Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Μαζική περιοδεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τον Ηλία Σταμέλο και τον Γιάννη Πρωτούλη

Κάλεσμα στους δημότες της Καισαριανής να επανεκλέξουν τον κομμουνιστή δήμαρχο Ηλία Σταμέλο, που μαζί με τις δημοτικές αρχές της Πάτρας, της Πετρούπολης, του Χαϊδαρίου και της Ικαρίας απέδειξαν στην πράξη τι σημαίνει δήμαρχος αγωνιστής και όχι διαχειριστής της αντιλαϊκής πολιτικής απηύθυνε σήμερα η «Λαϊκή Συσπείρωση» πραγματοποιώντας μια πλατιά εξόρμηση στις γειτονιές της πόλης.

Επικεφαλής της εξόρμησης ήταν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Ηλίας Σταμέλος, δήμαρχος Καισαριανής και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Μαζί τους και η Άννα Βασιλάκη, ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος, που είχε εκλεγεί με το συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτές τις εκλογές έχει δηλώσει ότι στηρίζει τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η περιοδεία κατέληξε σε κεντρικό καφέ της πόλης, όπου οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μίλησαν στους συγκεντρωμένους. Εκεί το «παρών», έδωσαν ανάμεσα σε άλλους και οι δημοτικοί σύμβουλοι Καισαριανής Γιώργος Γαβρίλης και Νικόδημος Κατσαρέλης, που είχαν εκλεγεί με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανεξαρτητοποιήθηκαν.

Από μαγαζί σε μαγαζί, στα «πηγαδάκια» με τους κατοίκους, στο πάρκο του Σκοπευτηρίου, σε κάθε του βήμα, ο Ηλίας Σταμέλος εισέπραττε την αναγνώριση από το λαό της Καισαριανής, για την αγωνιστική του στάση όλα τα προηγούμενα χρόνια, για το γεγονός ότι δεν ήταν από τους δημάρχους που υποτάχθηκαν στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, αλλά αντίθετα ήταν σε διαρκή σύγκρουση με την κυβέρνηση, διεκδικώντας την ανακούφιση των εργαζομένων της πόλης. Για την αποκατάσταση των σχολείων, για τους παιδικούς σταθμούς που δέχονται όλα τα παιδιά της πόλης, για την αμετάκλητη απόδοση του Σκοπευτηρίου στο λαό κ.λπ. Κυρίως για το γεγονός ότι οι Καισαριανιώτες βρήκαν στο πρόσωπό του έναν συμπαραστάτη στην πάλη τους και όχι έναν υπηρέτη της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων διαρκείας κυβέρνησης και ΕΕ.

Στη συγκέντρωση που ακολούθησε ο Γιάννης Πρωτούλης ανέδειξε πόσο σημαντικό ήταν το βήμα της εκλογής των πέντε κομμουνιστών δημάρχων σε όλη τη χώρα, ανάμεσά τους και στην Καισαριανή, οι οποίοι έκαναν τη διαφορά, αφού δεν έλειψαν από καμιά λαϊκή διεκδίκηση για τα δικαιώματα των εργαζομένων. «Αυτή τη μεγάλη επιτυχία των εκλογών του 2014 πρέπει να την πολλαπλασιάσουμε. Οι πέντε να γίνουν έξι κι εφτά, γιατί όχι και περισσότεροι. Να έχουμε περισσότερους εκλεγμένους που θα φωνάζουν για τα δίκια του λαού, περισσότερους περιφερειακούς συμβούλους, περισσότερους βουλευτές και ευρωβουλευτές» τόνισε.

Κάνοντας σύντομη αναφορά στην πολιτική της κυβέρνησης και στα αλισβερίσια ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα σημείωσε: «Αν κάτι μπορεί να γίνει είναι να δυναμώσουμε εκείνη τη δύναμη που θα γυρίσει πολλαπλάσια στους εργαζόμενους για να σηκώσουν κεφάλι, να οργανώσουν την πάλη τους. Μπορεί να γίνει ένα μεγάλο βήμα αυτή τη φορά. Να τιμωρηθούν για την εξαπάτηση, για την προδοσία που έκαναν σε ελπίδες που αποδείχθηκαν ψεύτικες. Να τιμωρηθούν για την πολιτική τους, για την απογοήτευση που έσπειραν, για την υποχώρηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Χρειάζεται να τιμωρηθούν για τη συνέχιση της πολιτικής βαρβαρότητας! Κι αυτό θα γίνει αν γεμίσουν οι κάλπες κόκκινα γαρύφαλλα και κόκκινα σφυροδρέπανα. Το μήνυμα αυτό κανένας δεν θα μπορεί να το αγνοήσει».

Ο Ηλίας Σταμέλος έκανε σύντομη αναφορά στο έργο της δημοτικής αρχής, υπογραμμίζοντας ότι κινήθηκε με άξονα τη δέσμευση η «Λαϊκή Συσπείρωση» να είναι πάντα δίπλα στο λαό, την πάλη του, τις αγωνίες του, γνωρίζοντας ότι ο λαός υποφέρει από την κυβερνητική πολιτική. «Δεν υπήρχε αντιλαϊκό μέτρο που να μη βγήκαμε μπροστά να φωνάξουμε, να στηρίξουμε τον αγώνα των κατοίκων. Γιατί όμορφες πόλεις είναι οι πόλεις που οι άνθρωποί τους είναι ευτυχισμένοι, που δεν είναι άνεργοι, δεν πεινάνε, που η νεολαία βρίσκει δουλειά».Αναφέρθηκε επίσης στην πολιτική των άλλων υποψηφίων, όπως της κυβέρνησης και των δήθεν ανεξάρτητων, αναδεικνύοντας τη σύμπλευσή τους στην υλοποίηση της πολιτικής των μνημονίων διαρκείας και κάλεσε σε συστράτευση με το ΚΚΕ για να δυναμώσει παντού η φωνή που είναι υπέρ του λαού.

«Ο αγώνας, η ενίσχυση παντού της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είναι αγώνας υπέρ του λαού για να μπορεί να ελπίζει και να παλεύει για τα δικαιώματά του!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *