Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ: Ήρθε η ώρα πολλοί περισσότεροι να συμπορευτούν με το ΚΚΕ

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Φλεβάρη η συγκέντρωση των Οργανώσεων 6ου Διαμερίσματος της ΚΟΑ του ΚΚΕ, για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, στην ασφυκτικά γεμάτη  αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Κυψέλης, όπου μίλησαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, Γιάννης Πρωτούλης και Νίκος Σοφιανός, υποψήφιοι Περιφερειάρχης και Δήμαρχος Αθήνας, αντίστοιχα, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ανοίγοντας τη συγκέντρωση, ο Γιάννης Πρωτούλης, στάθηκε στο γεγονός πως η ζωή δικαίωσε τις θέσεις του ΚΚΕ και πως δεν υπάρχουν «εργολάβοι λύσεων», με το λαό στη γωνία και χωρίς σύγκρουση, ρήξη και αμφισβήτηση. Αναφέρθηκε στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής το 2014, ο οποίος υποσχόταν πως θα διώξει τους μεγαλοεργολάβους και θα σκίσει τα μνημόνια στην Περιφέρεια ,αλλά, τελικά τα εφάρμοσε μέχρι κεραίας. Υπογράμμισε ,μάλιστα, πως αυτή τη στιγμή, η διοίκηση της Περιφέρειας προχωρά τις χωματερές, στην ιδιωτικοποιήσεις (όπως τα 5.300 στρέμματα του Ελληνικού), το άγριο χαράτσωμα, στις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο με διάφορες κωδικές ονομασίες, όπως κοινοφελείτες, παρατασιούχους, 3Κ κτλ. Την ίδια στιγμή, η Αττική μετράει τα θύματά της από πλημμύρες στη Μάνδρα, από φωτιές στο Μάτι και από δεκάδες εργατικά δυστυχήματα με «πρωταθλητές» τους Δήμους και την Περιφέρεια.

«Αυτά τα θέματα», σημείωσε, «να τα κάνουμε κριτήριο ψήφου», καθώς, «όμορφες πόλεις δεν είναι αυτές με τα πολύχρωμα λαμπάκια. Κι αυτά χρειάζονται, αλλά όμορφες πόλεις είναι αυτές που δεν έχουν ανέργους, που τα σπίτια φωτίζονται το βράδυ γιατί έχουν ρεύμα, που είναι ζεστά το χειμώνα και δροσερά το καλοκαίρι, οι πόλεις που δεν έχουν φασίστες». Και πάνω σε αυτό, κατήγγειλε τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, που κάλεσε σε προοδευτικά αντιφασιστικά μέτωπα, υπενθυμίζοντας πως το κόμμα του ήταν αυτό, το οποίο συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ και που με τη στάση του βοηθά να καθυστερεί η δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. «Τι σημαίνει καθυστέρηση της δίκης; Σημαίνει πως ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, κοιμάται κάθε βράδυ στο σπίτι του», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
 
Παράλληλα, χαρακτήρισε απόλυτο εξευτελισμό τη βράβευση του πρωθυπουργού από το ΝΑΤΟ για τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και τα συγχαρίκια του Αμερικανού Πρέσβη Πάιατ για την υπουργοποίηση του Γ. Κατρούγκαλου. Και όλα αυτά, τη στιγμή που το βασικό επιχείρημα πολλών είναι να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας τη νοοτροπία του "μικρότερου κακού" αλλά και το «να μην έρθει η δεξιά, όταν στελέχη της ΝΔ έχουν ήδη υπουργοποιηθεί και όταν στην κυβέρνηση έχουν λάβει θέσεις υπουργοί της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου».

Καταλήγοντας, κάλεσε σε μαζικό δυνάμωμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ παντού, με περισσότερους δημάρχους, περισσότερους περιφερειακούς συμβούλους, περισσότερους ευρωβουλευτές αλλά και περισσότερους βουλευτές στις επικείμενες εκλογές. Γιατί «ήρθε η ώρα, πολλοί περισσότεροι να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και ας μη συμφωνούν απόλυτα μαζί μας. Οι διαφορές θα λυθούν στο δρόμο του αγώνα. Απλώνουμε το χέρι στον μεγάλο, ελπιδοφόρο και εμπνευσμένο αγώνα», κατέληξε.

Ο Νίκος Σοφιανός

Ο Νίκος Σοφιανός, στάθηκε στην προσπάθεια των άλλων υποψηφίων για το Δήμο «να μην ξεστρατίσει η οργή που νιώθουν οι πολίτες» και πως «θα γίνει προσπάθεια να μπερδέψουν τον κόσμο». Άλλωστε, όπως είπε, «οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ δε μιλάνε για αυτή τη φοροληστεία σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών της πόλης, καθώς τη θεωρούν δεδομένη. Κάτι που αποτελεί πρόκληση».

Τόνισε, επίσης, πως όλοι τους είναι ταυτισμένοι στο θεσμικό πλαίσιο των Δήμων και πως ο καυγάς γίνεται μόνο για την απλή αναλογική. «Συμφωνούν στη φοροληστεία, στην ανταποδοτικότητα, στις ιδιωτικοποιήσεις και κάθε είδους επιχειρηματικά "νταραβέρια", άλωσαν τις εργασιακές σχέσεις ενώ μερίδια των Δήμων παραδίδονται σε ΜΚΟ. Υπάρχει ,δηλαδή, μία διευρυμένη συμφωνία στο πως αντιλαμβάνονται το Δήμο, καθώς πίσω από τα διαφορετικά πρόσωπα είναι η ίδια αντιλαϊκή, βαθιά ταξική πολιτική».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί  στα πλεονάσματα που διαφήμιζε ο νυν δήμαρχος της Αθήνας, Γ. Καμίνης, «λες και είναι επιχείρηση», τη στιγμή που σχολεία είναι χωρίς καλοριφέρ, παιδικοί σταθμοί κλείνουν και περιοχές έχουν ελάχιστες αθλητικές υποδομές. Στάθηκε ,επίσης, στην αναγκαιότητα μετώπου ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα "παραθυράκια" που βρίσκουν ορισμένοι και προσπαθούν να προωθήσουν την κάνναβη, όπως π.χ. τα διάφορα καταστήματα που ξεφυτρώνουν στην Αθήνα και ειδικότερα στο Παγκράτι. Επίσης στάθηκε στην ατζέντα που ανοίγεται για το «νόμος και τάξη» στο κέντρο της πόλης και πιο συγκεκριμένα, στην ατζέντα για «λαθραίους ανθρώπους», δηλαδή τους μετανάστες. «Ο αγώνας μας είναι κοινός με τους μετανάστες», είπε ο Ν. Σοφιανός και συμπλήρωσε πως «είμαστε ο μόνος χώρος που μπορεί να δώσει μάχη με τους φασίστες. Το κόκκινο ψηφοδέλτιο σε Περιφέρεια και Δήμο είναι απέναντι στο μαύρο», κατέληξε.

Ανάγκη η ενίσχυση του ΚΚΕ

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση, απηύθυναν ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Στάθης Δρογώσης, τραγουδοποιός, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Γεωργία Αγιλάρα, πανελλήνια πρωταθλήτρια στα 400 μ. και προπονήτρια στίβου, ο ηθοποιός Δημήτρης Τζουμάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και ο  Φραγκίσκος Κουτελιέρης, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Πάτρας, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Νέας Χαλκηδόνας και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος κεντρικού τομέα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που ανέδειξαν, ο καθένας με τον τρόπο του, την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ και των «κόκκινων» ψηφοδελτίων του.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *