Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Παρεμβάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο για αντιπλημμυρικά έργα και τις αποθήκες «Παπαστράτου»

Στις ελλείψεις σε ό,τι αφορά τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που κατατέθηκαν υπό τη μορφή έγκρισης σκοπιμότητας ένταξης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» από την Περιφέρεια στάθηκε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μάλιστα, επισημάνθηκε και ο τρόπος που έφτασε στο Συμβούλιο, δηλαδή της ενιαίας κατάθεσης τεσσάρων έργων για τα οποία η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν έχει ίδια συνολική άποψη.

Συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή της εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η περιφερειακή σύμβουλος Χρηστίνα Αγγελονίδη τόνισε πως θα πρέπει να κατασκευαστεί νέος αγωγός με σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την «αντιπλημμυρική προστασία Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, έργα ενίσχυσης υφιστάμενου συλλεκτήρα Σ7» και να υπάρχει αναφορά για την επάρκεια του υφιστάμενου, αλλά και των επόμενων αγωγών για την ασφαλή παροχέτευσή του στη θάλασσα στην «κατασκευή έργων αποχέτευσης ομβρίων λεκάνης απορροής οδού Υγείας στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου». Σε ό,τι αφορά το τρίτο έργο, την «κατασκευή αντιπλημμυρικού οδού Κανάρη Δήμου Αλίμου», σημείωσε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι υπέρ του έργου καθώς ο αγωγός ήδη εκβάλλει στη θάλασσα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη «διευθέτηση του ρέματος Ποδονίφτη» η «Λαϊκή Συσπείρωση» τάχθηκε κατά.

Αντιπλημμυρική προστασία και όμβρια στη Ν. Μάκρη

Σε ό,τι αφορά τη «Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και έργων ομβρίων περιοχής Ν. Μάκρης» η «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέφερε πως είναι σε σωστή κατεύθυνση, αλλά η εισήγηση έχει αντιρρήσεις και υποδείξεις σχετικά με τις εργασίες. Παράλληλα, όπως είπε η Χ. Αγγελονίδη, η εισήγηση της Περιφέρειας αποφεύγει να τοποθετηθεί θετικά για την έγκριση συνολικά της Μελέτης του έργου. Έτσι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θεωρώντας πως είναι σημαντικό τόσο το έργο όσο και οι παρατηρήσεις ψήφισε «λευκό».

Για την αλλαγή χρήσης σε κτίρια της πρώην «Παπαστράτος»

Σε ό,τι αφορά τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την αλλαγή χρήσης του υφιστάμενου συγκροτήματος αποθηκών της πρώην «Παπαστράτος» στον Πειραιά, η Χ. Αγγελονίδη επισήμανε πως επιβαρύνονται σημαντικά οι ήδη οικιστικές πιέσεις που δέχεται η συγκεκριμένη περιοχή, το κέντρο του Πειραιά, κάτι που δεν αναφέρεται στη Μελέτη.

Υπογράμμισε πως «μια ακόμα σοβαρή πλευρά είναι η συνέργεια των αέριων ρύπων που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα από τρεις διαφορετικές πηγές ρύπανσης, από τις υπάρχουσες δραστηριότητες, από τα πλοία που ελλιμενίζονται και από την πρόσθετη επιβάρυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην περιοχή». 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *