Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός της Περιφέρειας

Στο γεγονός πως επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά ο αντιλαϊκός χαρακτήρας του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής, στάθηκε η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατά τη διάρκεια της συζήτησης απολογισμού του προϋπολογισμού στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όπως είπε ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, εκ μέρους των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επιβεβαιώθηκαν όσα είχε πει η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2019  πριν από λίγο καιρό και πως «το νέο που υπάρχει είναι η πιο έντονη προσπάθεια της διοίκησης της Περιφέρειας να εμφανίσει ότι η Αττική είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο, να το κάνει, όπως λέτε, "γνωστό το έργο της". Η ένταση αυτών των προσπαθειών μπροστά και στις εκλογές του Μάη. Πραγματικά γίνονται έργα όμως που αφορούν το κεφάλαιο και τις δικές του ανάγκες και όχι τις λαϊκές ανάγκες».

Στάθηκε στα 37 εκατομμύρια «που δίνετε στον Μελισσανίδη», στον φαληρικό όρμο «για να υπηρετήσετε τις ανάγκες κυρίως του τουριστικού κεφαλαίου που διαθέτετε έναν πακτωλό χρημάτων» και την προώθηση έργων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για τον λογαριασμό της «Cosco» στο λιμάνι του Πειραιά μέσα από το ΕΣΠΑ.

«Τι δεν κάνατε, τι χρειάζεται η Αττική, οι εργαζόμενοι, ο λαός που δεν το έχετε κάνει, δεν το λέτε. Ότι αυτά που διαθέσατε για τις λαϊκές ανάγκες είναι ελάχιστα, κάποια ψίχουλα, περισσότερο για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων και αποσπασματικά έργα για να συνεχίζετε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείτε και εσείς και η κυβέρνησή σας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε πως το μεγάλο έλλειμμα σε έργα «φάνηκε στη Μάνδρα, στο Μάτι. Αν τη σπουδή που επιδεικνύετε για την υλοποίηση των έργων που αφορούν το κεφάλαιο, την δείχνατε και για τις λαϊκές ανάγκες, τότε πολλά από αυτά τα τραγικά που βιώσαμε όλοι τους προηγούμενους μήνες, τα προηγούμενα χρόνια, στη Μάνδρα, στο Μάτι, στην Κινέττα, δεν θα τα είχαμε ζήσει. Θα είχαν φτιαχτεί βρεφικοί παιδικοί σταθμοί και θα προσλαμβάνατε προσωπικό για να μπορούν να λειτουργήσουν και να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού συνολικά. Θα είχατε φτιάξει χώρους για να αθλούνται τα παιδιά μας και να δίνετε διέξοδο σε αυτά και όχι να τα δίνετε στις ΠΑΕ και να μη φτιάχνετε δομές για να συνεχίζουν να παίρνουν πιο μαλακά ναρκωτικά από αυτά που παίρνουν στην αγορά, τα υποκατάστατα. Αλλά θα φτιάχνατε δομές για να απεξαρτηθούν από αυτά. Ή και αυτά που δίνετε για αθλητικές εγκαταστάσεις στους δήμους θα επιβάλλατε, εφόσον το πληρώνετε, να δίνονται στους πολίτες χωρίς πληρωμή. Δεν είναι λίγα τα έργα που γίνονται, που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής και λειτουργούν με εισιτήριο, με συνδρομή. Ο εργαζόμενος το πλήρωσε για να το φτιάξει, το ξαναπληρώνει για να το χρησιμοποιήσει. Θα είχαν φτιαχτεί τα ΚΕΛ στην Αν. Αττική και δεν θα ήταν ακόμα με τα βοθρατζίδικα και δεν θα έβγαζαν το βράδυ τα λήμματα και δεν θα γινόταν καυγάς πού θα πάνε».

Στάθηκε στη γραφειοκρατεία και στα άλλα προβλήματα που επικαλείται η διοίκηση της Περιφέρειας, όταν πρόκειται για έργα που αφορούν τις εργατικές λαϊκές συνοικίες της Δυτικής Αθήνας, του Πειραιά, του Θριασίου. Αντίθετα, τις δυσκολίες «τις ξεπερνάτε όταν αφορούν το κεφάλαιο», γιατί όταν αφορούν αυτό και τις ανάγκες του, «είσαστε πολύ αποτελεσματικοί και ικανοί. Όταν είναι να εξυπηρετηθεί ο λαός, θυμάστε τη γραφειοκρατία, τα εμπόδια και τα επαναλαμβάνετε. Από χρόνο σε χρόνο, να μην τελειώνουν ποτέ».

Καταλήγοντας, είπε πως «απευθυνόμαστε προς τον λαό, αυτά να πάρει υπόψιν του και να σας στείλει, όπως και τους προηγούμενους, εκεί που πρέπει και να πάρει αυτός την υπόθεση που τον αφορά στα χέρια του και να διεκδικήσει για να ζήσει ανθρώπινα. Να μην περιμένει από εσάς, γιατί μόνο ανθρώπινα δεν θα ζήσει, ίσως δεν θα ζήσει και καθόλου».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *