Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Δήλωση του Γιάννη Πρωτούλη για την επίθεση των ΜΑΤ σε λαϊκή κινητοποίηση ενάντια στην παρουσία κουκουλοφόρων της Χρυσής Αυγής

Τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, γκλομπ και χημικά, δέχθηκε η κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εργαζόμενοι της περιοχής, σήμερα το πρωί.

Η κινητοποίηση έγινε από το λαό της πόλης, μετά από κάλεσμα σωματείων και άλλων φορέων ενάντια στην παρουσία φασιστών της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την 25η Μαρτίου.

Με την άμεση και αποφασιστική κινητοποίηση των σωματείων οι φασίστες εκδιώχθηκαν και πήγαν στα μουλωχτά να ανοίξουν τα πανό τους μακρυά από το χώρο της διαδήλωσης, προστατευμένοι από την αστυνομία. Χαιρετούσαν μάλιστα ναζιστικά, υπενθυμίζοντας τις καταγωγές τους.

Αντί η Αστυνομία να επιχειρήσει ενάντια στους κουκουλοφόρους εγκληματίες, χτύπησε αναίτια και άγρια τους εργαζόμενους της περιοχής που πήραν την απόφαση να τους εμποδίσουν. (Δείτε βίντεο από το kallitheapress)

Το αποτέλεσμα της αστυνομικής επίθεσης ήταν να τραυματιστούν εργαζόμενοι, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της πόλης.

Η ανοιχτή αυτή πρόκληση απέναντι στο λαό της Καλλιθέας, που βαραίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώθηκε από την απάντηση που έδωσε ο δήμαρχος στις διαμαρτυρίες των κατοίκων, ο οποίος κάνοντας ότι δεν βλέπει τους φασίστες κουκουλοφόρους, είπε ότι η Αστυνομία «πρέπει να κάνει τη δουλειά της».

Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε ο Γιάννης Βακαλόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που κατήγγειλε την προστασία που παρείχε η Αστυνομία στους φασίστες, αναδεικνύοντας τις ευθύνες κυβέρνησης και δημοτικής αρχής για την επίθεση στους εργαζόμενους.




Δήλωση του Γιάννη Πρωτούλη

Σε δήλωση του ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την παρουσία των χρυσαυγιτών στην Καλλιθέα τόνισε:

«Οι φασίστες εγκληματίες, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών καταδοτών, οι προδότες του λαού μας δεν έχουν καμιά θέση σε επετείους όπως η 25η Μάρτη.

Καταγγέλλουμε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για το χτύπημα των εργαζόμενων από τα ΜΑΤ στην Καλλιθέα, όπως και για την προστασία που παρείχε στους ναζί της Χρυσής Αυγής, ώστε να διαδώσουν τα άθλια σύμβολά τους.

Ο λαός με την κινητοποίησή του πρέπει να απομονώσει τους φασίστες να τους διώξει από κάθε γειτονιά, να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν».












Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *