Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Περιοδεία του Γιάννη Πρωτούλη στο έργο του Φαληρικού όρμου

Τους οικοδόμους στο έργο της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής. Μαζί του ήταν ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Γιάννης Πρωτούλης, συζητώντας με τους εργάτες, αναφέρθηκε στο έργο της ανάπλασης κι επισήμανε ότι τα έργα που πρέπει να γίνουν για να καλυφθούν οι ανάγκες του λαού στην περιφέρεια Αττικής είναι πολύ περισσότερα, αλλά δεν τα προτιμούν οι κυβερνήσεις και οι περιφερειακές διοικήσεις που έχουν περάσει ως τώρα γιατί φροντίζουν να εξοικονομούν χρήματα για τις ανάγκες του κεφαλαίου ή να χρηματοδοτούν έργα βιτρίνας κατά παραγγελία επιχειρηματικών ομίλων.

«Το έργο θα τελειώσει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι βελτιώνεται η ζωή μας σε αυτή εδώ τη μεγαλούπολη, η οποία έχει πάρα πολύ μεγάλες ανάγκες», επισήμανε ο Γιάννης Πρωτούλης και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Υπάρχει η ανάγκη να μην πνιγόμαστε με τη πρώτη βροχή. Ας θυμηθούμε τους νεκρούς στη Μάνδρα και ας σκεφτούμε: αν γίνονταν αντιπλημμυρικά έργα και δουλειά θα έβρισκε ο κόσμος και ζωές θα σώζονταν. Άλλο ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχουν υποδομές για τα λήμματα, η αντιπυρική θωράκιση είναι ανεπαρκής. Αυτά δεν είναι έργα αναγκαία για το λαό που και θα έδιναν δουλειά στον κόσμο και θα ήταν προς όφελος μας;».

Πρόσθεσε, ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί στην ουσία μέρος το σχεδιασμού του τουριστικού κεφαλαίου, για να διαμορφωθεί η «Αττική ριβιέρα», με «μαρίνες για τα κότερα των επιχειρηματιών, μεγάλα ξενοδοχεία και καζίνο, ώστε να αυξηθεί η τουριστική κίνηση. Εμείς, όμως, θα συνεχίσουμε να είμαστε κακοπληρωμένοι και ανασφάλιστοι ή άνεργοι, δηλαδή αφημένοι στη μοίρα μας, την ίδια ώρα που εδώ θα γίνεται ένα πάρτυ για να τα παίρνουν οι λίγοι».

Αναφερόμενος στις εκλογικές αναμετρήσεις της 26ης Μάη, τόνισε ότι οι κάλπες μπορούν να δώσουν ένα καλό αποτέλεσμα για το λαό αν βγουν ενισχυμένες εκείνες οι δυνάμεις που την επόμενη μέρα θα είναι δίπλα στο λαό, είτε από το μετερίζι του Δήμου, είτε από αυτό της Περιφέρειας, είτε ως Ευρωβουλευτές. Γι' αυτό χρειάζεται μαζικά στις κάλπες να πέσουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και στις ευρωεκλογές να δοθεί ισχυρό μήνυμα με δυνατό ΚΚΕ!

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα τους στο εργοτάξιο για αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των συνθηκών εργασίας μιας και στο Φαληρικό Όρμο η εντατικοποίηση της εργασίας χτύπησε κόκκινο όλο το προηγούμενο διάστημα, κάτι που το έχουν καταγγείλει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, προκειμένου η περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ να προλάβει να κόψει προεκλογικές κορδέλες, ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *