Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Γιάννης Πρωτούλης: Το "θαύμα" της τουριστικής ανάπτυξης χτίζεται πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων στον κλάδο

Σε συγκέντρωση εργαζομένων στο ξενοδοχείο ATHENS MARRIOT, μέσα στο χώρο δουλειάς τους, μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής 1/3 ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Κατά τη συζήτηση ο υποψήφιος του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα τους ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων.

Να γίνει κριτήριο το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό στα νησιά και τους τουριστικούς προορισμούς ζουν το "θαύμα" της τουριστικής ανάπτυξης αλλά για αυτούς είναι μια κανονική εργασιακή ζούγκλα.

Άλλωστε ο κλάδος του τουρισμού είναι εμβληματικό παράδειγμα για το τι σημαίνει για τους εργαζόμενους καπιταλιστική ανάπτυξη: Μισθοί πείνας, εντατικοποίηση, επαγγελματικές ασθένειες, δουλειές με ημερομηνία λήξης, πολυποίκιλες εργασιακές σχέσεις. Ταυτόχρονα ο εργαζόμενος, σε μια χώρα «τουριστική», δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει έστω και για λίγες μέρες διακοπές, να ταξιδέψει, να κάνει τουρισμό. Πάνω σε αυτά τα συντρίμμια εργασιακών δικαιωμάτων χτίζεται το τουριστικό θαύμα για το οποίο καμαρώνουν κυβερνήσεις, αστικά κόμματα, όπως και οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες τους.

Αυτό το «τουριστικό θαύμα» πχ. δεν εμπόδισε να έχουμε τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες θύματα σε όλη τη χώρα από πλημμύρες, πυρκαγιές και άλλα φυσικά φαινόμενα, εξαιτίας της έλλειψης υποδομών προστασίας της ζωής του λαού.

Με βάση τα παραπάνω, ο Γιάννης Πρωτούλης ανέδειξε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να στηρίξουν στην κάλπη τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ, καθώς αυτή είναι η μόνη ψήφος που δεν μπορεί να παρερμηνευθεί την επόμενη μέρα, είναι η μόνη ψήφος που «επιστρέφει» στο λαό μέσα από την οργάνωση του αγώνα για να ανακτηθούν οι απώλειες στα χρόνια της κρίσης, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *