Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Περιοδεία Γιάννη Πρωτούλη στον Άγιο Κοσμά

Την εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Άγιο Κοσμά, αλλά και τις αγωνίες αθλητών, προπονητών και αθλούμενων στο χώρο για την ανυπαρξία σχεδίου μετεγκατάστασης, διαπίστωσαν από πρώτο χέρι ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, Γκεόργκ Πομάνσκι.

Οι δυο τους βρέθηκαν στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά επικεφαλής κλιμακίου στο οποίο συμμετείχαν ακόμα οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αργυρούπολης - Ελληνικού, Γιώργος Ιωαννίδης και Αλίμου, Κυριακή Καμαρινού, καθώς και οι υποψήφιοι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Αττικής, Θοδωρής Λιάπης και ο Νίκος Γελαδάς και για το Δήμο Πειραιά, Μιχάλης Λεάνης.

Σημειώνεται πως οι αθλητικές εγκαταστάσεις στον Άγιο Κοσμά, που ανακαινίστηκαν και βελτιώθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, μέχρι σήμερα εξυπηρετούν τις ανάγκες άθλησης αρκετών αθλητών ιδιαίτερα των λεγόμενων υψηλού επιπέδου, αλλά και αρκετών εθνικών ομάδων διαφόρων αθλημάτων και κλιμακίων.

Παράλληλα αποτελούν ουσιαστικά και τον μόνο χώρο για μαζική άθληση και την ψυχαγωγία του απλού κόσμου κυρίως στα Νότια Προάστια, αλλά και άλλων κοντινών περιοχών. Ωστόσο αυτήν τη στιγμή πέραν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους από τους αρμόδιους των εκάστοτε κυβερνήσεων, το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο από το επερχόμενο ξήλωμά τους ενόψει των γενικότερων σχεδίων τσιμεντοποίησης και εμπορευματοποίησης του παραλιακού μετώπου της Αττικής. Και παρά τις μεγαλοστομίες των κυβερνητικών αρμοδίων, μέχρι σήμερα κάποιο ουσιαστικό σχέδιο μετεγκατάστασης δεν υπάρχει επί τάπητος.

Αρχικά τα μέλη του κλιμακίου ενημερώθηκαν από τον Τρύφωνα Ζαχαρόπουλο, προϊστάμενο του Τμήματος Αθλητικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Αγίου Κοσμά και αντιπρόεδρο του σωματείου, για τα προβλήματα της σημερινής κατάστασης που επικρατεί καθώς και για το άγχος των αθλητών, αθλούμενων  και εργαζομένων για το μέλλον.  Στη συνέχεια περιόδευσε στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά διαπιστώνοντας από πρώτο χέρι τις ελλείψεις, τις καταστροφές, την απαρχαιωμένη υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και τους κινδύνους που κρύβονται για όσους αθλούνται. Τα συγκεκριμένα θέματα καθώς και αυτό του μέλλοντος των εγκαταστάσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών και συζητήσεων που υπήρξαν μεταξύ των μελών του κλιμακίου κυρίως με αθλητές και προπονητές που βρίσκονταν στο χώρο.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *