Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Γιάννης Πρωτούλης: Είναι η ώρα να τραβήξουμε μπροστά! Να δυναμώσουμε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ παντού, να δυναμώσει η ελπίδα του λαού

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στο χαιρετισμό του σημείωσε:

«Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Είναι η ώρα να τραβήξουμε μπροστά! Να δυναμώσουμε παντού τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Να δυναμώσει η δύναμη του λαού, η ελπίδα του, με περισσότερους εκλεγμένους στους δήμους, στις Περιφέρειες, στην Περιφέρεια Αττικής, στην Ευρωβουλή. Αυτό, ναι, είναι επιλογή που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Μπροστά στα άδεια ταμεία των λαϊκών νοικοκυριών, μπροστά στις τεράστιες καταστροφές, μπροστά στα εκατοντάδες θύματα από την έλλειψη βασικών υποδομών, τα λόγια περισσεύουν.

Οι μεγάλες ανάγκες του λαού μας υποθηκεύτηκαν στις ανάγκες των καπιταλιστών για κέρδη και μόνο κέρδη.

Ψυχροί εκτελεστές τα τελευταία χρόνια όλα τα κόμματα-υπηρέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, οι εκλεγμένοι τους στις Περιφέρειες, πότε με κυβερνητικά σχήματα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και πότε με ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και αβανταδόρους τα πολιτικά τους εξαπτέρυγα, πάντα με νόμους και αποφάσεις καταδίκαζαν τις λαϊκές οικογένειες.

Ξαμολήθηκαν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, οργιάζοντας πάνω στις ανθρώπινες ζωές, φτιάχνοντας τα παιδιά της εργατικής τάξης σύγχρονους δούλους του 21ου αιώνα, καταδικάζοντάς τα να ζουν σε γειτονιές σκοτεινές, υποβαθμισμένες, δίπλα σε χωματερές, να πνιγόμαστε με την πρώτη δυνατή βροχή, να καιγόμαστε το καλοκαίρι, να στερούμαστε το δικαίωμα στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, ακόμα και σε ελεύθερους χώρους πρασίνου για μια ανάσα.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να συνηθίσουμε εμείς και τα παιδιά μας στα λίγα, τα ελάχιστα, στα ψίχουλα. Αυτή την υποταγή υπηρετούν με πάθος όλα τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, που εφαρμόζουν και μέσα από την Τοπική Διοίκηση όλους τους αντεργατικούς - αντιλαϊκούς νόμους.

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες αυτής της μεγαλούπολης που ζούμε ζητούν δουλειά και ανθρώπινη ζωή και οι εκλεγμένοι των κομμάτων της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης τους προσφέρουν απολύσεις, μαύρη εργασία, μισή δουλειά και ανασφάλιστη.

Ζητούν δωρεάν δημόσια Υγεία, φάρμακα και ιατρική περίθαλψη, κοινωνική μέριμνα και οι εκλεγμένοι τους τον στέλνουν στους εμπόρους της Υγείας.

Ο λαός ζητά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά και οι εκλεγμένοι τους κάνουν εμπόρευμα πανάκριβο τη γνώση και την επιστήμη.

Ζητούν εργασιακά δικαιώματα και οι εκλεγμένοι τους νομοθετούν την τρομοκρατία, την καταστολή, φιμώνοντας κάθε απόπειρα διεκδίκησης.

Οι νέοι θέλουν δουλειά στον τόπο τους και οι εκλεγμένοι τους στέλνουν σαν διαβατάρικα πουλιά σε άλλους τόπους.

Ανησυχούν για την Ειρήνη και οι εκλεγμένοι τους ετοιμάζονται για πόλεμο. Έχουν ανοίξει διάπλατα τις πόρτες στους ιμπεριαλιστές και δίνουν λιμάνια, αεροδρόμια, δημόσιους χώρους για να φυτεύουν βάσεις θανάτου από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η πληρωμή των πολλών από την ανάπτυξη των αφεντικών που φέρνει κέρδη σε λίγους.

Άλλωστε το απέδειξαν και το ζούμε.

Ανεργία! Απληρωσιά! Αβεβαιότητα και Αγωνία! Απανθρωπιά!

Ήρθε η ώρα να πληρωθούν.

Κόκκινη ψήφο στους ανυπάκουους υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων!».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *