Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ: Κάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ σε παλιούς και νέους ναυτεργάτες

Κάλεσμα στους ναυτεργάτες, που το κίνημά τους έχει γράψει λαμπρές σελίδες στην ιστορία της ταξικής πάλης, να διαδώσουν πλατιά το μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες απηύθυνε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μιλώντας σε συγκέντρωση της ΚΟ Ναυτεργατών Αττικής του ΚΚΕ χθες, στη φιλόξενη αίθουσα της ΠΕΜΕΝ, ανέλυσε τις πολιτικές εξελίξεις, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδειχθεί ικανότατη να βγάζει τη βρώμικη δουλειά για το κεφάλαιο τσακίζοντας τα εργατικά δικαιώματα.

Έφερε ως παράδειγμα την «εθελοντική φορολογία» που καθιέρωσε για τους εφοπλιστές και μάλιστα σε «φυσικά πρόσωπα», δηλαδή «τρέχα γύρευε», απαλλάσσοντας τους μάλιστα από κάθε άλλη υποχρέωση.
Όπως σχολίασε αυτό αποτελεί πρόκληση, γιατί την ίδια στιγμή που οι εφοπλιστές με τα τεράστια κέρδη τους φορολογούνται σε «εθελοντική βάση», οι ναυτεργάτες και όλος ο λαός στραγγίζεται από τη φορομπηξία και μάλιστα ...υποχρεωτικά.

Αναφέρθηκε επίσης στα νέα δώρα της κυβέρνησης προς το κεφάλαιο με τη μείωση της φορολογίας στα κέρδη μετόχων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τα 20 εκ. ευρώ που χαρίζει στους φαρμακοβιομήχανους κλπ.

Ανέδειξε ότι το θαύμα του εφοπλιστικού κεφαλαίου, για το οποίο καμαρώνουν όλες οι κυβερνήσεις στηρίζεται στα διαλυμένα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών, στο χτύπημα των συλλογικών τους συμβάσεων όπως και στη συνταγματική κατοχύρωση όλων των ιδιαίτερων προνομίων των εφοπλιστών, όπως την εξαίρεση των ναυτεργατικών σωματείων από το συνδικαλιστικό νόμο, για την οποία το ΚΚΕ έχει ήδη πάρει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να καταργηθεί.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κάλεσε παλιούς και νέους ναυτεργάτες που οι αγώνες τους, οι μεγάλες τους απεργίες, στο λιμάνι του Πειραιά και σε όλη τη χώρα αποτελούν «σημείο αναφοράς», παράδειγμα αποφασιστικής πάλης και για άλλους κλάδους, συνολικά για την ταξική πάλη στην Ελλάδα να ενισχύσουν το ΚΚΕ, που σταθερά είναι στο πλευρό τους, που στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους, ώστε αυτή η πάλη να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *