Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Καταψήφισε τη ΣΜΠΕ για το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου


Αντίθετη στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου «Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου», όπως κατατέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και με την οποία αλλάζουν χρήσεις γης στην περιοχή προς όφελος των επενδυτών και σε βάρος των κατοίκων της περιοχής, ήταν η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής.

Μιλώντας εκ μέρους των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η Χριστίνα Αγγελονίδη υπενθύμισε πως το θέμα είχε συζητηθεί τον Μάρτη του 2016, όπου και είχε υπερψηφιστεί κατά πλειοψηφία, εφόσον τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις και περιβαλλοντικοί όροι που είχε θέσει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας. «Το θέμα επανέρχεται τώρα με νέα εισήγηση της υπηρεσίας, ιδιαίτερα συνοπτική για το μέγεθος του έργου», σημείωσε και πρόσθεσε πως «μέσω της αλλαγής χρήσης γης με στόχο την τουριστική αξιοποίηση, προωθεί η συγκεκριμένη εισήγηση την ιδιωτικοποίηση του χώρου με το ΤΑΙΠΕΔ σε αντιδιαστολή με τις ανάγκες των εργαζομένων της περιοχής της Αττικής. Η νέα ΣΜΠΕ επιδεινώνει την κατάσταση, πρόκειται για μεγαλύτερη δόμηση, δεν υπάρχει σαφής πρόβλεψη για τη ζώνη προστασίας του πάρκου και επιτρέπει και άλλες χρήσεις όπως ελικοδρόμιο».

Αυτό θα σημαίνει «επιδείνωση της ζωής των κατοίκων της περιοχής», «επιπτώσεις από την τουριστική δραστηριότητα» και μοναδικός κερδισμένος θα είναι οι επενδυτές που «θα δουν την κερδοφορία τους να γιγαντώνεται». «Δεν νοείται να συνηγορήσουμε στους σχεδιασμούς αυτούς της αστικής τάξης για την κατά παραγγελία των επενδυτών "αξιοποίηση" που στην ουσία είναι ένα ξεπούλημα του δημόσιου αστικού χώρου», κατέληξε η Χρ. Αγγελονίδη.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *