Τρίτη 7 Μαΐου 2019

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Τα Λιπάσματα να δοθούν δωρεάν στο λαό του Κερατσινίου

«Να δοθούν δωρεάν στο λαό τα 204 στρέμματα στα Λιπάσματα»

Τη δωρεάν παραχώρηση στο Δήμο της έκτασης 204 στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου λιπασμάτων στο Κερατσίνι, απαίτησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η πρόταση αυτή ήρθε μετά την πρόταση της διοίκησης της Περιφέρειας για αναγκαστική απαλλοτρίωση του χώρου από την ιδιοκτήτρια Ανώνυμη Εταιρεία, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Η Ελένη Ζαφειρίου, (δείτε εδώ αποσπάσματα από την παρέμβασή της) μιλώντας εκ μέρους των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τόνισε πως αποτελεί ομοθυμία στη λαϊκή απαίτηση να αναπλαστεί ο χώρος και υπογράμμισε πως δεν πρέπει να δαπανήσει χρήματα η Περιφέρεια αλλά να παραχωρηθεί δωρεάν στο Δήμο καθώς πρόκειται για ακίνητα που συνδέονται με βιομηχανική κληρονομιά και τα οποία, αυτή τη στιγμή είναι εγκαταλελειμμένα, με βανδαλισμούς και φθορές και δεν υπάρχει ενδιαφέρον και οικονομικό όφελος από την εταιρεία.

Ανέφερε μάλιστα πως σε περίπτωση εξακολουθητικών αρνήσεων για τη δωρεάν παραχώρηση, αφού υπάρχει η συναίνεση της λαϊκής βάσης, είναι ώριμο να γίνουν διεκδικητικές κινητοποιήσεις και με τη συμμετοχή των λαϊκών δυνάμεων να καταληφθεί ο χώρος και να αποδοθεί  στο λαό της περιοχής στον οποίο ανήκει. Παράλληλα ζήτησε να γίνει ανάπλαση του χώρου με κρατική χρηματοδότηση, να μην υπάρξει καμία δραστηριότητα με κριτήριο το κέρδος αλλά και καμία λειτουργία με ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», λόγω του ότι το προεδρείο του Συμβουλίου αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία την πρότασή της για το θέμα, απείχε από αυτή. 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *