Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Στο κατασκευαστικό τμήμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής περιόδευσε ο Γιάννης Πρωτούλης

Σε εργαζόμενους στο κατασκευαστικό τμήμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Περιστέρι μίλησε την Πέμπτη ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καλώντας τους στις επερχόμενες εκλογές να κάνουν το βήμα: Να στηρίξουν «Το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, για να γίνει μια μεγάλη διαφορά για το λαό, για την επόμενη μέρα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στο τμήμα εργάζονται τεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων που κατασκευάζουν τα σκηνικά και είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον μεγάλο κομμάτι τους δεν είναι μόνιμο προσωπικό αλλά «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι από εταιρία που παίρνει την εργολαβία. «Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και με άλλες ειδικότητες, όπως στην καθαριότητα, τη φύλαξη, τους ταξιθέτες, που δουλεύουν στην ΕΛΣ», έλεγαν οι εργαζόμενοι αναδεικνύοντας τα προβλήματα της εντατικοποίησης και των τσακισμένων δικαιωμάτων που συνοδεύουν αυτές τις εργασιακές σχέσεις-λάστιχο.

Ο Γιάννης Πρωτούλης σχολίασε ότι αυτή είναι η στρατηγική που ακολουθείται από όλες τις κυβερνήσεις και την ΕΕ, τις τοπικές και περιφερειακές αρχές που υποτάσσονται σε αυτό το δρόμο, ώστε να ρίχνουν την τιμή της εργατικής δύναμης. «Και πλέον επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Η ευέλικτη δουλειά γενικεύεται και σε χώρους που μέχρι χθες φαινόταν δύσκολο να γίνει, όπως στη Λυρική. Χρειάζεται να απαντήσουμε σ' αυτή την εργασιακή ζούγκλα, να στείλουμε ένα μήνυμα ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αναδεικνύει αυτά τα προβλήματα, που παλεύει για τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, που λέει ότι σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να δουλεύουν όλοι οι εργαζόμενοι με μόνιμες σχέσεις εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς».

Συζητώντας με τους εργαζόμενους για όλες τις πλευρές της επικαιρότητας, για τις θέσεις του Κόμματος, εξήγησε ότι μπροστά στις κάλπες πρέπει να κρίνουν με βάση το πώς θα ενισχυθεί η πάλη τους και όχι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ είναι καταλληλότεροι να εφαρμόσουν αυτή τη βάρβαρη πολιτική. Έφερε πλήθος από παραδείγματα των δήμων που έχουν κομμουνιστές δημάρχους, που δείχνουν ότι μόνο σε σύγκρουση με αυτό το ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο μπορούν να πάρουν ανάσες οι εργαζόμενοι.

Απαντώντας στη δικαιολογημένη ανησυχία των εργαζομένων για την άνοδο φασιστικών δυνάμεων στην ΕΕ, ο Γιάννης Πρωτούλης ανέδειξε τις ευθύνες των αστικών πολιτικών κομμάτων για το ξέπλυμα των φασιστοειδών, όπως και στην Ελλάδα της Χρυσής Αυγής. «Από τη μία, ο ΣΥΡΙΖΑ τους καλοπιάνει για να κόβει ψήφους από τη ΝΔ και από την άλλη η ΝΔ αναπαράγει τη ρητορική τους για να ψαρεύει ψήφους. Αυτοί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τους φονιάδες της Χρυσής Αυγής. Οι φασίστες στηρίζονται από το κράτος και την ΕΕ, είναι το "μακρύ χέρι" του συστήματος και μόνο ως τέτοιοι, δηλαδή ως "μαντρόσκυλα" του κεφαλαίου μπορούν να αντιμετωπιστούν από το εργατικό κίνημα, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς. Και βεβαίως, στις εκλογές ο λαός έχει την ευκαιρία να τους ξηλώσει από την τρίτη θέση και να αναδείξει το ΚΚΕ τρίτο κόμμα. Αυτό θα είναι μήνυμα και σε όλη την Ευρώπη, στην ΕΕ που ανιστόρητα εξισώνει το φασισμό με τον κομμουνισμό για να εξωραΐσει τους δολοφόνους: Ότι ο ελληνικός λαός με την πλούσια αγωνιστική του ιστορία απομονώνει τους φασίστες και ενισχύει τους κομμουνιστές. Αυτό θα είναι μήνυμα αισιοδοξίας και μάλιστα με διεθνή αντίκτυπο», υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *