Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Ζητά μέτρα για τη μεταφορά των μαθητών από τα σχολεία στα κολυμβητήρια για τη Φυσική Αγωγή

Το πρόβλημα της μη μέριμνας για τη μεταφορά μαθητών από τις σχολικές μονάδες στα κολυμβητήρια και αντίστροφα, στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής της Γ’ Τάξης Δημοτικού, αναδεικνύει με Ερώτημά της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής προς την περιφερειακή διοίκηση.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση προβλέπεται πρόγραμμα κολύμβησης που αφορά στους μαθητές της Γ’ τάξης Δημοτικού.

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί το εν λόγω πρόγραμμα, απαιτείται η μεταφορά των μαθητών από τις σχολικές μονάδες προς τα κολυμβητήρια και αντίστροφα, η οποία γίνεται με ευθύνη της Περιφέρειας, όπως προβλέπεται από την ΚΥΑ 50025/26-09-2018 (Κοινή Απόφαση Υπουργών Εσωτερικών - Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων - Οικονομικών - Υποδομών και Μεταφορών)

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε 3 τρίμηνες περιόδους ανά σχολικό έτος και τα σχολεία στα οποία εφαρμόζεται το πρόγραμμα εντάσσονται σε μία από αυτές.

Το πρόγραμμα, παρόλο που είναι αποσπασματικό, φέρνει σε επαφή παιδιά με τον αθλητισμό, όμως έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα να μην ολοκληρώνεται έγκαιρα η διαδικασία ανάθεσης του έργου της μεταφοράς των μαθητών για το πρόγραμμα κολύμβησης.

Σε πολλά σχολεία πραγματοποιούνται μόνο 2-3 μαθήματα κολύμβησης ή και κάποιες φορές να μη γίνεται κανένα μάθημα, αφού τελειώνει το τρίμηνο που είχαν ενταχθεί τα σχολεία αυτά και δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς των μαθητών τους.

Και για τη σχολική χρονιά 2018-2019 η διαδικασία της μεταφοράς των μαθητών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα,αν και ήδη διανύεται το β’ τρίμηνο.

Ερωτήματα:
1. Γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάθεσης της μεταφοράς των μαθητών από τις σχολικές μονάδες προς τα κολυμβητήρια και αντίστροφα για τη σχολική χρονιά 2018-2019;

2. Πότε θα ολοκληρωθεί;

3. Τι πρόκειται να γίνει με τα μαθήματα κολύμβησης του α’ τριμήνου που δεν έχουν πραγματοποιηθεί καθόλου; Οι μαθητές των σχολείων αυτών δεν θα κάνουν κανένα μάθημα κολύμβησης την τρέχουσα σχολική χρονιά;

4. To β’ τρίμηνο έχει ήδη ξεκινήσει από αρχές Ιανουαρίου, αλλά τα μαθήματα δεν έχουν ακόμη αρχίσει αναμένοντας την ολοκλήρωση της ανάθεσης μεταφοράς των μαθητών. Εφόσον κάποια στιγμή ξεκινήσει η μεταφορά, οι μαθητές των εν λόγω σχολείων θα πραγματοποιήσουν όσα μαθήματα υπολείπονται μέχρι το τέλος του β’ τριμήνου, δηλαδή μόλις 1 ή 2 μαθήματα από τα 10 που προβλέπονται, ή θα μπορέσουν να συνεχίσουν τα μαθήματα στη διάρκεια του γ’ τριμήνου, ούτως ώστε να καλύψουν τον προβλεπόμενο αριθμό μαθημάτων;

5. Τι μέτρα θα παρθούν για να μην επαναληφθεί και τις επόμενες σχολικές χρονιές να μην πραγματοποιούνται τα προβλεπόμενα μαθήματα κολύμβησης για μεγάλο αριθμό μαθητών της Περιφέρειας Αττικής;».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *