Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΣΤΟ «BLUE SKY»: Ενιαία ν' απαντήσει ο λαός στις εκλογές γιατί ενιαία είναι η αντιλαϊκή πολιτική σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο

«Οι εικόνες ντροπής που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία είναι αποτέλεσμα της συνειδητής απαξίωσης της δημόσιας Υγείας και της συνειδητής εκχώρησης στο ιδιωτικό κεφάλαιο που δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας». Αυτό επισήμανε, ξεκινώντας τη συνέντευξή του ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στο κανάλι «Blue Sky» το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Μάη, με αφορμή την περιοδεία του νωρίτερα στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Ερωτηθείς για το έργο της Περιφέρειας τόνισε ότι δεν έχει αρμοδιότητες συνολικά για τις δομές Υγείας, έχει όμως αρμοδιότητες για τον εμβολιασμό των απόρων, για προγράμματα πρόληψης στα σχολεία, τις οποίες δεν προωθεί γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες της είναι υποστελεχωμένες. Επισήμανε, ωστόσο, ότι η Περιφέρεια στο επίπεδο που έχει την ευθύνη πρέπει να έχει τη διάθεση να παλέψει για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του λαού και να μη δηλώνει αναρμόδια. Έφερε ως παράδειγμα το Μάτι, όπου σε ολόκληρη την Ανατολική Αττική δεν υπάρχει νοσοκομείο, παρά μόνο ένα υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας που λειτούργησε ως σταθμός μεταφόρτωσης των τραυματιών στα μεγάλα νοσοκομεία.

Ερωτηθείς συνολικά για την πολιτική προστασία, επισήμανε ότι η κατάσταση είναι άθλια εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της συρρίκνωσης των αρμόδιων υπηρεσιών. «Για να βγουν τα ματωμένα πλεονάσματα, η κυβέρνηση κόβει -εκτός από μισθούς, συντάξεις, κράτος πρόνοιας κ.ά.- και από τομείς που έχουν να κάνουν με την προστασία της ζωής των κατοίκων» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι για το ΚΚΕ, την κύρια ευθύνη οφείλει να την έχει το κεντρικό κράτος για να συντονίζει και να χρηματοδοτεί τις αρμόδιες υπηρεσίες. Χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι πάμε σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και κανένας από τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων, δεν λέει κουβέντα για αυτά τα μεγάλα θέματα, παρά αναλώνονται σε δευτερεύουσας σημασίας ζητήματα, ενώ παντού στα προγράμματά τους βασιλεύει η επιχειρηματική δράση.

Η απάντηση του λαού στις εκλογές πρέπει να είναι ενιαία, γιατί ενιαία είναι η πολιτική που εφαρμόζεται σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και σε τοπικό επίπεδο, σημείωσε για το κριτήριο των εκλογών.

Αναφορικά με τις συγκλίσεις και τις μετεγγραφές στο πολιτικό επίπεδο, σημείωσε ότι αυτές κατά κόρον έγιναν και στο τοπικό επίπεδο, κι έφερε ως ενδεικτικό παράδειγμα την ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο των μισών προϋπολογισμών από όλα τα κόμματα -εκτός ΚΚΕ- δηλαδή, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και άλλων δυνάμεων που συμφώνησαν στο τρίτο μνημόνιο. Ερωτηθείς για την απλή αναλογική, επισήμανε ότι ο λαός πρέπει να την αξιοποιήσει και να γεμίσει τα Δημοτικά  και Περιφερειακά Συμβούλια με αγωνιστές που θα αντιπαρατεθούν και θα βάζουν εμπόδια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Το παράδειγμα των πέντε δημάρχων που έχουν εκλεγεί με το ΚΚΕ έδειξε ότι οι  σημαντικές πρωτοβουλίες που πήραν για τα συμφέροντα του λαού, τον έθεσαν πρωταγωνιστή και όχι στο περιθώριο.

Τέλος, ο Γιάννης Πρωτούλης ερωτηθείς για το Προσφυγικό, επισήμανε πως δεν μπορεί να μένει στο απυρόβλητο ο πραγματικός υπαίτιος για τις στρατιές των ξεριζωμένων ανθρώπων που δεν είναι άλλος από την ιμπεριαλιστική πολιτική του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ που για τα συμφέροντά τους και τη διανομή των αγορών μεταξύ τους, αιματοκυλούν τους λαούς κάνοντας επεμβάσεις και πολέμους ανά τον κόσμο. Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας - ΕΕ - Ελλάδας για τους μετανάστες στο Αιγαίο, που εγκλωβίζει χιλιάδες ανθρώπους στα νησιά και ζήτησε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στη χώρα μας καθώς και το δικαίωμα να φεύγουν για τις χώρες προορισμού τους.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *