Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ: Θα πρωταγωνιστήσουμε στη δημιουργία ενός δυνατού μετώπου διεκδίκησης

Σε ερωτήσεις του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου, τις οποίες απηύθυνε ως debate στους υποψηφίους περιφερειάρχες Αττικής, απάντησε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Συγκεκριμένα οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις του Γιάννη Πρωτούλη είναι οι παρακάτω:

Ερώτηση: Ποιο είναι το όραμά σας για την Περιφέρεια Αττικής και ποιοι οι πρωταρχικοί άξονες για την προσεχή 4ετία;

-  Γιάννης Πρωτούλης: Θα πρωταγωνιστήσουμε για τη δημιουργία ενός δυνατού μετώπου διεκδίκησης μαζί με όλο το λαό της Αττικής, για την ικανοποίηση των πραγματικών λαϊκών αναγκών, κόντρα στα επιχειρηματικά συμφέροντα που δεν λογαριάζουν καμία ανθρώπινη ζωή μπροστά στην κερδοφορία τους.
Διεκδικούμε αντιπυρική και αντισεισμική προστασία, έργα υποδομής για τα λύματα, τα σχολεία, τις δομές Υγείας, τους ελεύθερους δημόσιους χώρους. Σηκώνουμε τείχος προστασίας της λαϊκής οικογένειας, ώστε να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί, να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στην Προσχολική Αγωγή.

Ερώτηση: Πώς αντιλαμβάνεστε τη συνεργασία σας στη διοίκηση της Περιφέρειας, η οποία θα προκύψει από την εισαγωγή της απλής αναλογικής για πρώτη φορά στο θεσμό, δεδομένου ότι δεν προηγήθηκε κανένας διάλογος επί προγραμματικών θέσεων;

Γιάννης Πρωτούλης: Η απλή αναλογική που ψηφίσαμε πρέπει και μπορεί να αξιοποιηθεί για να εκλεγούν περισσότεροι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι αγωνιστές δοκιμασμένοι, για να διασφαλίσει ότι δεν θα γίνουμε μάρτυρες «συγκλίσεων» που έχουμε δει στην κεντρική πολιτική σκηνή, «μεταγραφών», υπουργοποιήσεων που τα βλέπει ο κόσμος και αηδιάζει. Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απλώνουμε το χέρι σε κάθε εργαζόμενο. Οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» κατάφεραν και αυτά τα πέντε χρόνια να δημιουργήσουν μεγάλες πλειοψηφίες που δυνάμωσαν και δεν έβαλαν στη γωνία τη λαϊκή διεκδίκηση και κινητοποίηση.

Ερώτηση: Ποια είναι η θέση σας σε δύο από τα καίρια προβλήματα της Περιφέρειας όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής;

-  Γιάννης Πρωτούλης: Να συγκροτηθεί ενιαίος δημόσιος φορέας για την υλοποίηση των έργων επεξεργασίας και τελικής διάθεσης των αποβλήτων, με έσοδα που θα προέρχονται από κρατικούς πόρους. Άμεσα να προωθηθούν δράσεις ήπιας ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή. Να σταματήσει κάθε διαδικασία για την ανάθεση και κατασκευή των τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων (ΜΕΑ).
Σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα, χρειάζεται άμεση καταγραφή των αναγκών ανά δήμο και περιοχή με συγκεκριμένο προϋπολογισμό και άμεση εκταμίευση των αναγκαίων κονδυλίων για την υλοποίηση των έργων.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *