Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στου Ζωγράφου

 Συγκέντρωση στου Ζωγράφου, στην πλατεία Γαρδένιας, πραγματοποίησε το ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και η Κωνσταντίνα Τσιουπρά, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, με τον επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο, Ανδρέα Καραβίδα, να καλεί σε αποφασιστική στήριξη του ΚΚΕ παντού, για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων, η πάλη για την ανακούφισή τους, από τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Γιάννης Πρωτούλης μιλώντας στους συγκεντρωμένους, σχολίασε τα αλισβερίσια μεταξύ των αστικών κομμάτων με τα πέρα δώθε μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και τανάπαλιν, σαν σε μια «ρετρό ταινία, που την ονόμασαν "προοδευτική συμμαχία"», όπως είπε. Συμπλήρωσε ότι όλα αυτά τα στελέχη του αστικού πολιτικού συστήματος, ο Ραγκούσης, ο Μπίστης, ο Τζουμάκας, κλπ., ο λαός δίκαια τα έριξε στα αζήτητα στις προηγούμενες εκλογές, χρεώνοντάς τους την κατάσταση που βίωσαν μέσα στην κρίση και «τώρα βγαίνουν πάλι σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή...». «Δεν έχει τίποτα να περιμένει ο λαός μας από όλους αυτούς, γιατί όλοι τους θα τα βρουν, όπως τα βρίσκουν στα νομοσχέδια για το μισθό, τις συντάξεις, τη φορολογία, όπως τα βρίσκουν για τα κονδύλια στο ΝΑΤΟ, όπως τα βρίσκουν στα εξοπλιστικά, στο πετσόκομμα στα σχολεία, τα νοσοκομεία, κλπ. Οι ίδιοι είναι που όλα τα προηγούμενα χρόνια καταψήφισαν με μια φωνή όλες τις προτάσεις νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για την επαναφορά των ΣΣΕ, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την κατάργηση των χαρατσιών, για την προστασία των σπιτιών από τους πλειστηριασμούς, κλπ.». Ανέδειξε ότι αυτό που αποδείχτηκε από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει ούτε η παραμικρή ανακούφιση χωρίς σκληρό αγώνα. «Αποδείχτηκε με τραγικό τρόπο ότι η εναλλαγή των κυβερνήσεων μέσα στα τείχη των καπιταλιστών, της ΕΕ, των μονοπωλίων, θα φέρει μόνο νέα δεινά, νέα μνημόνια, νέες περικοπές, νέες αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις θανάτου, νέες περιπέτειες».

Όπως σημείωσε: «Γι' αυτό έχει έρθει η ώρα να σηκώσουμε ανάστημα, να ξεπεράσουμε προκαταλήψεις, να βγούμε μπροστά, να μαζέψουμε δυνάμεις, με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες. Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", στις ευρωεκλογές με το σφυροδρέπανο και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, που έκλεισε 100 χρόνια ζωής και δράσης!

Γιατί, τι άλλο μπορεί να περιμένει κάθε άνθρωπος καλής θέλησης, πολύ περισσότερο άνθρωποι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι που συμμετέχουν στο κίνημα, άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται αριστεροί, ριζοσπάστες, αγωνιστές, βλέποντας όλους μαζί -"προοδευτικούς" του ΣΥΡΙΖΑ και "συντηρητικούς" της ΝΔ- να βραβεύονται από τον Τραμπ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ;

Θέλουμε να εκφραστεί ένα διακριτό ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, που εκφράζεται το τελευταίο διάστημα. Υπάρχει τέτοιο ρεύμα. Άνθρωποι προοδευτικοί, αγωνιστές, άνθρωποι που για διάφορους λόγους οι δρόμοι μας χώρισαν τα προηγούμενα χρόνια, άνθρωποι που τώρα κάνουν στην άκρη ακόμα και πικρίες που δημιουργεί καμιά φορά η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, όμως καταλαβαίνουν και λένε ότι "ναι, το ΚΚΕ είχε δίκιο, η ζωή δικαίωσε τις Θέσεις του ΚΚΕ, δεν υπάρχει τίποτα άλλο πιο τίμιο, σταθερό, αταλάντευτος υπερασπιστής των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, που αυτή τη στιγμή πρέπει να ενισχυθεί για να έρθει μια καλύτερη μέρα"»

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *