Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Σε εργαζόμενους του Δήμου Παλλήνης μίλησε ο Γιάννης Πρωτούλης

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Παλλήνης και συνολικά της Ανατολικής Αττικής, όπως η απουσία δικτύου αποχέτευσης, αλλά και η εργασιακή ανασφάλεια βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη διάρκεια περιοδείας του Γιάννη Πρωτούλη σε υπηρεσίες του Δήμου Παλλήνης.

Πιο συγκεκριμένα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συνοδευόμενος από την Θεοδώρα Πασχαλίδου, υποψήφια δήμαρχο Παλλήνης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», επισκέφθηκε την υπηρεσία πρασίνου, το αμαξοστάσιο και την ΕΥΔΑΠ του δήμου.

Εκεί, μεταξύ άλλων, συνάντησαν πλήθος από εργαζόμενους που είναι σε καθεστώς ομηρίας, που οι συμβάσεις εργασίας τους έχουν πάρει παράταση μέχρι μέσα Μάη. Όπως έλεγαν οι ίδιοι χαρακτηριστικά αυτό δεν είναι τυχαίο. «Παραμονές των εκλογών θα έρχονται και θα τάζουν πάλι θέσεις εργασίας και θα μας κάνουν τα γλυκά μάτια βουλευτές και υποψήφιοι δήμαρχοι», ανέφεραν.

Ο Γιάννης Πρωτούλης αναφέρθηκε στους αγώνες που δίνουν δεκάδες σωματεία για τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, όπως το πρόσφατο συλλαλητήριο σωματείων του Δημοσίου, τη μέρα που στη Βουλή συζητιόταν η αναθεώρηση του Συντάγματος. Τόνισε ότι μόνο το ΚΚΕ στήριξε το αίτημα των σωματείων να καταργηθεί το άρθρο 103 του Συντάγματος που απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και το οποίο πάντα επικαλούνται κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές για να απολύουν εργαζόμενους.
«Αυτό το άρθρο, που νομιμοποιεί τις απολύσεις και την εργασιακή ομηρία, υπερασπίζονται όλα τα άλλα κόμματα γιατί είναι στρατηγική τους να μεγαλώνει η ευελιξία, να κρατούν φθηνούς τους εργαζόμενους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γ. Πρωτούλης.

Οι εργαζόμενοι ανέδειξαν επίσης την έλλειψη υποδομών σε μια τεράστια περιοχή, της Ανατολικής Αττικής, που πλέον μένει πάνω από μισό εκατομμύριο κόσμος: Δεν υπάρχει νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας είναι υποστελεχωμένα, οι συγκοινωνίες υποβαθμισμένες. Ένα από τα προβλήματα που ξεχωρίζει είναι η ανυπαρξία δικτύου αποχέτευσης. Ο Γ. Πρωτούλης υπογράμμισε ότι είναι αδιανόητο εν έτει 2019 να λειτουργούν ακόμα βόθροι κι αυτό είναι ευθύνη της περιφερειακής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέδειξε ότι η διοίκηση Δούρου από τη μία κάνει έργα βιτρίνας, όπως η διαμόρφωση της παραλιακής για να βελτιωθεί το «τουριστικό προϊόν», δηλαδή να βγάλουν περισσότερα κέρδη οι μεγαλοξενοδόχοι και από την άλλη δεν φτιάχνει το αποχετευτικό δίκτυο στην Ανατολική Αττική, μαζί και με άλλες υποδομές αναγκαίες για την περιοχή.

Η οργή των εργαζομένων για την κοροϊδία που εισπράττουν από κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή ήταν ακόμα πιο έντονη όταν αναφέρονταν στο σχεδιασμό για λειτουργία χώρου διαχείρισης απορριμμάτων στο Γραμματικό, κάτι για το οποίο η σημερινή περιφερειάρχης δεσμευόταν ότι δεν πρόκειται να συμβεί. Ο Γ. Πρωτούλης ανέδειξε την άθλια προσπάθεια της περιφερειακής αρχής να φέρει τους κατοίκους προ τετελεσμένων, να τους εκβιάσει μέσα από ένα σχεδιασμένο αδιέξοδο, αφού είναι γνωστό ότι η υπερκορεσμένη χωματερή της Φυλής δεν αντέχει άλλο και δεν αποκλείεται να «σκάσει» τους επόμενους μήνες. Επίσης τόνισε ότι είναι απαράδεκτη η προσπάθεια της Περιφέρειας να δείχνει ως ενόχους για τη συνέχιση της λειτουργίας της χωματερής της Φυλής τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής που δεν θέλουν ένα σκουπιδότοπο δίπλα στα σπίτια τους.

Ανέδειξε τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για φιλολαϊκή διαχείριση των απορριμμάτων, μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο φορέα, χωρίς εργολάβους, με έμφαση στην ανακύκλωση και διαλογή στην πηγή, με διαπεριφερειακό σχεδιασμό για τη χωροθέτηση ΧΥΤΥ και με μόνιμο προσωπικό. Άλλωστε η «Λαϊκή Συσπείρωση» διοργανώνει μεγάλη συγκέντρωση στις 27 Μάρτη, στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο Φυλής (πρώην Άνω Λιοσίων) με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων, όπου θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι θέσεις της.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *