Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Περιοδεία του Γιάννη Πρωτούλη στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου

Κάλεσμα στους εργαζόμενους ενός μεγάλου χώρου δουλειάς και μάλιστα στρατηγικής σημασίας να εμπιστευτούν το ΚΚΕ χωρίς προκαταλήψεις, ώστε να κάνουν «την πραγματική διαφορά, για να δοθεί ώθηση στην ανάταση του εργατικού κινήματος» απηύθυνε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος περιόδευσε την περασμένη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις των «Ελληνικών Πετρελαίων» στον Ασπρόπυργο και αφού είχε μια σύντομη ενημέρωση από τη διεύθυνση συνομίλησε με εργάτες από διάφορα πόστα.

Μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη ήταν και εργαζόμενοι, που δουλεύουν στα ΕΛΠΕ, που είναι στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης»: Ο Χρήστος Ματαράγκας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αττικής και η Βάσω Αγγελή, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αθήνας.

Μιλώντας στους εργαζόμενους, ο Γ. Πρωτούλης υπογράμμισε ότι η περίοδος αυτή είναι ιδανική για μπει στο προσκήνιο η ουσιαστική συζήτηση για όσα αφορούν τη ζωή των εργαζομένων. Αναδεικνύοντας ότι τα εργατικά - λαϊκά προβλήματα δεν χωρίζονται σε «τοπικά» και «κεντρικά», έφερε ως παράδειγμα το ότι πολλοί από τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ (σε ορισμένα τμήματα η πλειοψηφία τους) δουλεύουν μέσω εργολάβων και όχι με σταθερές και μόνιμες σχέσεις. «Αυτό δεν είναι τεχνικό πρόβλημα», τόνισε. «Πρόκειται για πρόβλημα πολιτικό, είναι στρατηγική επιλογή των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν, της ΕΕ, να εντείνεται η ευελιξία, για να πέφτουν τα μεροκάματα σε όλους τους εργαζόμενους». Φέρνοντας ως παράδειγμα την Τοπική Διοίκηση, που είναι «πρωταθλήτρια» σε αυτές τις σχέσεις εργασίας, ανέδειξε ότι όσο περισσότερο γενικεύεται αυτή η ανασφάλεια τόσο περισσότερο αυξάνονται και τα εργατικά «ατυχήματα». Όπως εξήγησε,«εργαζόμενοι που είναι μακροχρόνια άνεργοι πιάνουν μια προσωρινή δουλειά, δεν προλαβαίνουν να εκπαιδευτούν πριν ξαναπεταχτούν στην ανεργία και περιπλανώνται σε δουλειές και πόστα άσχετα με την ειδικότητά τους» με τραγικά αποτελέσματα.

Θύμισε ότι το ΚΚΕ έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να ανοίξει μέσα στα εργοστάσια το ερώτημα «ανάπτυξη για ποιον», σε συνέχεια της συζήτησης που είχε ανοίξει κατά τη διάρκεια της κρίσης γύρω από το «ποιος κλείνει τα εργοστάσια». Έφερε το παράδειγμα της «Χαλυβουργικής», που έκλεισε παρόλο που δεν είχε γίνει κάποιος μεγάλος αγώνας στο εργοστάσιο. Και έθεσε τα ερωτήματα: «Ποιος είναι αυτός που δημιουργεί την κρίση, την ανεργία, τα προβλήματα στις γειτονιές; Φταίνε τα εργατικά δικαιώματα και η πάλη μας για να τα υπερασπιστούμε ή αυτή η πολιτική; Αυτά πρέπει να αποτελέσουν κριτήρια πολιτικής επιλογής μπροστά στις εκλογές, γιατί πρέπει να αξιοποιηθεί η συσσωρευμένη εμπειρία των τελευταίων ετών».

«Αυτή η πολιτική πρέπει να δεχτεί πλήγματα, να καταδικαστεί με την ενίσχυση του ΚΚΕ, αυτή είναι η επιλογή που μπορεί να κάνει τη διαφορά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *