γ. Πρωτούλη στην εκδήλωση για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές

Στην εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ χαιρέτισε και ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

Παρατίθεται ο χαιρετισμός του: 
«Φίλες, φίλοι,
Συντρόφισσες, σύντροφοι,
Υπάρχει συσσωρευμένη πείρα όλα αυτά τα χρόνια από την εναλλαγή στην κυβέρνηση όλων των αστικών κομμάτων, υπάρχει πείρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ της δήθεν "πρώτης φοράς αριστερά", αλλά και τη διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής. Για τους λίγους δόθηκαν πολλά εκατομμύρια, όπως για ιδιοκτήτες ΠΑΕ και εφοπλιστές, για μεγαλοεργολάβους και κατασκευαστές. Οι πολλοί δοκίμασαν τη βαρβαρότητα της ταξικής τους πολιτικής, τις καταστροφές, θρήνησαν δικούς τους ανθρώπους, γεύτηκαν την εξαπάτηση από τα παχιά λόγια, την απογοήτευση από τη διάψευση ψεύτικων ελπίδων.

Είναι η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά. Με περισσότερους εκλεγμένους κομμουνιστές δημάρχους, με περισσότερους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους, με πιο ισχυρό ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή, δίνουμε εντολή για ανυποχώρητη υπεράσπιση των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού, δυναμώνουμε τη μόνη μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στη βάρβαρη πολιτική, όπως κάνουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι στην Πάτρα, στην Πετρούπολη, στο Χαϊδάρι, στην Καισαριανή, στην Ικαρία, οι εκλεγμένοι μας στις περιφέρειες όλης της χώρας.

Δεν υπάρχουν καθαρές και όμορφες πόλεις με χιλιάδες νέους και νέες στη μακροχρόνια ανεργία, με δουλειές για χαρτζιλίκια των 200 και των 300 ευρώ, με ζωή-λάστιχο σε συνοικίες υποβαθμισμένες, χωρίς αθλητικές πολιτιστικές υποδομές. Δεν υπάρχουν όμορφες πόλεις με χιλιάδες παιδιά φυλακισμένα στην τοξικοεξάρτηση.


Όμορφες πόλεις, όμορφες γειτονιές είναι οι γειτονιές χωρίς φασίστες εγκληματίες ναζί, χωρίς μπράβους των εργολάβων, τσιράκια των εργοδοτών. Μόνο με την ψήφο στο ΚΚΕ θα φουντώσει ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, στέλνουμε τους εγκληματίες ναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής ξανά στους υπονόμους από όπου βγήκαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ίχνος ντροπής, μιλά για προοδευτικά μέτωπα ενάντια στην ακροδεξιά τη στιγμή που ο χρυσαυγίτης δολοφόνος του Παύλου Φύσσα κοιμάται στο σπιτάκι του. Η δίκη των ναζί καθυστερεί 5 χρόνια. Τις απεργίες των εργατών τις βγάζουν παράνομες ακόμα και μέσα στη νύχτα! Τώρα ο Τσίπρας ρίχνει πάλι "γέφυρες" για να αντιμετωπίσει δήθεν την ακροδεξιά με την οποία συγκυβερνούσε τέσσερα χρόνια! Αυτές οι γέφυρες μοιάζουν με τις γεφυροπλάστιγγες στο λιμάνι, με τις οποίες ζυγίζουν τα φορτηγά πριν τα βάλουν στα πλοία. Και το φορτίο τους ζέχνει, βρωμάει από τα πιο σάπια υλικά, που ο λαός μας πέταξε στα αζήτητα για το κακό που έκαναν. Αυτή την πραμάτεια ο ΣΥΡΙΖΑ την εμφανίζει ως προοδευτική συμμαχία!

Είναι η ώρα οι νέοι και οι νέες του Πειραιά να κάνουν τη διαφορά, να ρίξουν κόκκινο στο μαύρο της εκμετάλλευσης, κόκκινο στο μαύρο της μιζέριας, κόκκινο στο μαύρο του φασισμού και του συστήματος που τον ταΐζει. Κυριολεκτικά να ρίξουν κόκκινο στη "νύχτα", στο μαύρο σκοτάδι που ετοιμάζουν για τη νέα γενιά!»

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *