Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Στο Λαύριο και το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» περιόδευσε χθες ο Γιάννης Πρωτούλης

 Στην ιστορική εργατούπολη του Λαυρίου και στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» περιόδευσε τις προηγούμενες μέρες ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Στο αεροδρόμιο, σε έναν από τους μεγαλύτερους χώρους δουλειάς στην Ελλάδα, ο υποψήφιος του ΚΚΕ συζήτησε με εκτελωνιστές, περιόδευσε στα επισιτιστικά καταστήματα, στις εταιρίες επίγειας εξυπηρέτησης και στα γκισέ πωλήσεων εισιτηρίων. Ανέδειξε ότι στο αεροδρόμιο σπάνε το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ των αφίξεων, η κερδοφορία των εταιριών που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές είναι τεράστια, κι όμως οι εργαζόμενοι ζουν με μισθούς πείνας και με συμβάσεις μήνα. Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας είναι ανύπαρκτα, η εντατικοποίηση τεράστια, αφού οι βάρδιες είναι σχεδόν απανωτές. Στη συζήτηση εκφράστηκε η πλατιά αναγνώριση ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων, ότι οι κομμουνιστές είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης, μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες. Ο Γιάννης Πρωτούλης, τους κάλεσε να κάνουν στις εκλογές μια μεγάλη διαφορά, για να εκφραστεί και στην κάλπη το διακριτό ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ.
Στο Λαύριο, ο υποψήφιος του ΚΚΕ, συνοδευόμενος από τον Βάλσαμο Συρίγο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο, τον Μάη Μέντη, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Αν.Αττικής και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο, και τον Αποστόλη Παμφίλη, υποψήφιο δήμαρχο Λαυρεωτικής, επισκέφθηκαν εργασιακούς χώρους και συζήτησαν με εργαζόμενους καλώντας σε συστράτευση με το ΚΚΕ παντού. Πιο συγκεκριμένα ο Γ. Πρωτούλης επισκέφθηκε το λιμάνι όπου μίλησε με ναυτεργάτες, το ΙΚΑ, τη ΔΕΗ, ενώ συζήτησε και με εργαζόμενους στην Αρχαιολογία.
Ο Γιάννης Πρωτούλης, σχολιάζοντας τις προεκλογικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι αφού ο ΣΥΡΙΖΑ γονάτισε το λαό με το τρίτο μνημόνιο και την εφαρμογή όλων των προηγούμενων, τώρα επιστρέφει το ένα από τα δέκα που του πήρε και θέλει να του πουν κι «ευχαριστώ».
Σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι που έχουν υποστεί απανωτές θυσίες δεν χρωστάνε τίποτα στην κυβέρνηση, η οποία ψάχνει άλλοθι για τα αντεργατικά μέτρα που ήδη έχει αποφασίσει για την «επόμενη μέρα» και συγχωροχάρτι για το ξεζούμισμα του λαϊκού εισοδήματος. Ανέδειξε ότι αυτά τα μέτρα δεν ακυρώνουν το βάρβαρο μνημονιακό πλαίσιο, που έχει ανάγκη το μεγάλο κεφάλαιο, γι'αυτό άλλωστε η κυβέρνηση ως «θετικά» μέτρα χαρακτηρίζει τις φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Πρόσθεσε ότι ακόμα κι αυτές, οι όποιες ανάσες ανακούφισης δεν θα δίνονταν αν δεν είχαν ξεδιπλωθεί οι εργατικοί - λαϊκοί αγώνες, με αίτημα την ανάκτηση των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια.
Τέλος, κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, γιατί είναι το μόνο Κόμμα που προβάλλει αυτά τα δίκαια αιτήματα, για να σταλεί μήνυμα ότι η εργατική τάξη δεν παραιτείται από τη διεκδίκηση επαναφοράς όλων των απωλειών που είχε τα προηγούμενα χρόνια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *