Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Τραγική η κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως με ευθύνη της Περιφέρειας

Στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως στάθηκε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής κατά τη διάρκεια συζήτησης της υποβολής διαχειριστικής μελέτης για την «προστασία και ανάδειξη του Πάρκου» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως την κατέθεσε η περιφερειακή διοίκηση.

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μιλώντας εκ μέρους των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», υπογράμμισε πως «η μελέτη που καταθέτει η διοίκηση της Περιφέρειας, τέσσερα χρόνια μετά την ανάληψη της ευθύνης της διοίκησης, επιβεβαιώνει την τραγική κατάσταση του Πεδίου του Άρεως, αλλά και ότι τέσσερα χρόνια κορόιδευε συνειδητά όλους εμάς και τους κατοίκους ότι το Άλσος λειτουργεί κανονικά».

Επεσήμανε ότι «προσπαθείτε να πουλήσετε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Πήρατε σε άσχημη κατάσταση και το παραδίδετε σε ακόμα χειρότερη, παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια έχει δαπανήσει ένα σκασμό λεφτά για να το καταστρέψει». Κι όλα αυτά, σε ένα πάρκο, «από τους ελάχιστους χώρους πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας, που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο κόσμος και είναι σε συνθήκες εγκατάλειψης. Σε ένα χώρο που ο κόσμος φοβάται να πάει, να πάρει το παιδί του να πάει να παίξει, να ακουμπήσει το χώμα, να μπει στη φυλλωσιά, γιατί δεν ξέρει ποια σύριγγα θα πιάσει. Σε τέτοια κατάσταση είναι δυστυχώς, την οποία κρύβατε επιμελώς όλα αυτά τα χρόνια και έρχεστε προεκλογικά να προτείνετε αναγκαίες εργασίες, όμως ανεπαρκέστατες, ούτε καν μπαλώματα».

Τόνισε ότι οι εργασίες αυτές «δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στο Πεδίον του  Άρεως, δεν θα αλλάξουν την τραγική κατάσταση που βρίσκεται. Δεν προβλέπεται (σ.σ. από τη μελέτη) πώς θα συντηρείται ο χώρος, ποιοι θα είναι αυτοί που θα δουλεύουν εκεί, σταθερά, μόνιμα, που θα έχουν την ευθύνη της λειτουργίας του, της συντήρησής του, της καθαριότητάς του, της φύλαξής του».

Καταλήγοντας, ανέφερε τις καταγγελίες από κατοίκους για αυθαιρεσίες μέσα στον χώρο, οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *