Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Περιοδεία του Γιάννη Πρωτούλη στο Δήμο Ζωγράφου

«Είναι δυνατόν να τρέχουμε από δικαστήριο σε δικαστήριο για να κρατήσουμε το μεροκάματό μας;». Αυτή ήταν μια από τις πιο χαρακτηριστικές ερωτήσεις που απηύθυναν σήμερα το πρωί στον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εργαζόμενοι του Δήμου Ζωγράφου.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ανδρέα Καραβίδα, ο Γιάννης Πρωτούλης συνάντησε και στο Δήμο Ζωγράφου τη γνώριμη εικόνα, με δεκάδες εργαζόμενους διαφόρων εργασιακών σχέσεων. Παρατασιούχοι (οι εργαζόμενοι όπως ο παραπάνω που έκανε την ερώτηση και είναι στα δικαστήρια), 8μηνίτες, κοινωφελίτες κ.ο.κ.

Ο υποψήφιος του ΚΚΕ ανέδειξε ότι αυτό το χάλι που επικρατεί στους ΟΤΑ αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου, της ΕΕ, αφού άλλωστε όλοι τους δεσμεύονται να πάρουν μέτρα για να μεγαλώσει η ευελιξία. Τόνισε ότι γι' αυτό το λόγο όλοι μαζί απέρριψαν την πρόταση του ΚΚΕ κατά τη συνταγματική αναθεώρηση για να αλλάξει το άρθρο 103, που απαγορεύει τη μονιμοποίηση συμβασιούχων.

Πρόσθεσε ότι αυτή η γενικευμένη ευελιξία έχει την αντανάκλασή της και στα εργατικά ατυχήματα, με την Τοπική Διοίκηση να έχει τα «τραγικά πρωτεία». Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στου Ζωγράφου θρήνησαν μία συνάδελφό τους στην καθαριότητα που πέθανε την ώρα της δουλειάς πριν από λίγο καιρό. Όπως είπε ο Γιάννης Πρωτούλης, με ευθύνη των δημοτικών αρχών και των κομμάτων που κυβερνούν και τις στηρίζουν, μακροχρόνια άνεργοι, ανεκπαίδευτοι, που προσλαμβάνονται με τα κάθε είδους προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, προσλαμβάνονται και αναλαμβάνουν δουλειές επικίνδυνες με αυτά τα τραγικά αποτελέσματα.

Η περιοδεία στις υπηρεσίες του Δήμου Ζωγράφου ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων, όπου οι υποψήφιοι του Κόμματος διαπίστωσαν τις ακατάλληλες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύει το προσωπικό, χωρίς μέσα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να κάνουν κριτήριό τους αυτές τις συνθήκες δουλειάς, το γεγονός ότι η επίθεση που δέχονται είναι ολομέτωπη, από το μισθό μέχρι την Παιδεία και την Υγεία. Και με βάση αυτό το κριτήριο να δυναμώσουν παντού το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ώστε να γίνει η «πραγματική διαφορά» προς όφελος της λαϊκής διεκδίκησης και πάλης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *