Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ: Δεν έχουμε δικαίωμα να μην αγωνιστούμε ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που γεννά καταστροφές

Στο Μάτι της καταστροφής, των νεκρών και των καμένων περιουσιών, που ακόμα και σήμερα, έξι μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά της 23 Ιούλη, κυριαρχεί η μυρωδιά του καμένου, μίλησαν οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», για την Περιφέρεια Αττικής Γιάννης Πρωτούλης και για το Δήμο Μαραθώνα Νίκος Στεφανίδης, στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Μάτι» από κατοίκους όχι μόνο της περιοχής, αλλά και από γειτονικές που θέλησαν να ακούσουν τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, Γιάννης Μανουσογιαννάκης και Γιάννης Γκιόκας.

Στην ομιλία του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης αναφέρθηκε στη «γύμνια» του κρατικού μηχανισμού, που όπως είπε παραμένει ακόμα και σήμερα και η οποία μετρά 130 επίσημα καταγεγραμμένους νεκρούς μέσα σε μόλις ένα χρόνο. Σε ό,τι αφορά το Μάτι και γενικότερα την περιοχή, υπογράμμισε πως «αδυνατούμε να συνειδητοποιήσουμε πως το 2018, λίγες δεκάδες χιλιόμετρα από την Αθήνα, ένας οικισμός αποτεφρώθηκε και χάθηκαν 100 άνθρωποι», τονίζοντας πως με τη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται -και για την οποία δεν έχουμε δικαίωμα να μην αγωνιστούμε για να αλλάξει- η επόμενη καταστροφή είναι μπροστά μας, αλλά δεν ξέρουμε το πού και το πότε.

Επανέφερε το διεκδικητικό πλαίσιο του ΚΚΕ, όπως αποτυπώθηκε από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του Κόμματος για τους πυρόπληκτους τον περασμένο Αύγουστο στη Νέα Μάκρη και ανέφερε πως «οι όποιες λύσεις που ήδη έχουν δοθεί, εμάς δεν μας ικανοποιούν».
 
Υπενθύμισε τη στάση της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου σχετικά με το ΧΥΤΥ Γραμματικού, δηλαδή το«η Δούρου θα χωροθετήσει και κανονίστε να είστε με τις μαύρες σημαίες. Εγώ θα είμαι απέναντι», αλλά και την ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ για το συγκεκριμένο θέμα.

Καταλήγοντας, ο Γ. Πρωτούλης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα όσα ακούγονταν κατά την προηγούμενη προεκλογική εκστρατεία για τον «ακομμάτιστο» και διάσημο υποψήφιο δήμαρχο Η. Ψινάκη, που όπως ο τελευταίος διαφήμιζε, θα έκανε την περιοχή Μονακό. «Όσο μαύρο κι αν είναι αυτό το χιούμορ, το "Μονακό" το έκανε "Χιροσίμα". Μη σας ξεγελάσουν ξανά και σε αυτή την προεκλογική περίοδο».

Ο Νίκος Στεφανίδης

Από τηνπλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα, Νίκος Στεφανίδης, έκανε αναφορά στις δράσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» όλο αυτό το διάστημα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, λέγοντας πως πλέον«πρέπει να αντιτάξουμε τα δικά μας σχέδια απέναντι στων άλλων. Τι Δήμο Μαραθώνα θέλουμε; Στην περιοχή δεν γίνεται να μην έχουμε αποχέτευση, να μη φυλάγεται το πευκοδάσος του Σχινιά. Θέλουμε ένα δήμο με ελεύθερες παραλίες, μια περιοχή με αποχετευτικό δίκτυο».

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «πρέπει να γίνουν κτήμα του κόσμου αυτές οι θέσεις, του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης"» αφού πια υπάρχει η εμπειρία και κατέληξε αναφερόμενος στους κατοίκους της περιοχής πως«αν ο κόσμος δεν πάρει την υπόθεση στα χέρια του, αυτή θα συνεχίσει να τραβάει σε βάθος χρόνου».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *