Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Στη Μάνδρα Αττικής περιόδευσε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη



Την πολύπαθη Μάνδρα, που χτυπήθηκε δύο φορές πέρυσι από καταστροφικές πλημμύρες με τραγικά αποτελέσματα, επισκέφθηκε χθες ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Σε περιοδεία που έκανε στα μαγαζιά και τα καφενεία της περιοχής, αλλά και σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε, ο υποψήφιος περιφερειάρχης ανέδειξε τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές πολιτικής προστασίας, όπως αντιπλημμυρικά έργα, που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 24 άνθρωποι εν έτει 2019 σε μια πόλη λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Στάθηκε στις πολιτικές ευθύνες της περιφερειακής αρχής, που λίγες μέρες πριν τις φονικές πλημμύρες διαβεβαίωνε ότι είναι πλήρως προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει και μεγάλες βροχοπτώσεις, τονίζοντας ότι την ίδια στιγμή που τέτοια απαραίτητα έργα χρονίζουν και υποχρηματοδοτούνται, δίνονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους για έργα βιτρίνας, όπως για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου, για γήπεδα ιδιοκτητών κλπ.


Οι κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν ότι από τις καταστροφές μέχρι σήμερα δεν έχουν δει κανένα μέτρο ανακούφισης, ενώ ακόμα και οι όποιες παρεμβάσεις για τη θωράκιση της περιοχής κινούνται με ρυθμούς χελώνας και είναι αποσπασματικές, δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Στη συγκέντρωση μίλησε επίσης ο Μπάμπης Θεοδώρου, υποψήφιος δήμαρχος Μάνδρας - Ειδυλλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που παρουσίασε και τον κύριο κορμό του ψηφοδελτίου. Αναδεικνύοντας το γεγονός ότι δεν είναι και πολλά εκείνα που χωρίζουν τους άλλους συνδυασμός και υποψήφιους, σημείωσε ως χαρακτηριστικό το παράδειγμα στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν υποψήφιος βουλευτής στις προηγούμενες εκλογές και ο οποίος τώρα θα είναι υποψήφιος σε συνδυασμό με γνωστά μέλη και στελέχη της ΝΔ από την περιοχή.

Επίσης κατήγγειλε την ξενοφοβική επίθεση φασιστοειδών στους πρόσφυγες και τις οικογένειές τους πριν από λίγες μέρες, αναδεικνύοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες κάτω από άθλιες συνθήκες, αλλά και της δημοτικής αρχής που με τις αποφάσεις της ρίχνει νερό στο μύλο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Παρέμβαση έκανε η Άρτεμις Ρεντούμη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που είχε πρωτοπόρα συμβολή στην οργάνωση της πάλης στην περιοχή για την ανακούφιση των πληγέντων.

Επίσης χαιρέτισε ο Νίκος Χατζημήτρος, πρώην πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Μάνδρας «Τα Κούνδουρα» και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *