Σάββατο 18 Μαΐου 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ: Πάλη για να φύγουν από τη μέση όλοι οι παράγοντες που μαυρίζουν τη ζωή του λαού

Την ανάγκη από την πρώτη Κυριακή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών να γεμίσουν οι κάλπες με τα γαρίφαλα των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ώστε να γεμίσουν τα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια με αγωνιστές, ανέδειξε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθμό «Action 24».

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η τραγική κατάσταση σε υποδομές και υπηρεσίες που σχετίζονται άμεσα με την προστασία της ζωής και της περιουσίας των εργαζομένων και του λαού, τα ζητήματα της αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, καθώς και της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το κρίσιμο ζήτημα είναι ο λαός να διεκδικήσει και να απαιτήσει επείγοντα μέτρα προστασίας, να παλέψει για να φύγουν από την μέση όλοι εκείνοι οι παράγοντες που οδηγούν σε τέτοιες καταστροφές, όπως αυτές που ζήσαμε στο Μάτι και τη Μάνδρα, υπογράμμισε ο Γιάννης Πρωτούλης. Ανέδειξε ότι η μήτρα του κακού βρίσκεται στην ίδια την ΕΕ και την πολιτική των κυβερνήσεων για την στήριξη του κεφαλαίου, στα ματωμένα πλεονάσματα για χάρη των οποίων κόβονται κονδύλια από κρίσιμες υποδομές και υπηρεσίες, στην περιβόητη λογική του «κόστους - οφέλους» με βάση την οποία «κόβονται» αναγκαία έργα, αποκλείονται ακόμα και οι πληγέντες από το λεγόμενο «Ταμείο Αλληλεγγύης» της ΕΕ κ.ο.κ.

Αντίστοιχα, στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο Γιάννης Πρωτούλης επισήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα σε ένα τέτοιο κρίσιμο ζήτημα για την ζωή και την υγεία του λαού. Με χαρακτηριστικά παραδείγματα, ανέδειξε τις συνέπειες από τη διαχείριση των απορριμμάτων με κριτήριο το κέρδος επιχειρηματικών ομίλων, την σχετική πείρα που υπάρχει και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για την αξιοποίηση των ευρωενωσιακών κονδυλίων, υπογράμμισε ότι οι εκλεγμένοι κομμουνιστές στην τοπική διοίκηση διεκδικούν πόρους από παντού, καθώς τα κονδύλια αυτά δεν είναι της ΕΕ, είναι λεφτά από τους εργαζόμενους και τους λαούς όλης της Ευρώπης, είναι λεφτά από το στράγγισμα του λαού μας. Επισήμανε και την σχετική πείρα από τους δημάρχους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», την μάχη που δίνουν για να αξιοποιούν τέτοιους πόρους για επίλυση οξυμένων λαϊκών προβλημάτων και όχι για φιέστες. Αυτό που λένε επιπλέον όμως οι κομμουνιστές εκλεγμένοι, τόνισε, είναι ότι δεν μπορούμε να μένουμε σε προσωρινά προγράμματα, αλλά διεκδικούμε μόνιμες λύσεις, παλεύουμε για να αξιοποιούνται εκεί που υπάρχει πραγματικά λαϊκή ανάγκη. Υπενθύμισε σχετικά ότι μια σειρά τέτοιες ανάγκες, σε αντιπλημμυρική - αντισεισμική - αντιπυρική θωράκιση, σε παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία κ.τ.λ., θεωρούνται «μη επιλέξιμες» από την ΕΕ.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *