Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Πρωτούλης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ο λαός να κάνει τη διαφορά ενισχύοντας το ΚΚΕ - να μη διαλέξει πόσα κι από ποιους θα τα χάσει



Ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με την "Λαϊκή Συσπείρωση" σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καταγγέλλει ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τους εκλεκτούς τους σε Δήμους και Περιφέρειες που δηλώνουν "αναρμόδιοι" για "την ανεργία, τα εργατικά ατυχήματα, την Παιδεία, την Υγεία, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τον ξεριζωμό προσφύγων, τις πλημμύρες και τις πυργκαγιές", για το "χειρότερο μέλλον που ετοιμάζει η ΕΕ", καλώντας τον λαό "να κάνει τη διαφορά με το ΚΚΕ και να μη διαλέξει πόσα κι από ποιους θα τα χάσει".

Επισημαίνει ότι "οι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχουν ανοίξει δημαρχεία και περιφερειακά μέγαρα, παραχωρούν δημόσια γη, λιμάνια, αεροδρόμια για τη φιλοξενία της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ".

Καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία "να πετάξουμε από την τρίτη θέση τους ναζί της Χρυσής Αυγής και να γεμίσουμε τις κάλπες με τα κόκκινα γαρύφαλλα της Λαϊκής Συσπείρωσης ή τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ".

Ο Γιάννης Πρωτούλης εξηγεί γιατί θεωρεί "αντιδραστικές τις αλλαγές και διοικητικές αναδιαρθρώσεις των τελευταίων 20 ετών στην Τοπική Διοίκηση", μιλά για ευθύνες της κυβέρνησης στο προσφυγικό/μεταναστευτικό και για την συγκεκριμένη πρόταση του ΚΚΕ το οποίο ζητά "να δοθεί τέλος στις πολιτικές εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα".

Επίσης μιλά για τις προτεραιότητες και τις διεκδικήσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" τονίζοντας ότι "η δική μας δέσμευση είναι, ότι θα στηρίξουμε, θα προβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας".

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Γιάννη Πρωτούλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον Γιώργο Μηλιώνη:

ΕΡ: Τι περιεχόμενο έχει το κάλεσμα του ΚΚΕ για ενιαία ισχυροποίησή του σε όλες τις εκλογικές μάχες του 2019 και για ενίσχυση της "εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και στους εκλεκτούς στους δήμους και τις Περιφέρειες";

ΑΠ: Η ΕΕ έχει ετοιμάσει από τώρα, με συγκεκριμένες συμφωνίες, ένα μέλλον χειρότερο για τους εργαζόμενους και ειδικά τη νεολαία. Η "Στρατηγική της ΕΕ για τη Νεολαία" επιδιώκει ακόμα πιο φθηνούς εργαζόμενους, νέο γύρο επίθεσης σε όποια δικαιώματα έχουν μείνει όρθια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη συμφωνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα ματώνουν το λαό ως το 2066! 300 ευρώ και χαμογέλα ρε! Τι σου ζητάνε!

Αυτά για τις άλλες δυνάμεις, ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και των εκλεκτών τους, δεν είναι "αρμοδιότητα" των Δήμων και των Περιφερειών. Δηλώνουν αναρμόδιοι για την ανεργία, τα εργατικά ατυχήματα, την Παιδεία, την Υγεία, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τον ξεριζωμό προσφύγων. Αναρμόδιοι και όταν πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, καιγόμαστε το καλοκαίρι. Γι' αυτό το λόγο χρειάζεται ενίσχυση το ΚΚΕ παντού, για να έχει ο λαός την επόμενη μέρα δύναμη, πιο αποτελεσματικούς αγώνες, για να βάζει εμπόδια στη βάρβαρη πολιτική, να διεκδικεί τα δικαιώματά του. Να κάνει τη διαφορά με το ΚΚΕ και να μη διαλέξει πόσα κι από ποιους θα τα χάσει.

ΕΡ: Το ΚΚΕ μιλά πάντα για επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, αλλά και για τον "ενεργό ρόλο που παίζουν σε αυτούς δήμαρχοι και περιφερειάρχες που ανήκουν στα αστικά κόμματα...

ΑΠ: Αυτό που ζούμε δεν έχει προηγούμενο! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο έχει μετατρέψει τη χώρα σε ξέφραγο αμπέλι για τους αμερικανονατοϊκούς, αλλά χωρίς ίχνος ντροπής, τα κυβερνητικά στελέχη επιτίθενται στους πέντε κομμουνιστές δημάρχους που είναι οι μόνοι που αρνήθηκαν να γίνουν κλακαδόροι και γλάστρες στις φιέστες του Αμερικανού πρέσβη.

Οι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ για τα προβλήματα του κόσμου δηλώνουν αναρμόδιοι, έχουν ανοίξει δημαρχεία και περιφερειακά μέγαρα, παραχωρούν δημόσια γη, λιμάνια, αεροδρόμια για τη φιλοξενία της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ που γέμισε τη Μεσόγειο πνιγμένους πρόσφυγες και συνεχίζει την καταστροφή. Ζούμε το δράμα των εγκλωβισμένων στην πατρίδα μας. Πρέπει να γυρίσουμε πολύ πίσω το ρολόι της ιστορίας για να βρούμε αντίστοιχες εικόνες νατοϊκών και Αμερικανών αξιωματούχων να επιθεωρούν Δημάρχους και Νομάρχες! Αλεξανδρούπολη, Βόλος, Τρίκαλα, Χανιά, Σύρος, Περιφέρεια Αττικής με την κυρία Δούρου. Θεωρούμε, ότι είναι προκλητική η προθυμία να διαφημίζουν τα Νατοϊκά σχέδια, ενώ όλοι γνωρίζουν σε πόσο αιματηρά παιχνίδια μπλέκουν το λαό τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.

ΕΡ: Το ΚΚΕ καλεί σε αποφασιστική ενίσχυσή του και σε γκρέμισμα της ΧΑ από την τρίτη θέση...

ΑΠ: Χτύπημα στο μαύρο του φασισμού είναι μόνο το κόκκινο. Το κόκκινο του σοσιαλισμού συνέτριψε το ναζιστικό κτήνος μέσα στη φωλιά του. Έτσι και σήμερα, κανένας στην ΕΕ δεν θα μπορεί να θολώσει το μήνυμα της ενίσχυσης του ΚΚΕ στην Ελλάδα. Να πετάξουμε από την τρίτη θέση τους ναζί της Χρυσής Αυγής και να γεμίσουμε τις κάλπες με τα κόκκινα γαρύφαλλα της Λαϊκής Συσπείρωσης ή τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Αντιφασιστικό αγώνα δεν μπορούν να κάνουν όσοι έχουν αφήσει το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα να κοιμάται κάθε βράδυ σπίτι του, όσοι συγκυβερνούσαν με τους ακροδεξιούς τέσσερα χρόνια. Το μόνο που ξέρουν καλά να κάνουν είναι η καπηλεία των αγώνων του λαού μας και εμπόδιο ελπίδας, παραμονές εκλογών.

ΕΡ: Γιατί θεωρείτε αντιδραστικές τις αλλαγές και διοικητικές αναδιαρθρώσεις των τελευταίων 20 ετών στην Τοπική Διοίκηση;

ΑΠ: Πίσω από ονόματα, όπως Καποδίστριας, Καλλικράτης, Κλεισθένης και δεν ξέρουμε ποιο ευφάνταστο θα ακολουθήσει στον επόμενο νόμο για τη λειτουργία της τοπικής διοίκησης Α' και Β' βαθμού, κρύβεται πολύς πόνος, θύματα, καταστροφές και κέρδη για λίγους.

Με αυτούς τους νόμους εξειδίκευσαν τρία μνημόνια κι ενσωμάτωσαν 1.000 αντιλαϊκούς εφαρμοστικούς νόμους. Είχαμε την προσαρμογή της διοικητικής δομής του κράτους για το χαράτσωμα και το στράγγισμα του λαού μας, την παράδοση κοινωνικών υπηρεσιών κι αρμοδιοτήτων στους εργολάβους, ιδιωτικοποιήσεις, κάθε είδους και μορφή ανταποδοτικής λειτουργίας, απολύσεις. Πρόκειται για "εκσυγχρονισμούς" δοκιμασμένους ήδη στο σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο έλεγχος από το κράτος γίνεται πιο ασφυκτικός για να κινούνται οι εκλεγμένοι απαρέγκλιτα στους στόχους των μνημονίων, τη στρατηγική επιχειρηματικών συμφερόντων.

Γι' αυτό βλέπουμε να ιεραρχούνται έργα σε κλάδους και τομείς όπου υπάρχει ενδιαφέρον από τους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ την ίδια στιγμή θρηνούμε θύματα από την ανεπάρκεια ή την παντελή έλλειψη βασικών υποδομών.
Ρίξτε μια ματιά στους προϋπολογισμούς όλων των Περιφερειών. Φιγουράρουν έργα για την τουριστική ανάπτυξη, την εξόρυξη υδρογονανθράκων ακόμα, τη γαλάζια οικονομία, ημερίδες και σεμινάρια και λείπουν τελείως σχεδιασμένες ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε ζητήματα αντιπυρικής θωράκισης, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής προστασίας, υποδομών Υγείας - Πρόνοιας, σχολικής στέγης, λαϊκού αθλητισμού, γιατί για τον άλλο "αθλητισμό" των ΠΑΕ, δίνονται απλόχερα εκατομμύρια.

ΕΡ: Τι προτείνετε για το προσφυγικό/μεταναστευτικό;

ΑΠ: Το ΚΚΕ ζητάει να δοθεί τέλος στις πολιτικές εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Είδαμε πριν λίγες μέρες, ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται σε βάρος των προσφύγων την κατάσταση, που οξύνεται από τις άθλιες συνθήκες ζωής στα νησιά του Αιγαία και στους καταυλισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδα, αλλά και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο σημείο να διώχνει από τις δομές και τα διαμερίσματα και να πετάει στο δρόμο τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να διώξει όλο αυτό το συρφετό των ΜΚΟ που εκμεταλλεύονται το προσφυγικό δράμα. Να σταματήσει η καταστολή σε βάρος των προσφύγων και να μεταφερθούν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, με ευθύνη της ΕΕ και της κυβέρνησης. Να δημιουργηθούν ανθρώπινες συνθήκες προσωρινής φιλοξενίας για όσο διάστημα παραμένουν στην Ελλάδα. Να παρθούν μέτρα στήριξης και κοινωνικής ένταξης των αναγνωρισμένων προσφύγων που θέλουν να παραμείνουν στη χώρα μας.

ΕΡ: Τι διεκδικεί και ποιες είναι οι προτεραιότητες της Λαϊκής Συσπείρωσης και πώς θα στηρίξει οικονομικά το πρόγραμμά της;

ΑΠ: Εμείς δεν λέμε λόγια σαν κι αυτά που έλεγε η κ. Δούρου, που έλεγε ότι θα καταργηθεί το μνημόνιο στην Αττική για να το εφαρμόσει τελικά μέχρι κεραίας. Η δική μας δέσμευση είναι, ότι θα στηρίξουμε, θα προβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας, της νεολαίας, θα βρεθούμε όπως είμαστε και σήμερα σε κάθε γραμμή, σε κάθε μετερίζι αυτού του μεγάλου αγώνα, παντού.

Για όσους μιλάνε για κοστολόγηση πολιτικών προγραμμάτων, να τους θυμίσουμε ότι με ψήφους της κ. Δούρου, του κ. Κουμουτσάκου τότε, που τώρα τον διαδέχθηκε ο κ. Πατούλης, του κ. Σγουρού για γήπεδο μιας μόνο ΠΑΕ, που θα ανήκει στον εφοπλιστή ιδιοκτήτη της, δόθηκαν 35 εκατομμύρια και για τα αντιπλημμυρικά 19,9 εκατ.! Χρήματα βγαλμένα από το στράγγισμα του λαού μας μέσα στην κρίση.

Θα διεκδικήσουμε, μαζί με το λαό, διαχείριση των απορριμμάτων με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες και τα συμφέροντα του λαού και όχι τα κέρδη των εργολάβων. Για να κλείσει το αίσχος της χωματερής στη Φυλής και να μην ανοίξει το νέο έγκλημα στο Γραμματικό. Ελεύθερους δημόσιους χώρους, να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί, να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στην προσχολική αγωγή.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *