Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Υπάρχει διέξοδος! Με ισχυρό ΚΚΕ παντού κάνουμε την πραγματική διαφορά


Φυλλάδιο - κάλεσμα για ψήφο στο ΚΚΕ και στη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Αττικής

Τετρασέλιδο φυλλάδιο με το οποίο απευθύνει κάλεσμα στο λαό της Αττικής να στηρίξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Αττικής, με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κυκλοφόρησε η ΚΟ Αττικής του Κόμματος. Το φυλλάδιο, που καταλήγει με το μήνυμα για ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, στην Περιφέρεια, στους δήμους και τις ευρωεκλογές, αναφέρει αναλυτικά:

Στις εκλογές του Μάη για την Περιφέρεια Αττικής κάνε το βήμα!

Δυνάμωσε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζεται από το ΚΚΕ.

Ένα είναι το πραγματικό δίλημμα που τίθεται στο λαό:

Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας σήμερα, για να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας;

Όλα τα βάσανα που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, τα ιδιαίτερα προβλήματα των νέων ανθρώπων έχουν τη ρίζα τους στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που εξειδικεύεται στην Περιφέρεια Αττικής και τους δήμους.

Οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής:

Έδρασαν ως πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στην κυβέρνηση και την περιφερειακή διοίκηση. Βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το σύνολο των προβλημάτων που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα στο Λεκανοπέδιο.

Αγωνίστηκαν με άξονα τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες:


Για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Για να ληφθούν μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

Ενάντια στις τραγικές ελλείψεις στις υποδομές Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας που υποχρεώνουν το λαό να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Για την προστασία των λαϊκών νοικοκυριών από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.

Για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση των γειτονιών της Αττικής που πνίγονται με την πρώτη βροχή και καίγονται με τον πρώτο καύσωνα. Η έλλειψη αυτών των υποδομών επιβεβαιώθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο.

Για να προστατευτούν οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου, όπως το Πεδίον του Αρεως και το Πάρκο Τρίτση, να εξασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.

Για να συντηρηθούν οι υπάρχοντες και να δημιουργηθούν νέοι δημόσιοι χώροι αναψυχής και αθλητισμού με δωρεάν πρόσβαση.

Για να κλείσει το αίσχος της χωματερής στη Φυλή. Για να μη λειτουργήσει ο ΧΥΤΥ Γραμματικού. Για φιλολαϊκή διαχείριση των απορριμμάτων.

Εναντιώθηκαν:


Στις αναδιαρθρώσεις που προωθούνται τα τελευταία 20 χρόνια στην Τοπική Διοίκηση από την ΕΕ και το σύνολο των κυβερνήσεων, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αναδιαρθρώσεις οι οποίες επιβάλλουν την πιο επιθετική μετατροπή της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης σε ένα φορομπηχτικό μηχανισμό, τη βαθύτερη διασύνδεσή της με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρήσεων, που όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν ανάπτυξη σε όφελος του λαού αλλά έχουν ως προαπαιτούμενο την ισοπέδωση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.


Στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που εγκλωβίζουν χιλιάδες μετανάστες στη χώρα, απαιτώντας να κλείσουν όλα τα hot spots. Για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και να αντιμετωπιστούν ο ρατσισμός και η ξενοφοβία.

Στήριξαν:

Τους αγώνες των φορέων του εργατικού και φιλειρηνικού κινήματος ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών κέντρων, για να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Η «ανάπτυξή» τους φέρνει τη φτώχεια και την ανεργία, τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, τις μεγάλες καταστροφές για το λαό.

Οι υποψήφιοι των ΣΥΡΙΖΑ (Ρ. Δούρου), ΝΔ (Γ. Πατούλης), ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ (Γ. Σγουρός) «κλίνουν σε όλες τις πτώσεις» την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις.

Το ερώτημα όμως παραμένει για το λαό: Ανάπτυξη με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας, με βάση τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας ή ανάπτυξη με γνώμονα την κερδοφορία και τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων;

Σήμερα, ο λαός της Αττικής έχει αποκτήσει τεράστια πείρα από την πολιτική της κυβέρνησης και της διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια.

Η περιφερειακή αρχή (ΣΥΡΙΖΑ) υποστηρίζει ότι το έργο της είναι «αθόρυβο», γι' αυτό δεν το πήρε «χαμπάρι» ο λαός της Αττικής. Γι' αυτό παραμονές των εκλογών η καμπάνια της στηρίζεται στην καταμέτρηση των εκατομμυρίων ευρώ που διέθεσε στο «έργο» της.

Όσα όμως δεν είδε ο λαός από το «αθόρυβο» έργο της, τα εισέπραξαν - είδαν οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Αττική. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι ιδιοκτήτες ΠΑΕ, οι μεγαλέμποροι, οι βιομήχανοι. Όλοι αυτοί όποτε ζήτησαν το οτιδήποτε από την Περιφέρεια, το πήραν και με το παραπάνω.

Όσο ικανοποιημένοι έμειναν όλοι αυτοί, τόσο υπέφεραν από το «αθόρυβο» έργο του ΣΥΡΙΖΑ και στην Περιφέρεια τα εργατικά - λαϊκά στρώματα στην Αττική. Οσο οι παραπάνω απολάμβαναν προϋπολογισμούς εκατομμυρίων για τις «μπίζνες» τους, ο λαός μας μετρούσε τις πληγές του και τα θύματά του: Στη Δυτική Αθήνα με τις μεγάλες πλημμύρες του 2014 και του 2015, στη Μάνδρα το 2017, στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018.

Είναι πρόκληση για το λαό η προσπάθεια της κυβέρνησης και της Περιφέρειας να κρύψουν τις πολιτικές τους ευθύνες για το μεγάλο αυτό έγκλημα. Ο λαός θυμάται ότι τόσο πριν από τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας, όσο και πριν από τη μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι, κυβέρνηση και Περιφέρεια διαβεβαίωναν ότι είναι πανέτοιμες για το οποιοδήποτε «ακραίο φαινόμενο».

Στον αντίποδα αυτών των καθησυχαστικών, προπαγανδιστικών δηλώσεων, μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ, με δεκάδες παρεμβάσεις, μέσα κι έξω από τη Βουλή και το Περιφερειακό Συμβούλιο, με κινητοποιήσεις προειδοποιούσαν και απαιτούσαν να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, εισπράττοντας τη χλεύη του ΣΥΡΙΖΑ και την αδιαφορία των άλλων δυνάμεων.

Οι ανάγκες μας δεν χωρούν στο ζύγι «κόστους - οφέλους» ΕΕ, κυβέρνησης, Περιφέρειας και επιχειρηματικών ομίλων

Η πολιτική που υπηρετούν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, η πολιτική της ΕΕ αποτελεί την πηγή όλων των δεινών του λαού μας. Γιατί αυτή η πολιτική θεωρεί «μη επιλέξιμα» όλα τα απαραίτητα έργα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, όπως αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, αντιπυρικής προστασίας.

Γι' αυτό, την ίδια στιγμή που για την αντισεισμική θωράκιση δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ, για «αστικές αναπλάσεις» δόθηκαν 469 εκατ. ευρώ.
Γι' αυτό, το έργο που θα έσωζε ζωές στη Μάνδρα, αν και κοστίζει μόλις 15 εκατ. ευρώ, έμεινε στα συρτάρια τουλάχιστον δέκα χρόνια, ενώ με διαδικασίες fast track δόθηκαν από τη σημερινή περιφερειακή αρχή 150 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου, δηλαδή για τη βιτρίνα του τουριστικού κεφαλαίου, και άλλα 20 εκατ. ευρώ τουλάχιστον, ως δώρο, σε μεγαλοεπιχειρηματίες για την κατασκευή ιδιόκτητων γηπέδων.
Γι' αυτό, στο Θριάσιο και τη Δυτική Αθήνα εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι ζουν με την υγειονομική βόμβα της χωματερής στη Φυλή και με τον αποτεφρωτήρα των μολυσματικών.
Γι' αυτό η Περιφέρεια επεκτείνει τη χωματερή και κατασκευάζει και νέο σκουπιδότοπο στο Γραμματικό και σε άλλες περιοχές της Αττικής, απειλώντας μάλιστα τους κατοίκους με την καταστολή.
Γι' αυτό η Ανατολική Αττική, μια περιοχή με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους και εργαζόμενους, δεν έχει νοσοκομείο ούτε καν αποχετευτικό δίκτυο.
Γι' αυτό, το Πέραμα ζει με τα «καζάνια του θανάτου», την ίδια στιγμή που χρηματοδοτείται αδρά η COSCO για την επέκταση του επιβατικού τομέα της κρουαζιέρας, για κατασκευή φαραωνικών έργων στο κέντρο του Πειραιά, στην Πειραϊκή κ.α.

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα «επιλέξιμα» έργα που επειδή διευκολύνουν την κερδοφορία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων χρηματοδοτούνται αδρά και δεν συναντούν «γραφειοκρατικά εμπόδια», όπως αυτά που εμφανίζονται όταν ο λαός απαιτεί π.χ. αντιπλημμυρικά έργα.

Οι νέοι «σωτήρες» είναι πολύ παλιοί και γνώριμοι στο λαό

Ο υποψήφιος της ΝΔ, Γ. Πατούλης, που πλασάρεται ως «άνθρωπος της αγοράς», ως ο «χρυσός υποψήφιος» για τους επενδυτές, δεν προέρχεται από «παρθενογένεση». Εκτός από δήμαρχος Αμαρουσίου ήταν και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), από όπου έβαλε πλάτη στην προώθηση όλων των αντιδραστικών αποφάσεων για την Τοπική Διοίκηση. Ηταν, μαζί με την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, ορκισμένος εχθρός της μόνιμης και σταθερής δουλειάς στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης. Η πανσπερμία εργασιακών σχέσεων - λάστιχο έχει και τη δική του σφραγίδα, με τα τραγικά αποτελέσματα των δεκάδων εργατικών ατυχημάτων. Αποδείχθηκε πολύ «αποτελεσματικός» στην αποψίλωση υπηρεσιών από προσωπικό, κάτι που το πληρώνουν όλοι οι εργαζόμενοι, με τις τεράστιες ελλείψεις. Οι προτάσεις του για «οικονομική αυτοτέλεια» της Τοπικής Διοίκησης με μεταφορά του χαρατσιού του ΕΝΦΙΑ στους δήμους σημαίνουν ένταση της φοροληστείας σε βάρος του λαού.
Ο Γ. Σγουρός, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ο περιφερειάρχης Αττικής των δύο μνημονίων, που παριστάνει τον «ανεξάρτητο», έχει πλούσια πείρα από την εφαρμογή όλων των αναδιαρθρώσεων στην Τοπική Διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια, που φόρτωσαν απίστευτα βάρη στα λαϊκά νοικοκυριά.
Ο λαός της Αττικής πρέπει να απομονώσει και στις εκλογές της 26ης Μάη τους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, που έχουν το θράσος να απευθύνονται στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Είναι εχθροί της λαϊκής διεκδίκησης και κινητοποίησης, «κεριά αναμμένα» στα αφεντικά.

Όλοι τους μαζί στηρίζουν την περιβόητη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας, την ενεργή εμπλοκή στους ανταγωνισμούς στο πλευρό των αμερικανοΝΑΤΟικών και ευρωενωσιακών συμφερόντων, βάζοντας σε κίνδυνο το λαό. Γι' αυτό, είτε από τη θέση της διοίκησης είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης, στέκονται «προσοχή» μπροστά στον πρέσβη των ΗΠΑ, μπαινοβγαίνουν στο Λευκό Οίκο, δίνουν τα διαπιστευτήριά τους στον «διαβολικά καλό» Τραμπ. Συμφωνούν στη μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη αμερικανική βάση, σε ορμητήριο πολέμου και επεμβάσεων και ουσιαστικά σε στόχο μιας μελλοντικής στρατιωτικής σύρραξης.

Η βαθιά τους συμφωνία στη στρατηγική του κεφαλαίου για την Αττική αποτυπώνεται και προεκλογικά, αφού όλοι λένε ότι υπάρχουν περιθώρια για «προγραμματικές συμφωνίες» μετά τις εκλογές, για να συνεργαστούν δηλαδή, ώστε να διαμορφωθεί η νέα αντιλαϊκή πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Υπάρχει διέξοδος!

Με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μπορούμε ν' απαντήσουμε στην ενιαία επίθεση που δέχονται η ζωή και τα δικαιώματά μας από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους δήμους και την Περιφέρεια.

Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε και να αποσπάσουμε ανάσες ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια, ν' ανοίξουμε το δρόμο για να επιβάλουμε ριζικές αλλαγές, για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας.

Αυτός είναι ο μονόδρομος των ανθρώπων του μεροκάματου, όλων αυτών που ζουν από το δικό τους κόπο, που πρέπει να εμπιστευτούν την εμπειρία τους και όχι τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που εκστομίζονται με μεγάλη ευκολία παραμονές εκλογών και... ξεχνιούνται την επομένη.

Σήμερα το λαϊκό συμφέρον επιβάλλει να εκλεγούν περισσότεροι με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, για να υπάρχει μεγαλύτερη και ισχυρότερη δύναμη στο πλάι του λαού.

Οι κομμουνιστές εκλεγμένοι συγκρούονται με την αντιλαϊκή ταξική πολιτική που γεννάει το σύνολο των προβλημάτων τα οποία ταλανίζουν την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Βάζουν εμπόδια στην εφαρμογή της. Παλεύουν για την ανακούφιση του εργαζόμενου λαού. Είναι σταθερά στο πλευρό του λαού που αγωνίζεται και διεκδικεί. Δεν είπαν ποτέ ψέματα!

Στην Περιφέρεια Αττικής ο λαός δεν πρέπει να ψάχνει τις επιμέρους διαφορές ανάμεσα στους εκλεκτούς των αστικών κομμάτων, ανεξάρτητα από το μανδύα με τον οποίο εμφανίζονται. Μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά ενισχύοντας αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζεται από το ΚΚΕ. Το κόκκινο ψηφοδέλτιο!

Να στείλει με την ψήφο του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής δοκιμασμένους αγωνιστές, πρωτοπόρους συνδικαλιστές, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, καλλιτέχνες, νέους και νέες, ανθρώπους που είναι καθημερινά στην πρώτη γραμμή της πάλης για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, για το δίκιο του λαού, που δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό.

Για να δυναμώσουν η λαϊκή πάλη, τα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, για να εκφραστεί η γνήσια καταδίκη στην Ευρωπαϊκή Ενωση της φτώχειας, της ανεργίας, των πολέμων, για ν' ανοίξει ο δρόμος που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Για να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση για σταθερή εργασία, αξιοπρεπείς μισθούς, δημόσιες, δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες, ελεύθερο χρόνο.

Αλλάζουμε το συσχετισμό δύναμης!

Δυναμώνουμε την εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Ενισχύουμε το ΚΚΕ παντού, για να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και όσους το υπηρετούν.

Με ισχυρό ΚΚΕ παντού κάνουμε την πραγματική διαφορά.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ:

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΚΕ.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *