Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ: Οριακή η κατάστασή του, παρά τη «μαγική εικόνα» που πλασάρει η Περιφέρεια Αττικής

Παρά τις όποιες βελτιώσεις, κυρίως στον τομέα της «ασφάλειας», το Πεδίον του Άρεως, ο μεγαλύτερος χώρος πρασίνου της Αττικής, «πάσχει σήμερα από την αδυναμία λειτουργίας των βασικών υποδομών του και από συγκεκριμένο σχεδιασμό που θα επιτρέψει τη σωστή λειτουργία του σε μόνιμη βάση και βάθος χρόνου».

Την πραγματικότητα αυτή καταγράφει το υπόμνημα που παρέδωσε η διοίκηση του Συλλόγου «Η Αθηνά» στον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κατά τη συνάντησή τους την Τετάρτη, στο Πεδίον του Άρεως.

Μαζί με τον Γιάννη Πρωτούλη ήταν και ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος και από τη συζήτηση που είχαν με το σύλλογο, καθώς και από την επίσκεψη που πραγματοποίησαν σε διάφορα σημεία του πάρκου, αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά η οριακή κατάστασή του, παρά τους πανηγυρισμούς της περιφερειακής αρχής (ΣΥΡΙΖΑ).

«Οι πιάτσες των ναρκωτικών μπορεί να έφυγαν και να μεταφέρθηκαν σε άλλη γειτονιά του κέντρου, όμως η ζωή στο πάρκο δεν επανέρχεται όσο δεν βελτιώνονται οι υποδομές του», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι του συλλόγου, ξεχωρίζοντας μεταξύ άλλων: Τα στάσιμα νερά στην «υδάτινη διαδρομή», τις βρύσες και τα κανάλια νερού που δεν λειτουργούν, την κατεστραμμένη μεγάλη παιδική χαρά, την ανυπαρξία μηχανημάτων υπαίθριας άθλησης.

Επίσης, τις εικόνες εγκατάλειψης και ερειπίων στα αναψυκτήρια και τα κλειστά κιόσκια, που παρά το ότι είναι νοικιασμένα σε εταιρεία από την περιφέρεια, δεν λειτουργούν. Δεν λειτουργεί κανένα πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού, δεν υπάρχει πρόγραμμα για ήπιες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, ο λόφος Φινόπουλου είναι παραμελημένος, με κατεστραμμένους διαδρόμους, ρημαγμένο αναψυκτήριο...
 
Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα «διώχνουν κόσμο αντί να τον προσελκύουν στο πάρκο, γι' αυτό παραμένει χωρίς ζωή. Οπότε πάει πολύ να λέει η κ. Δούρου ότι το πάρκο είναι σε άριστη κατάσταση. Πρόκειται για "μαγική εικόνα". Οι όποιες παρεμβάσεις έκανε η περιφέρεια ήταν για να κυκλοφορήσει ιλουστρασιόν φυλλάδια, παραμονές των εκλογών, με φωτογραφίες από το πάρκο, που ούτε και εμείς μπορούμε να αναγνωρίσουμε πού τραβήχτηκαν», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αναδείχθηκε από τη συζήτηση ήταν η έλλειψη μόνιμου προσωπικού για να λειτουργήσει το πάρκο. «Είχε 35 εργαζόμενους, που βγήκαν στη σύνταξη. Τώρα είναι μόνο 7 οι μόνιμοι, εκ των οποίων οι 6 διοικητικό προσωπικό», αναφέρθηκε, κάτι που δείχνει τη γύμνια, που με τη σειρά της φέρνει την εργολαβοποίηση τομέων του πάρκου, δηλαδή την εμπορευματοποίηση και την αποσπασματική λειτουργία του, αν και όποτε βρίσκεται ιδιώτης να αναλάβει τη δουλειά και μάλιστα, με προσωπικό που δουλεύει με μισθούς πείνας.
 
Ο Γιάννης Πρωτούλης, μεταφέροντας τις θέσεις του Κόμματος, ξεχώρισε την ανάγκη για επαρκή χρηματοδότηση του πάρκου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να μην μπαίνει η λειτουργία του στη λογική της ανταποδοτικότητας, της εμπορευματοποίησης εκτάσεών του για να «βγάζει τα έξοδά του», όπως λένε οι κυβερνήσεις. Επίσης, εστίασε στην ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αλλιώς ένα τέτοιο πάρκο δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Σχολιάζοντας τη συζήτηση γύρω από το ποιος θα έχει την «αρμοδιότητα», αν θα είναι η περιφέρεια, ο δήμος ή το υπουργείο, τόνισε ότι αυτό είναι δευτερεύον, πρόκειται για αντιπαράθεση που γίνεται ώστε να συντηρείται το γνωστό παιχνίδι της μετάθεσης των ευθυνών.

«Το κύριο είναι να χρηματοδοτείται τακτικά και όχι εφάπαξ, να έχει όλο το απαραίτητο προσωπικό και να μη βάζει το χέρι στην τσέπη ο λαός για να το απολαμβάνει», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα, τονίζοντας: «Χρειάζεται να είναι ελεύθερος, καθαρός, ασφαλής, καλοσυντηρημένος ο χώρος, για να ξαναγίνει πόλος έλξης για τους επισκέπτες που το έχουν ανάγκη. Αυτά είναι στοιχεία διεκδίκησης που αναδεικνύουμε διαρκώς στο περιφερειακό συμβούλιο και πρέπει να αποτελέσουν και κριτήριο ψήφου, για να ενισχυθεί η φωνή του ΚΚΕ μέσα και έξω από την περιφέρεια»

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *