Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Όχι στην εμπορευματοποίηση της Φυσικής Αγωγής και τον Αθλητισμό-επιχείρηση

Παρουσία εκπροσώπων αθλητικών φορέων και σωματείων, προπονητών και καθηγητών ΤΕΦΑΑ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περιφέρειας Αττικής με θέμα «Ο Αθλητισμός είναι ανάγκη του λαού και της νεολαίας - Ο Αθλητισμός είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια για λίγους», στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Θοδωρής Λιάπης υπεύθυνος του Τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση παρεμβάσεις έκαναν ο Νίκος Γελαδάς, κοσμήτορας της Σχολής και καθηγητής Εργοφυσιολογίας (δείτε εδώ βίντεο), ο Δημήτρης Τουμανίδης, μέλος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων και πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Κορυδαλλού - Νίκαιας - Κερατσινίου (δείτε εδώ βίντεο) ο Κώστας Αντωνόπουλος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, προπονητής Στίβου στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο (δείτε εδώ βίντεο), ο Γιώργος Βηλαράς, δικηγόρος, μέλος του Ποδηλατικού Δρομικού Συλλόγου «Οδυσσέας» Πετρούπολης (δείτε εδώ βίντεο), η Βίκυ Μανιάτη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, προπονήτρια Στίβου στον Πανελλήνιο (δείτε εδώ βίντεο), ο Χάρης Βουρδουμπάς, ιδιωτικός υπάλληλος, προπονητής Μπάσκετ στα Τμήματα Υποδομών, υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Αθηναίων (δείτε εδώ βίντεο).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ.

Ο Γιάννης Πρωτούλης μεταξύ άλλων επισήμανε ότι το σύνθημα «Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια μόνο για λίγους, αλλά δικαίωμα για τους πολλούς» συμπυκνώνει μέσα σε μια φράση την πρόταση του ΚΚΕ για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό, αλλά και την αντιπαράθεση με το σημερινό σύστημα. «Για παράδειγμα, όταν λέμε δεν είναι πολυτέλεια για λίγους, αναφερόμαστε τόσο στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό και τη βιομηχανία θεάματος που θέλει το νέο και τη νέα από πρωταγωνιστές στο γήπεδο θεατές και καταναλωτές στην εξέδρα, όσο και στη δυσκολία πρόσβασης που έχει σήμερα ο νέος άνθρωπος σε υποδομές, αφού το πόσο και το πού θα γυμναστείς το καθορίζει η τσέπη σου», επισήμανε.

Ο Γιάννης Πρωτούλης κατήγγειλε την κυρίαρχη αντίληψη που υπάρχει στην ΕΕ και επικρατεί και στη χώρα μας και προωθεί την εμπορευματοποίηση της Φυσικής Αγωγής και τον Αθλητισμό- επιχείρηση.  Για το σκοπό αυτό, πρόσθεσε, ψηφίστηκε το 2007 η «Λευκή Βίβλος» για τον Αθλητισμό, όπου επιχειρεί να δώσει τη στρατηγική κατεύθυνση όσον αφορά το ρόλο του Αθλητισμού στην ΕΕ. Αυτή, διευκρίνισε, είναι η κατεύθυνση και στις Περιφέρειες και τους δήμους, δηλαδή αθλητισμός = κερδοφορία = επιχείρηση.
 
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Γιάννης Πρωτούλης επισήμανε ότι για την εξυπηρέτηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών για μαζική άθληση - άσκηση από τους φορείς της Τοπικής Διοίκησης, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ύπαρξη και η διάθεση κατάλληλων υποδομών και εγκαταστάσεων, αθλητικών κέντρων και χώρων ελεύθερων για δωρεάν χρήση σε όλο το λαό (νεολαία, εργαζόμενους, αθλητικά σωματεία κλπ.) για όλο το χρόνο και όλες τις ώρες της ημέρας. Χρειάζεται η αξιοποίηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών του δήμου. Χρειάζεται όμως και ένας σύγχρονος προγραμματισμός για την κάλυψη των όλο και αυξανόμενων λαϊκών αναγκών για άθληση, με τη δημιουργία κρατικού φορέα διαχείρισης που θα έχει και την ευθύνη της σχεδίασης και υλοποίησης αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών.

Καταλήγοντας παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ όπως: Να περάσουν στα χέρια του λαού όλες οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις, καμία παραχώρηση δημόσιας γης σε ιδιώτες, για ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων σε υποδομές που αφορούν τον Αθλητισμό, Τουρισμό κ.ά., η δημιουργία Ενιαίου Κρατικού Φορέα Διαχείρισης Αθλητικών Εγκαταστάσεων, όπου θα έχει την ευθύνη της επίβλεψης, της σχεδίασης και της υλοποίησης τέτοιων έργων, άμεση ενίσχυση όλων των ΕΑΚ (Εθνικά Αθλητικά Κέντρα) οργανωτικά και οικονομικά, με άμεσες και μαζικές προσλήψεις μόνιμου υπαλληλικού προσωπικού από τη ΓΓΑ, τα οποία υπολειτουργούν, δέσμευση συγκεκριμένων χώρων και απαλλοτρίωση με κρατικούς πόρους για τη δημιουργία οργανωμένων αθλητικών κέντρων.

Επίσης, απαιτείται, καμία παραχώρηση δημοτικού ελεύθερου χώρου σε ΠΑΕ ή ιδιωτικά κεφάλαια για δημιουργία γηπέδων - πολυχώρων - εμπορικών κέντρων κλπ. Αξιοποίηση όλων των ελεύθερων χώρων για δημιουργία αθλητικών οργανωμένων αθλητικών κέντρων με απαλλοτριώσεις από κρατικούς πόρους. Δέσμευση και νέων χώρων σε συνδυασμό με το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό κάθε δήμου και πάντα σύμφωνα με τις αυξανόμενες λαϊκές ανάγκες για άθληση.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *