Τρίτη 14 Μαΐου 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ: Περιοδεία στις εγκαταστάσεις Logistics του ΟΤΕ στην Πάρνηθα


Στις εγκαταστάσεις Logistics του ΟΤΕ στην Πάρνηθα περιόδευσε χθες ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Περνώντας από τμήμα σε τμήμα, μαζί με τον Αλέκο Περράκη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικού Τομέα και πρόεδρο του ΣΕΤΗΠ, κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν στις επερχόμενες εκλογές ένα αποφασιστικό βήμα: Να στηρίξουν παντού το ΚΚΕ, το κόμμα που στάθηκε πάντα δίπλα τους για να αντιμετωπίσουν την αντεργατική λαίλαπα, που άλλωστε έπληξε και το προσωπικό του Ομίλου ΟΤΕ.

Πρόκειται για εργαζόμενους που στη συγκεκριμένη εγκατάσταση βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα των αλλαγών του ΟΤΕ, με αποχωρήσεις προσωπικού, με γενίκευση των εργολαβιών και «απόσχιση έργου», που μειώνει τους μισθούς και γενικεύει την ανασφάλεια στο προσωπικό.

Ο Γιάννης Πρωτούλης, σχολιάζοντας την πόλωση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, είπε ότι στόχος τους είναι να φύγουν από το προσκήνιο βασικά ζητήματα που από κοινού έχουν ψηφίσει και θα εφαρμοστούν την επόμενη μέρα. «Μη βλέπετε τους καυγάδες προεκλογικά. Την επόμενη μέρα αν υπερψηφιστούν, θα πουν ότι έχουν την έγκριση του ελληνικού λαού για τα επόμενα βάρβαρα μέτρα», σημείωσε.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στην αντιπαράθεση γύρω από την 7ήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων. Και σημείωσε ότι αυτός ο καυγάς κρύβει ότι από το 2011 έχει ψηφιστεί ο μνημονιακός νόμος που επιτρέπει τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και δίνει τη δυνατότητα η εργάσιμη μέρα να πάει ως και 12 ώρες, η εργάσιμη βδομάδα να πάει ως 60 ώρες και ετησίως να πάει ως και έξι μήνες. «Αυτά εφαρμόζονται στις τουριστικές περιοχές, από το Μάη μέχρι τον Οκτώβρη που ξεζουμίζουν τους ξενοδοχοϋπάλληλους, που μόλις τελειώσουν τη σεζόν μετράνε τα προβλήματα υγείας τους».

Θύμισε επίσης ότι το 2012 με νέο νόμο μείωσαν την αμοιβή των υπερωριών και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ότι θα καταργήσει αυτό τον κατάπτυστο νόμο, κάτι που δεν έκανε ποτέ. «Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του εργοστασίου "Παπαστράτος", με την 7ήμερη λειτουργία. Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει ότι ο Τσίπρας παρουσίαζε αυτή την επιχείρηση σαν πρότυπο για τις άλλες επιχειρήσεις. Και κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το νόμο με τον οποίο επιτρέπεται να ανοίγουν τα μαγαζιά 32 Κυριακές το χρόνο. Άρα και οι δύο έχουν βάλει τα χέρια τους για να χαντακώσουν τους εργαζόμενους και τώρα με μοιρασμένους ρόλους κάνουν ένα ψευτοκαυγά για να πάρουν την ψήφο του κόσμου», είπε ανάμεσα σε άλλα.

Αναφέρθηκε επίσης στην Τοπική Διοίκηση και ειδικά στην Περιφέρεια Αττικής, αναδεικνύοντας ότι ενώ υπάρχουν τόσο μεγάλες ανάγκες για βασικές υποδομές, όπως σχολεία και νοσοκομεία, η περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ μοίρασε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για έργα κατά παραγγελία επιχειρηματικών ομίλων. Όπως είπε, για να εγκριθεί ένα αντιπλημμυρικό έργο, πρέπει να περάσουν χρόνια, εμφανίζονται απανωτά γραφειοκρατικά προβλήματα κ.ο.κ., εμπόδια που εξαφανίζονται όταν πρόκειται για έργα βιτρίνας που ενδιαφέρουν το κεφάλαιο, όπως για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου. Εκεί δίνονται απίστευτα εκατομμύρια και μάλιστα με απίστευτα γρήγορες διαδικασίες.

Και κατέληξε λέγοντας: «Σε αυτές τις εκλογές μπορεί να γίνει μια πραγματική διαφορά. Υπάρχει το παράδειγμα των πέντε κομμουνιστών δημάρχων, που μπορεί και πρέπει να πολλαπλασιαστεί. Εκεί που βρέθηκε η "Λαϊκή Συσπείρωση" στη διοίκηση του δήμου, όπως στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, στην Πάτρα, ο λαός είχε μεγάλο όφελος».

Έφερε παραδείγματα από τη σύγκρουση των δημοτικών αρχών με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, από τις προσπάθειές τους να ανακουφίσουν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Και πρόσθεσε: «Το κυριότερο; Ήταν με το λαό που αγωνιζόταν. Δεν υπήρξε σωματείο και φορέας, που να έχουν σοβαρό πρόβλημα, στο οποίο να μη βρήκαν έναν συνεπή ανυποχώρητο συμπαραστάτη στο πρόσωπο του δημάρχου. Τέτοιους δημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους έχει ανάγκη ο λαός, που δεν θα δηλώνουν αναρμόδιοι για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Να γίνει, λοιπόν, μια μεγάλη διαφορά για να μην πάρουν το πράσινο φως την επόμενη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Γιατί όλα τα προβλήματα θα είναι εδώ και πρέπει να αναλογιστούμε πώς θα γίνουμε πιο δυνατοί για να τα αντιμετωπίσουμε».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *