Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΣΤΟ «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»: Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα δώσει ώθηση στις διεκδικήσεις του λαού για την προστασία της ζωής και της οικογένειάς του


Συνέντευξη παραχώρησε ο Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα», το πρωί της Τετάρτης 17 Απρίλη.

Ερωτηθείς για το ΧΥΤΑ στη Φυλή, επισήμανε ότι πρόκειται για μία υγειονομική βόμβα, που προέρχεται από ένα σχεδιασμό «μελετημένης απραξίας» με βάση τον οποίο εδώ και 5 χρόνια συνειδητά δεν γίνεται τίποτα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Προωθείται μία μελέτη που παραδίδει τη διαχείριση των απορριμμάτων στους εργολάβους και περιλαμβάνει αντιπεριβαλλοντικές και επικίνδυνες για την υγεία των πολιτών διαδικασίες διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο Γ. Πρωτούλης, υπογράμμισε ότι «η βασική ευθύνη είναι πολιτική καθώς εδώ και πέντε χρόνια για θέματα που αφορούν όλους μας, όπως αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση, διαχείριση απορριμμάτων, χρηματοδότηση σχολικών συγκροτημάτων, δεν έχει γίνει ούτε μία ολοκληρωμένη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ευθύνες για αυτήν την κατάσταση έχει και η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες περιφερειακές αρχές» καθώς έχουν την ίδια στρατηγική και ακολουθούν την ίδια πολιτική.

Ως ενδεικτικό και το πλέον εμβληματικό παράδειγμα, έφερε το δήμο των Α. Λιοσίων, τον οποίο επισκέφθηκε πρόσφατα ο Κ. Μητσοτάκης, όπου ο σημερινός δήμαρχος είναι στέλεχος της ΝΔ και υποστηρίζεται στις επικείμενες εκλογές και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ακόμα ότι την ίδια ώρα που μοιράζονται εκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους, τα αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική δεν φθάνουν ούτε το 10% των έργων που έχουν γίνει στην Περιφέρεια. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε έχουν δοθεί 19 εκατομμύρια 900 χιλιάδες ευρώ για να γίνουν ποδηλατόδρομοι, πλατείες κ.ά., και για τα αντιπλημμυρικά έργα έχουν δοθεί ελάχιστα. 

Οι επικείμενες εκλογικές μάχες είναι μία ευκαιρία «ο λαός να κάνει τη διαφορά, να ενισχύσει το ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τις άλλες κάλπες, γιατί αυτό είναι που θα δώσει πραγματικά μία ώθηση στη διεκδίκηση του λαού μας, για τα αναγκαία και μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη ζωή του και την προστασία της οικογένειάς του», κατέληξε ο Γ. Πρωτούλης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *