Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ: Διεκδικούμε έργα υποδομής για τις λαϊκές ανάγκες

Σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μίλησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης

Στο ερώτημα που κυριαρχεί πάντα την προεκλογική περίοδο, δηλαδή στο «αν έγιναν ή όχι έργα» από τις δημοτικές και την Περιφερειακή Αρχή Αττικής απάντησε σήμερα, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», απευθυνόμενος σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Μιλώντας σε εκδήλωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με τίτλο «Έργα υποδομής για τις λαϊκές ανάγκες και ο ρόλος της Περιφέρειας», ανέδειξε ότι αυτό που πραγματικά πρέπει να απασχολεί το λαό και τη νεολαία είναι το «τι έργα έγιναν και για ποιου τα συμφέροντα». Γιατί, όπως είπε, «η Περιφέρεια Αττικής διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ π.χ. σε ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες για να φτιάξουν ιδιόκτητα γήπεδα, όπως επίσης και για έργα "βιτρίνας", π.χ. για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, που είναι απαραίτητα στο τουριστικό κεφάλαιο, για μαρίνες γιότ κοκ.». «Η Περιφερειακή Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική δεν κακοκάρδισε κανέναν μεγαλοεπιχειρηματία. Ότι της ζήτησαν τους το έδωσε και με το παραπάνω», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε, καταθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, που δείχνουν ότι ο προσανατολισμός της Περιφερειακής Αρχής δεν είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, «την ίδια στιγμή, έργα υποδομής απαραίτητα για να προστατεύεται η ζωή του λαού, όπως αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής και αντιπυρικής θωράκισης είτε δεν χρηματοδοτούνται καθόλου, είτε χρονίζουν, με τα τραγικά αποτελέσματα που έζησε ο λαός στη Μάνδρα και στο Μάτι». Ανέδειξε επίσης ότι ακόμα και έργα υποδομής που είχαν γίνει στο παρελθόν, σήμερα, μετά από δέκα χρόνια κρίσης και υποχρηματοδότησης ρημάζουν, έχουν φτάσει στα όριά τους.

Ο Γιάννης Πρωτούλης κάλεσε τους φοιτητές να ανοίξουν αυτή τη συζήτηση στα αμφιθέατρα, με τους φίλους και τις οικογένειές τους. Και να κάνουν κριτήριο ψήφου τους τη ζωτική ανάγκη του λαού και της νεολαίας για τέτοια έργα, που «δεν χωρούν στους προϋπολογισμούς των κυβερνήσεων και της ΕΕ γιατί δεν είναι "ανταποδοτικά". Να τα διεκδικήσουν με την πάλη και με την ψήφο τους. Ενισχύοντας τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και το ΚΚΕ παντού, που είναι η μόνη δύναμη που αναδεικνύει αυτά τα προβλήματα και είναι στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης».

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Τροχίδης, φοιτητής στο ΠΑΔΑ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Παραβρέθηκε επίσης ο Παναγιώτης Ηλίας, καθηγητής στο ΠΑΔΑ και υποψήφιος Δήμαρχος Αίγινας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *