Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΩΤΟΥΛΗ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ: Στηρίζουμε διαχρονικά τα δίκαια αιτήματα των πυροσβεστών

Το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, που στεγάζεται στη Μουρούζη, στο κέντρο της Αθήνας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Συζητώντας με τους πυροσβέστες, του μετέφεραν τα προβλήματά τους και την έντονη ανησυχία τους για τις μεγάλες ελλείψεις που παραμένουν στο Σώμα ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου. Ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, όπως και η διαρκής ανασφάλεια βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, με τον Γιάννης Πρωτούλη να επισημαίνει ότι όπως πέρσι, έτσι και φέτος το ΚΚΕ αναδεικνύει έγκαιρα αυτά τα προβλήματα. Οι πυροσβέστες στάθηκαν επίσης στην κοροϊδία της κυβέρνησης που διαφημίζει μερικές εκατοντάδες προσλήψεις και μάλιστα όχι μόνιμου προσωπικού, όταν οι θέσεις που έχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια είναι πολλαπλάσιες.

Ο Γιάννης Πρωτούλης ανέδειξε τις πολιτικές ευθύνες κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής για το γεγονός ότι καθησυχάζουν το λαό, όπως έκαναν και πέρυσι, που έλεγαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για μεγάλες πυρκαγιές. «Κι όμως μετά από λίγους μήνες, στο Μάτι θρηνήσαμε εκατό συνανθρώπους μας», σημείωσε. «Γι' αυτό και φέτος ερχόμαστε έγκαιρα, κάνουμε επισκέψεις σε όλους τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς και αναδεικνύουμε τις ελλείψεις, για να παρθούν μέτρα, πριν έρθουν πάλι τραγικά αποτελέσματα».

Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ στηρίζει διαχρονικά τα δίκαια αιτήματα των πυροσβεστών για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να έχουν όλα τα μέσα ώστε να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους. Τέλος, απαντώντας σε σχετικές αναφορές των πυροσβεστών που ανέδειξαν τις προσπάθειες του κράτους να ενισχυθεί ο κατασταλτικός χαρακτήρας του Σώματος, τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που διεκδικεί να μην εμπλέκεται η Πυροσβεστική σε κανενός είδους καταστολή σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *