Κυριακή 19 Μαΐου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΩΤΟΥΛΗ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ: Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην λειτουργία του ΧΥΤΑ

Την αντίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό μετέφερε χθες για μια ακόμα φορά ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, σε κατοίκους και εκπροσώπους φορέων της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα ο υποψήφιος περιφερειάρχης, μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Μαραθώνα, Νίκο Στεφανίδη, την Νατάσσα Καμπέρη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Συλλόγου Σέσι «Ο ΠΑΝ», του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Βαρνάβα και του Κέντρου Βιωσιμότητας και Περιβαλλοντικής Προστασίας Βορειοανατολικής Αττικής.

Κατά τη συζήτηση μαζί τους, ο υποψήφιους περιφερειάρχης τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το ΚΚΕ το τελευταίο διάστημα ενάντια στο νέο αυτό περιβαλλοντικό έγκλημα, όπως για το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να συζητηθεί το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο, κάτι που δεν το έχει κάνει ακόμα η περιφερειακή αρχή (ΣΥΡΙΖΑ).

Επίσης για την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, με βάση τα καινούργια στοιχεία που δείχνουν ότι η χωροθέτηση είναι πάνω σε ρέμα. Υπογράμμισε ότι η προηγούμενη ερώτηση του ΚΚΕ δεν απαντιέται στη Βουλή εδώ και 37 μέρες, με διάφορες δικαιολογίες. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση έκανε άλλη μια λαθροχειρία, αλλοιώνοντας τη ζώνη προστασίας του Ευβοϊκού, αφαιρώντας από αυτή την εκβολή του ρέματος που θα επηρεαστεί αν προχωρήσει η λειτουργία της εγκατάστασης.

Ο Γιάννης Πρωτούλης ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τον συνολικό περιφερειακό σχεδιασμό στην Αττική, που εκτός από το Γραμματικό περιλαμβάνει και άλλους χώρους, σε λατομεία, όπως σε Κορωπί, Μάνδρα και Πετρούπολη. Κατήγγειλε τη στάση της περιφερειακής αρχής, που βάζοντας στο ζύγι τις ψήφους σε Δυτική Αθήνα και το Γραμματικό, λέει στη Δυτική Αθήνα ότι φταίνε οι κάτοικοι του Γραμματικού που δεν κλείνει η χωματερή της Φυλής, επειδή δεν δέχονται στην περιοχή τους τον ΧΥΤΑ. «Βάζουν τον κόσμο σε μια αντιπαράθεση ψεύτικη την ίδια στιγμή που μπορεί σήμερα να υπάρξει διαχείριση των απορριμάτων φιλοπεριβαλλοντική, για την προστασία του λαού. Η πολιτική κατεύθυνση είναι που μπαίνει εμπόδιο, γιατί υπάρχουν μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που εμπλέκονται στη διαχείριση των απορριμμάτων και είναι για αυτούς μια χρυσοφόρα δουλειά», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν εργολάβοι λύσεων, ότι με το λαό στη γωνία, χωρίς πάλη και διεκδίκηση, δεν μπορεί κάποιος «μάγος» να λύσει τα προβλήματα παίρνοντας την ψήφο του κόσμου. «Έχει έρθει η ώρα να οργανώσουμε την πάλη μας, για μια διαχείριση των απορριμμάτων όπως αξίζει στο λαό», υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις χωροθετήσεις, λέγοντας ότι δεν γίνονται με κριτήρια επιστημονικά και περιβαλλοντικά, αλλά με κριτήρια-«κινούμενη άμμο»: Πρώτον ταξικά, δηλαδή με βάση το πού είναι φτηνή η γη, δεύτερον με βάση το πού δεν υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον π.χ. για τουριστικές μονάδες, αλλά και πολιτικά. «Εν ολίγοις το κριτήριο είναι που εξυπηρετούνται οι εταιρίες για να φορτωθεί μια ρυπογόνα δραστηριότητα», τόνισε.

Ανέδειξε επίσης το παραμύθι κυβέρνησης και περιφέρειας, ότι δήθεν η εγκατάσταση έχει φτιαχτεί, αλλά δεν θα λειτουργήσει ακόμα μέχρι να φτιαχτούν οι μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, που θα φτιάχνουν το «υπόλειμμα» το οποίο θα δέχεται η εγκατάσταση. Όπως είπε όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν φτιάξει ένα χώρο που θα δεχτεί τα απορρίμματα όλης της Αττικής σε περίπτωση που «σκάσει» η χωματερή της Φυλής, κάτι που είναι θέμα χρόνου.

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι οι κομμουνιστές, από όποια θέση και αν βρεθούν την επομένη των εκλογών, θα συνεχίσουν να πρωτοστατούν στην πάλη για να μπουν εμπόδια στο σχεδιασμό αυτό, για να μην λειτουργήσει ο νέος σκουπιδότοπος στο Γραμματικό, για φιλολαϊκή διαχείριση των απορριμμάτων.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *