Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

ΕΛΕΥΣΙΝΑ: Περιοδεία στο λιμάνι πραγματοποίησε ο Γιάννης Πρωτούλης

Οι σοβαρές επιπτώσεις που θα έχουν για τους εργαζόμενους οι ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών που αποφάσισε η κυβέρνηση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο λιμάνι της Ελευσίνας το πρωί της Τετάρτης 20 Μάρτη.

Στους λιμενεργάτες μίλησαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ελευσίνας και Μάνδρας - Ειδυλλίας Κώστας Κώνστας και Μπάμπης Θεοδώρου αντίστοιχα. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ στις προβλήτες της «Cosco» στον Πειραιά.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέδειξαν ότι η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως και των προηγούμενων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, εξυπηρετεί και την αμεσότερη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για ελλιμενισμό ΝΑΤΟικών πλοίων, η χρήση ως σταθμού ανεφοδιασμού και βάση για να εφορμούν να μακελεύουν λαούς. Ότι τα λιμάνια, ως πύλες εισόδου της χώρας, αναπτύσσουν ένα σημαντικό ρόλο στη μεταφορά εμπορευμάτων και πρέπει να είναι δημόσια.

Ο Γιάννης Πρωτούλης κάλεσε σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, σε ενίσχυση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ώστε να δυναμώσει η πάλη για λιμάνια και υποδομές που να εξυπηρετούν το λαό και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων, για εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα σε αυτές τις υποδομές. Ανέδειξε ότι η ανάπτυξη των κερδών είναι εχθρική για το λαό, κάτι που φάνηκε στις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, σε μια περιοχή δηλαδή που παράγεται τεράστιος πλούτος από βιομηχανίες και κάθε είδους εμπορική και άλλη δραστηριότητα.


«Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να πάρουν θέση στις επερχόμενες εκλογές, να δώσουν πλήγματα σε αυτή την πολιτική ξεπουλήματος των δημόσιων υποδομών, να καταδικάσουν τις δυνάμεις που τάσσονται με τα ιδιωτικά συμφέροντα, τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο», σημειώθηκε μεταξύ άλλων.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *