Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ «COSCO»: Κριτήριο για τους εργαζόμενους πρέπει να είναι η ανάγκη για δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα και όχι τα επιχειρηματικά σχέδια

Σε λιμενεργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «Cosco», στο Ν.Ικόνιο του Πειραιά μίλησε σήμερα τα ξημερώματα ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καλώντας τους να δώσουν δύναμη στο Κόμμα που στήριξε όσο κανένας άλλος τις δίκαιες κινητοποιήσεις τους για τα δικαιώματά τους.

Ανάμεσα σε άλλα σημείωσε ότι μπροστά στις εκλογές οι εργαζόμενοι πρέπει να κρίνουν με βάση τις δικές τους ανάγκες και όχι με βάση τα επιχειρηματικά σχέδια που συγκρούονται στον Πειραιά ανάμεσα στα κινεζικά και τα αμερικανικά μονοπώλια.

Όπως είπε, κριτήριό τους πρέπει να είναι η ανάγκη τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, με συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής, με αξιοπρεπείς μισθούς. Και αυτά δεν πρόκειται να τα χαρίσει κανένας εργοδότης και καμιά κυβέρνηση, αντίθετα θα κατακτηθούν μέσα από την πάλη τους.

«Το μεγάλο ζήτημα είναι οι εργαζόμενοι να κοιτάξουν το δικό τους συμφέρον, τι μένει για τους ίδιους. Για το δικαίωμα στη δουλειά, για τους μισθούς, τι μένει από τα ωράρια, από το πόσοι μπορούν να δουλέψουν και πόσοι δουλεύουν. Γιατί μπορούν να δουλέψουν πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι. Και παρά τη μεγάλη ανεργία, υπάρχει τεράστια εντατικοποίηση, δουλεύουν λιγότεροι από όσοι χρειάζονται και παίρνουν ψίχουλα», ανέφερε. Ενώ, ξεχώρισε το ζήτημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μέσα στους χώρους δουλειάς: «Ενώ θα έπρεπε να είναι ελεύθερη η συνδικαλιστική δράση, να είναι ελεύθερο το δικαίωμά των εργαζομένων να διεκδικούν συλλογικά και να παλεύουν, η εργοδοσία εντούτοις όχι μόνο εμποδίζει τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, αλλά φτιάχνει και παρασωματεία, τρομοκρατεί, για να πάψουν οι διεκδικήσεις», τόνισε.

«Υπάρχει η δύναμη που μπορούν οι εργαζόμενοι να είναι σίγουροι ότι αν τη στηρίξουν θα μείνει στο πλάι τους, κι αυτή είναι  η "Λαϊκή Συσπείρωση", είναι το ΚΚΕ, που αναγνωρίζει ότι χωρίς αυτούς κανένα καράβι δε μπορεί να φορτωθεί και να ξεφορτωθεί, δε μπορεί να παράγεται αυτός ο τεράστιος πλούτος καθημερινά στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Με δυνατό το ΚΚΕ θα δυναμώσει και η δική τους πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες τους».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *