Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ: Η 8η Μάρτη είναι μέρα συνδεδεμένη με τους αγώνες της εργαζόμενης γυναίκας

Στο προσωπικό της φαρμακοβιομηχανίας «Boehringer Ingelheim», στο Κορωπί, που συγκεντρώνει πλήθος από εργαζόμενες γυναίκες μίλησε σήμερα, με αφορμή την 8η Μάρτη, Μέρα της Γυναίκας ο Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Γ. Πρωτούλης αναφέρθηκε «σε αυτά που οι εργαζόμενες δεν θα ακούσουν για την 8η Μάρτη, σε αυτά που δεν χωρούν στις φανταχτερές διαφημιστικές καμπάνες για εκπτώσεις σε προϊόντα και πακέτα ομορφιάς που απευθύνονται στις γυναίκες». Και μίλησε για την ιστορική σημασία της επετείου, που ξεκίνησε από την εξέγερση των εργατριών της Ν.Υόρκης το 1857, ενάντια στη 12ωρη και 16ωρη δουλειά, χωρίς κανένα δικαίωμα. «Το νόημα της 8ης Μάρτη είναι ότι καμιά από τις κατακτήσεις των εργαζομένων, που τώρα ξηλώνονται μία προς μία, δεν οφείλεται στη "φιλευσπλαχνία" των εργοδοτών, αλλά κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες. Κι αυτό σημαίνει ότι και σήμερα πρέπει να δυναμώσει η πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με ωράριο, με συλλογικές συμβάσεις, με αξιοπρεπείς μισθούς», ανέφερε μεταξύ άλλων, για να συμπληρώσει, «αυτή η ιστορική μέρα που έχει συνδεθεί με τους αγώνες της εργαζόμενης γυναίκας δίνει νόημα και στο πώς πρέπει σήμερα να διεκδικούμε».

Στη συνέχεια στάθηκε στα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει ο λαός της Ανατολικής Αττικής, αφού είναι η περιοχή που εδρεύει το εργοστάσιο, και πολλοί από τους εργαζόμενους μένουν εκεί. Όπως είπε, η περιοχή βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο, δυστυχώς για τη μεγάλη καταστροφή στο Μάτι και με αφορμή το εισαγγελικό πόρισμα. Θύμισε ότι στο επίκεντρο ήταν η Δυτική Αττική λόγω της μεγάλης καταστροφής στη Μάνδρα... Και εξήγησε «Το μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη υποδομών, ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της ζωής και των εργαζομένων στην πρωτεύουσα της χώρας. Κι αυτό πρέπει να είναι κριτήριο στάσης ψήφου και δράσης. Γιατί η Ανατολική Αττική δεν είναι πλέον τα χωριά της Παιανίας και του Κορωπίου. Πλέον μένουν πάνω από 500.000 μόνιμοι κάτοικοι και παρά το γεγονός αυτό, σε ολόκληρη την Ανατολική Αττική δεν υπάρχει νοσοκομείο, δεν υπάρχει αποχέτευση. Δεν υπάρχουν στοιχειώδεις υποδομές για αστικές συγκοινωνίες, επαρκή σχολεία, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, Κέντρα Υγείας».

Καλώντας σε συσπείρωση με το ΚΚΕ ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων, υπογράμμισε ότι όλα τα παραπάνω «δεν μπορεί να είναι έξω από το λογαριασμό, γιατί δεν φταίει η κακιά μας μοίρα για τις καταστροφές. Φταίνε ακριβώς αυτές οι ελλείψεις, και μπροστά μας θα είναι η επόμενη καταστροφή, άγνωστο το πότε και το που θα γίνει... γι' αυτό πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ που δείχνει το δρόμο της σύγκρουσης με την πολιτική κυβέρνησης και περιφέρειας, που αφήνουν το λαό εκτεθειμένο σε φυσικές καταστροφές, χωρίς υποδομές προστασίας της ανθρώπινης ζωής».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *