Τρίτη 9 Απριλίου 2019

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»: Παρουσίαση υποψηφίων στο Δήμο Νέας Ιωνίας και την Περιφέρεια Αττικής

Με μεγάλη συμμετοχή λαού και νεολαίας της Νέας Ιωνίας πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση-παρουσίαση των υποψήφιων με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Περιφέρεια και δήμο.

Η αίθουσα στο Παναιτώλιο στην Αλσούπολη από νωρίς είχε γεμίσει ασφυκτικά με ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς, νέους, πρωτοπόρους εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται στο συνδικαλιστικό κίνημα, ανθρώπους από τον καλλιτεχνικό, τον επιστημονικό χώρο, τον Αθλητισμό, τους χώρους της Υγείας.

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης έκανε ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αναδεικνύοντας ζητήματα του ρόλου και της πολιτικής των Περιφερειών. Κλείνοντας, ανακοίνωσε τα πρώτα 22 ονόματα των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής στο Βόρειο Τομέα.

Στη συνέχεια χαιρέτισε με σύντομη ομιλία ο Γιώργος Τσοπανίδης, δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Νέας Ιωνίας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία του υποψήφιου δήμαρχου Νέας Ιωνίας με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστα Κατιμερτζόγλου, ο οποίος στάθηκε στις πολιτικές των κυβερνήσεων, των Περιφερειών και της πλειοψηφίας των δήμων που ρίχνουν συντονισμένα τα βάρη στην πλάτη του λαού, προς όφελος των κερδών ιδιωτών, εργολάβων, μονοπωλίων. Την ομιλία του έκλεισε ανακοινώνοντας τους πρώτους 50 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νέας Ιωνίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη δέσμευση να αξιοποιηθεί κάθε ώρα και μέρα που απομένει για να εκφραστεί και στις κάλπες το ρεύμα συμπόρευσης με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Αποσπάσματα από την ομιλία του Κώστα Κατιμερτζόγλου

«Το πραγματικό δίλημμα για τους εργαζόμενους, και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο, είναι: "Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες ή ανάπτυξη για την κερδοφορία του κεφαλαίου που αντιστρατεύεται τις λαϊκές ανάγκες".

Ο ρόλος των Περιφερειών και των δήμων, τα τελευταία χρόνια, ενισχύεται συνεχώς, με τη μεταφορά κρίσιμων αρμοδιοτήτων από το κράτος στην Τοπική Διοίκηση όπως: Σχολεία, Νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, χώρους Αθλητισμού, Πολιτισμού, την αντισεισμική θωράκιση των δημόσιων κτιρίων,  έργα υποδομής, αντιπλημμυρικά κ.ά.

Η οικονομική διαχείριση όλων αυτών των αρμοδιοτήτων, που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης, προβλέπει τη δραστική μείωση ή και το σταμάτημα  της χρηματοδότησής τους με σκοπό την απαλλαγή της από τους αντίστοιχους κρατικούς πόρους  και αντικειμενικά τη μεταφορά νέων φορολογικών βαρών στα λαϊκά νοικοκυριά.

Οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ κ.ά. αποτέλεσαν τους στυλοβάτες αυτής της πολιτικής.

Με πρόσχημα την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη προσωπικού εκχώρησαν δραστηριότητες των δήμων σε ιδιώτες, διευρύνοντας και αυξάνοντας την οικονομική συμμετοχή  στις υπηρεσίες του δήμου που λειτουργούν ανταποδοτικά, κάνουν απολύσεις και ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις».

Συγκεκριμένα για το Δήμο Νέας Ιωνίας, τη δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ (Γκότση) και τις άλλες παρατάξεις (Μανούρης - Θωμαΐδου) είπε:

«Η παράταξη Ηρακλή Γκότση που συγκροτήθηκε από ένα συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικών δυνάμεων, κυρίως πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ,  αλλά και με τη συνδρομή και των άλλων 2 δημοτικών παρατάξεων Μανούρη - Θωμαΐδου, που υπηρετούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την ίδια στρατηγική, προώθησε και υλοποίησε τις παραπάνω μνημονικές δεσμεύσεις, που συμφώνησαν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα με την ΕΕ και το ΔΝΤ».

Ιδιαίτερα για τη δημοτική αρχή και τις άλλες παρατάξεις:

«Η δημοτική αρχή στήριξε τη μείωση  της κρατικής χρηματοδότησης προς τους δήμους, που έφτασε στο 62%,  όπως αποδέχτηκε και τις περικοπές πάνω από 60% προς τις Σχολικές Επιτροπές  για τη λειτουργία των σχολείων, καθώς και τις παράνομες παρακρατήσεις που έχουν φτάσει στα 15 δισ., χωρίς η κυβέρνηση να τα  αποδίδει στην Τοπική Διοίκηση.

Για να αναπληρώσει τις περικοπές της κυβέρνησης, κατέφυγε στην αύξηση των ίδιων πόρων και παράλληλα μείωσε τις δαπάνες για κοινωνικές δαπάνες, βάζοντας σε εφαρμογή τους μνημονιακούς νόμους, λέγοντας ξεδιάντροπα ότι τον δεσμεύουν και δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά.

Στην κατεύθυνση αυτή, η δημοτική αρχή προχώρησε στην είσπραξη διάφορων οφειλών ακόμα και από τροφεία, φόρους και πρόστιμα που αδυνατούσαν να πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα (ακόμα και σε ποσά που ήταν κάτω από 500 ευρώ). Στην πρότασή μας για κατάργηση αυτού του αντιλαϊκού νόμου μαζί με τις άλλες παρατάξεις απάντησε αρνητικά.

Τα προβλήματα όχι μόνο παραμένουν άλυτα, αλλά και οξύνονται.

Τα τελευταία 16 χρόνια, δηλαδή 4 δημοτικές θητείες, έχουν γίνει μόνο ένας παιδικός σταθμός και ένα μόνο Νηπιαγωγείο.

200 παιδιά στην αρχή της χρονιάς έμειναν έξω από τις δομές.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες παιδιά μένουν έξω, με τους γονείς να μην ξέρουν τι να κάνουν.

Η δημοτική αρχή αντί να διεκδικήσει κονδύλια για τα σχολεία και να καταγγείλει την κυβέρνηση, έβαλε πλαφόν στις δαπάνες για γραφική ύλη και απαραίτητα εκπαιδευτικά υλικά και μην ξέροντας ποια τρύπα να βουλώσει, έφτασε να μη βάζει τα ένσημα των καθαριστριών.

Η ανάγκη στέγασης των νηπίων φέρνει στην επιφάνεια με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο:

Τόσο την τεράστια έλλειψη χώρων για σχολεία, αλλά και άλλες σημαντικές ανάγκες.

Όσο κυρίως τις ευθύνες που έχουν η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Γκότση και οι προηγούμενες στις οποίες μετείχαν με θέση ευθύνης και ο κ. Μανούρης και η κα. Θωμαΐδου, οι οποίες έχοντας τις ίδιες πολιτικές επιλογές στην ουσία παρέδωσαν δεκάδες χώρους, ειδικά παλιά  εργοστάσια από την Καλογρέζα μέχρι τον Περισσό, σε μεγάλες τραπεζικές και εμπορικές αλυσίδες.

Και όμως παρά την επανειλημμένη διαπίστωση της δραματικής έλλειψης ελεύθερων χώρων, η δημοτική αρχή πάλι με τη σύμφωνη γνώμη και ψήφο των Μανούρη και Θωμαΐδου, αποχαρακτήρισαν και παρέδωσαν έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους στη Μητρόπολη Ν. Ιωνίας, με σκοπό να υπηρετηθούν και πάλι οι σχεδιασμοί του κεφαλαίου στην περιοχή, αυτή τη φορά και με τις ευλογίες της Εκκλησίας».

Τέλος για τη μάχη των εκλογών και την παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσε τον κόσμο:

«Να δώσουμε αυτήν την κρίσιμη πολιτική μάχη, με στόχο να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια της λαϊκής αντίστασης που στηρίζει το ΚΚΕ σε Ευρωβουλή, Περιφέρεια και δήμο.

Να δυναμώσει η Λαϊκή  Συμμαχία, η Λαϊκή Αντιπολίτευση, το ίδιο το ΚΚΕ, για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων που οδηγεί στην ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι σηκώνουμε μαζί τα βάρη που μας φορτώνουν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ, το κεφάλαιο.

Έχουμε βρεθεί δίπλα - δίπλα στην καθημερινή πάλη και αντέξαμε.

Σε όσους και όσες δεν ανέχονται άλλο, στο όνομα μιας δήθεν "αριστεράς" και "προόδου", να λερώνονται αξίες, ιδανικά που γεννήθηκαν από γνήσιους και ανιδιοτελείς αγωνιστές».

Επίσης, παρουσίασε και το πρόγραμμα διεκδικήσεων της δημοτικής αρχής όπως:

Ουσιαστική μείωση των ανταποδοτικών τελών, των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και των εισφορών στον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό, με προοπτική την πλήρη κατάργησή τους.

Να μπει φραγμός στις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων για ποσά που αφορούν τα λαϊκά εισοδήματα. Ενάντια στις κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας που βγάζουν κυβέρνηση και δήμοι στο σφυρί για χρέη άνω των 500 ευρώ.

Δέσμευση ελεύθερων χώρων, παλιών κτιρίων, εγκαταλειμμένων εργοστασίων, οικοπέδων  για να κτιστούν σχολεία και παιδικοί σταθμοί, να γίνουν αθλητικές  εγκαταστάσεις, πάρκα και χώροι πρασίνου για να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών των δημοτών,  των νέων γονιών και της νεολαίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Άμεση αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δήμο και για να αποδοθούν στους δήμους τα 16 δισ. από τη φορολογία των εργαζομένων και των Νομικών Προσώπων που παράνομα παρακράτησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ.

Επαναφορά της επιχορήγησης  προς τις Σχολικές Επιτροπές στα προηγούμενα  επίπεδα και παραπέρα αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης  για τη συντήρηση  των σχολείων, τον αντισεισμικό τους έλεγχο,  τα  λειτουργικά τους έξοδα  από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Άμεση  υλοποίηση όλων των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και επέκτασή τους σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας.

Καταγραφή των ΑμΕΑ  που βρίσκονται  έξω από  την Ειδική Αγωγή για την ένταξή τους στις ανάλογες δομές της.

Πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα για όλες τις υπηρεσίες του δήμου και των σχολείων, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων.

Άμεση ικανοποίηση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εργαζομένων του δήμου που η σημερινή δημοτική αρχή τους αρνείται και κωλυσιεργεί για να μην τους τα δώσει.  Αποκατάσταση του εργασιακού περιβάλλοντος αναγνωρίζοντας τα δικαιώματα και τα προβλήματα των εργαζομένων.

Ανάπλαση της περιοχής του Βεΐκου ώστε να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει ένα σημαντικό πόλο αναψυχής των κατοίκων.

Κατασκευή του υπόγειου γκαράζ στο ΟΤ 150 με εντελώς συμβολικό αντίτιμο για τους κατοίκους της πόλης και τους επισκέπτες της.

Αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος των αδέσποτων ζώων με την ανάλογη επιστημονική υποστήριξη και τη διάθεση χώρου που θα τα φιλοξενήσει.

Διεύρυνση του μετώπου ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, στηρίζοντας την πρόληψη, τα προγράμματα θεραπείας, απέναντι στην πολιτική διαχείρισης του προβλήματος και νομιμοποίησης των ουσιών, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ και το ΕΣΥΝ.

Οι πρώτοι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ν. Ιωνίας

Αθανασίου Νίκος, συνταξιούχος, πρόεδρος Παραρτήματος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωνίας
Βλάχου Κωνσταντίνα, οδοντίατρος
Γιαμουρίδου Χρύσα, εργαζόμενη ΟΤΕ, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων CΟSΜΟΤΕ E-VALUE
Γκιόκας Ηλίας, συνταξιούχος
Δημάκης Ανδρέας, εργαζόμενος στην ιδιωτική εκπαίδευση
Ζαπάντης Θανάσης, φαρμακοποιός στο νοσοκομείο «Αγ. Όλγα», μέλος ΔΣ του νοσοκομείου
Ζωγραφίδης Τρύφων, ασφαλιστής
Καλτσούνης Γιώργος, μουσικός, μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου
Καραμανόγλου Κατερίνα, μεταπτυχιακή φοιτήτρια
Κασφίκη Μάχη, σχεδιάστρια, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Ν. Ιωνίας
Κεφαλόπουλος Πέτρος, συνταξιούχος, πρόεδρος Παραρτήματος ΕΣΥΝ Ν. Ιωνίας
Κλαπατσέα Χρυσάνθη, συνταξιούχος
Κυργιακή Ειρήνη, εργαζόμενη στην ιδιωτική εκπαίδευση
Λαδοπούλου Κωνσταντίνα, ιδιωτική υπάλληλος
Λαυρεντιάδου Ελένη, συνταξιούχος, μέλος ΔΣ Παραρτήματος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωνίας
Λεμπέσης Χρήστος, προγραμματιστής
Μαλαγάρη Σταυρούλα, συμβολαιογράφος
Μαρέτση Ιουλία, δασκάλα, μέλος ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης»
Μαρουσάκης Νίκος, οικοδόμος, μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας
Ματθαίου Αλέξανδρος, αυτοαπασχολούμενος, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Παιδικών Σταθμών Ν. Ιωνίας
Μερτζανάκης Γιώργος, αυτοαπασχολούμενος λογιστής
Μουρδουκούτας Κωνσταντίνος, έμπορος
Μπαρδάκης Χρήστος, ιδιωτικός υπάλληλος
Μποτζιολή Έλενα, φιλόλογος
Μυλωνάκης Αντώνης, κομμωτής
Μύττης Δημήτρης, ελ. επαγγελματίας, ποδοσφαιριστής ΑΟ Ν. Ιωνίας
Νιάβη Κωνσταντίνα, εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου
Ντούσκας Θανάσης, αυτοαπασχολούμενος
Παλαιοκώστα Βαλεντίνα, φοιτήτρια Προσχολικής Αγωγής
Παλκογιάννης Θοδωρής, συνταξιούχος
Παναγιωτίδου Σαλώμη, γυμνάστρια - καθηγήτρια στο 3ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας
Παραμπάτη Μυρτώ, εμποροϋπάλληλος
Πατσάκος Βασίλης, ασφαλιστικός πράκτορας, γραμματέας Ένωσης ΕΒΕ Ν. Ιωνίας
Πάτσης Γιώργος, έμπορος
Παυλίδης Γιάννης, συνταξιούχος εφοριακός
Πιτροπάκη Δήμητρα, εργαζόμενη σε Διαγνωστικό Κέντρο
Άλλη Αγγελική, φαρμακοποιός
Σβάρνα Σεβαστή, συνταξιούχος
Στεργιώτης Θεμιστοκλής, συνταξιούχος
Στεφανίδου Ελένη, ιδιωτική υπάλληλος
Στρατηγός Γιάννης, συνταξιούχος, μέλος ΔΣ Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας
Τάτσης Σάββας, ηλεκτρολόγος, πρόεδρος Ένωσης ΕΒΕ Ν. Ιωνίας
Τσερπε Ευγενία, άνεργη
Τσίγκα Βούλα, νηπιαγωγός – φιλόλογος
Τσομόκου Γεωργία, ιδιωτική υπάλληλος, μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Ν. Ιωνίας
Τσοπανίδης Γιώργος, δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας
Τσουκαλάς Παναγιώτης, συνταξιούχος, δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας
Χαμαλίδης Θοδωρής, τοπογράφος, δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Φυλής
Ψαραδάκος Στέφανος, μουσικοσυνθέτης – συγγραφέας
Ψυλλίδης Μάριος, ιδιωτικός υπάλληλος

Υποψήφιοι του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Αδαμίδου Σοφία. Δημοσιογράφος, θεατρική συγγραφέας
Αυγερινού Αφροδίτη. Αρχιτέκτονας, μέλος ΔΣ Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων
Βήττου Όλγα. Φοιτήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο
Γεωργιάδου Εύη. Διδάκτωρ χημικός μηχανικός, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας Εργαζομένων
Δασκαλάκης Γιώργος. Μέλος ΔΣ Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, μέλος ΔΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ
Ελευθερίου Τάνια. Βρεφονηπιοκόμος, εργαζόμενη στο Δήμο Ψυχικού
Ζάχαρης Ορέστης. Μέλος ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία στη Βοιωτία
Ζαχαρόπουλος Νίκος. Μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ
Καρπή Κλαίρη. Ιστορικός, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Νέου Ηρακλείου
Λίτσιου Βούλα. Επιμελήτρια εκδόσεων, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ
Μπουντούρογλου Νίκος. Γιατρός, μέλος ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Μεταξά»
Παπασωτηρίου Κώστας. Συνταξιούχος επαγγελματίας
Παρίση Νατάσα. ΕΒΕ
Πετάσης Μανώλης. Ασφαλιστής
Πιπέρη Ευαγγελία. Επίκουρη καθηγήτρια Στοματολογίας στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ
Ριτζάκης Θοδωρής. Προπονητής Πυγμαχίας, πρώην πρωταθλητής Ελλάδος επί 3 συναπτά έτη στην Πυγμαχία και μέλος της Εθνικής ομάδας, εθελοντής πυροσβέστης, μέλος της Ένωσης Γονέων του Δήμου Αγ. Παρασκευής και του Συλλόγου Τριτέκνων
Ρογκάκου Βαγγελιώ. Τραπεζοϋπάλληλος, μέλος της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ
Ρόκος Κυριάκος. Γλύπτης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
Τάτσης Παντελής. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ
Τσίγκα Μαρίνα. Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών
Φαφαλιός Δημήτρης. Πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Νέας Ερυθραίας, μέλος της ΠΑΣΕΒΕ
Χαλβατζή - Αλειφεροπούλου Μαριάνθη. Συνταξιούχος γιατρός

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *