Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ: «Θέλουμε εκλεγμένους που αγωνίζονται για τα λαϊκά προβλήματα»


Οι προτεραιότητες που θέτει η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι «οι ίδιες οι προτεραιότητες που έχει βάλει η ζωή μετά από 100 νεκρούς στην Ανατολική Αττική, 24 στη Μάνδρα, τεράστιες καταστροφές στη Δυτική Αθήνα και στον Πειραιά», τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», τη Δευτέρα 18 Φλεβάρη.

Η ανυπαρξία μέτρων αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας, καθώς και ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων, δηλαδή ζητήματα «που έχουν να κάνουν με την ίδια τη ζωή των εργαζομένων» και «προστίθενται πάνω στην ανεργία, στη φτώχεια, στους χαμηλούς μισθούς» διαμορφώνουν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για το οποίο «οι εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση δεν μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα», υπογράμμισε. «Δεν μπορούν να κάνουν τους ανήξερους, δεν μπορούν να κάνουν ότι δεν είναι η αρμοδιότητά τους. Και ποια είναι η αρμοδιότητά τους αν δεν είναι η ζωή των εργαζόμενων, των λαϊκών στρωμάτων, όλου του κόσμου σε αυτή την τεράστια πόλη;», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Γ. Πρωτούλης επισήμανε πως κάποια από αυτά τα προβλήματα αφορούν την κεντρική κυβέρνηση, όμως υπάρχει το παράδειγμα των πέντε δήμων στους οποίους εκλέχθηκαν κομμουνιστές δήμαρχοι ο οποίοι έδωσαν το στίγμα πως μπορεί ένας δήμαρχος να είναι αγωνιστής, να πιέζει, να διεκδικεί και όχι να υπηρετεί χωρίς δεύτερη σκέψη την κυβερνητική πολιτική και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στους επιχειρηματικούς ομίλους. «Αυτό το παράδειγμα των πέντε δημάρχων έχει έρθει η ώρα να πολλαπλασιαστεί», είπε, προσθέτοντας πως αυτό το παράδειγμα θέλουμε να δώσουμε και για την Περιφέρεια Αττικής, δηλαδή «θέλουμε να δώσουμε το παράδειγμα εκλεγμένων που πρωτοστατούν στην επίλυση των προβλημάτων και δεν πρωτοστατούν στην εφαρμογή αντιλαϊκών νόμων και μέτρων».

Ειδικά για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, υπογράμμισε πως οι υποψήφιοι περιφερειάρχες των άλλων κομμάτων στήνουν μια βολική αντιπαράθεση και παίζουν το γνωστό παιχνίδι των ευθυνών για να μπορέσουν να διαφοροποιηθούν από αυτή την πολιτική που πλέον αρχίζει και αφήνει θύματα πίσω της. «Για εμάς όσοι υπηρετούν αυτή την πολιτική είναι υπεύθυνοι. Ασφαλώς αυτό δεν σημαίνει ότι μειώνει σε τίποτα την πολιτική ευθύνη που έχει η κ. Δούρου για τις μεγάλες καταστροφές», εξήγησε.

Επίσης, υπογράμμισε πως το ΚΚΕ κατέθεσε σχετική πρόταση των σωματείων στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, προκειμένου να αρθεί η απαγόρευση μονιμοποίησης των συμβασιούχων. Την πρόταση αυτή την απέρριψαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα, γεγονός που φανερώνει την πρόθεσή τους όχι μόνο να επεκταθεί η ευελιξία, αλλά και να ιδιωτικοποιηθούν κομμάτι κομμάτι οι υπηρεσίες.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *