Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

ΜΠΡΑΧΑΜΙ: Δεν ψάχνουμε τις διαφορές ανάμεσα στους οπαδούς της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου

Σε προεκλογική συγκέντρωση στον Άγιο Δημήτριο μίλησαν ο Γιάννης Πρωτούλης, η υποψήφια δήμαρχος Γιώτα Δήμου και η υποψήφια ευρωβουλευτής Έφη Χαλιού

Μήνυμα αντεπίθεσης και ισχυροποίησης του ΚΚΕ παντού έστειλε η μαζική προεκλογική συγκέντρωση στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή. Εκεί, στην πλατεία Ηρώων, ιδιαίτερη αίσθηση έκανε το μαζικό μπλοκ της νεολαίας, με τη μαχητική της παρουσία, τον ενθουσιασμό, τις σημαίες και τα συνθήματά της.

Το άνοιγμα έκανε η Γιώτα Δήμου, υποψήφια δήμαρχος Αγίου Δημητρίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τονίζοντας ότι «περισσότεροι κομμουνιστές και αγωνιστές μέσα στα συμβούλια, την Ευρωβουλή, σημαίνει ενίσχυση των αγώνων που συγκρούονται θαρρετά με τον αντίπαλο του λαού, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και το κράτος τους. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για το λαό ώστε να βάλει φρένο στα εκατοντάδες αντιλαϊκά μέτρα από τη μια και στα μέτρα ενίσχυσης του κεφαλαίου από την άλλη. Να πει τέρμα στη ζωή με επιδόματα για το λαό από τη μια, και ζωή με αμύθητα πλούτη για μια χούφτα καπιταλιστών από την άλλη. Να ανακτήσει απώλειες και να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία μας».

Παίρνοντας το λόγο η Έφη Χαλιού, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στην κοκορομαχία ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που όπως είπε στέκεται μακριά από τα λαϊκά συμφέροντα. Σημείωσε ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι να αναδειχτεί μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, η οποία μέσα στο ευρωκοινοβούλιο και κυρίως έξω από αυτό, όπως και σε περιφέρειες και δήμους θα έχει τη δύναμη να εμποδίσει, να δυσκολέψει την αντιλαϊκή επίθεση. «Μια λαϊκή αντιπολίτευση που θα αντιστέκεται στην ΕΕ της ανεργίας, της φτώχειας, της κρατικής καταστολής, των πολέμων. Ενάντια στις "αξίες" της ΕΕ, οι οποίες θρέφουν τις ακροδεξιές, φασιστικές δυνάμεις». «Αυτές τις "αξίες" υπερασπίζονται όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, μέχρι το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι ως και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής», ανέφερε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι: «Η ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί μήνυμα λαϊκής αντεπίθεσης, αισιοδοξίας, μαχητικής καταδίκης της ΕΕ. Είναι εφόδιο για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για να αντιπαλέψει αποτελεσματικότερα την αντιλαϊκή λαίλαπα και να την ανατρέψει. Για να ζήσει ο λαός μας, όλοι οι λαοί της Ευρώπης, τη ζωή που τους αξίζει και μπορούν να κερδίσουν».

Με την αγωνιστική μας ταυτότητα καλούμε το λαό να στηρίξει τους αγωνιστές υποψηφίους μας

Ο Γιάννης Πρωτούλης, αναφέρθηκε στο υπαρκτό ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, που καταγράφεται και τόνισε ότι θα είναι μεγάλη νίκη κι ελπίδα να καταγραφεί αυτό το ρεύμα και στις κάλπες. Κάλεσε το λαό να μην ψάχνει τις διαφορές στη μιζέρια των διαχειριστών της ίδιας αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής, στις διαφορές ανάμεσα στους οπαδούς της ΕΕ, των εφοπλιστών των τραπεζιτών των βιομηχάνων. Κάλεσε τους εργαζόμενους να ψηφίσουν εργαζόμενους αγωνιστές. «Να μην ψάχνει να βρει αν υπάρχουν και ποιες είναι οι διαφορές όσων από το πρωί μέχρι το βράδυ μας παίρνουν τα αυτιά για το μονόδρομο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, της καπιταλιστικής ανάπτυξης που είναι ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων. Αυτό το δρόμο το ζούμε, αφήνει μεγάλες ανοικτές πληγές, τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων αποκλεισμένους από το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, μεγάλο μέρος της νεολαίας άνεργους και μισοάνεργους, μεγάλα τμήματα του λαού μας αποκλεισμένα από το δικαίωμα να ζουν σε γειτονιές ανθρώπινες με υποδομές για να μην πνίγονται με την πρώτη βροχή, καταστρέφονται στα έντονα καιρικά φαινόμενα».

Αναφερόμενος στις «εξαγγελίες» της κυβέρνησης ανέδειξε ότι είναι άλλη μια προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει «ένα σύγχρονο ραγιαδισμό, καλυμμένο με δήθεν προοδευτικό και ριζοσπαστικό μανδύα. Καλλιεργεί τις μειωμένες απαιτήσεις. Σήμερα ξεδιάντροπα νομίζουν ότι θα ξεγελάσουν με ένα 300άρι τους συνταξιούχους στις 25 Μάη για να τους πάρουν την ψήφο στις 26. Τόσο τους έχουν κοστολογήσει, όλους τους απόμαχους της δουλειάς που με τη σκληρή δουλειά τους έχτισαν τα πάντα...»

Κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που όπως είπε «δεν υπόσχονται, δεσμεύονται για την ανάπτυξη της πάλης για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τη λαϊκή οικογένεια. Η συνεχής δράση μας μέσα στους εργασιακούς χώρους, στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, στις συνοικίες, στους χώρους μόρφωσης, εκεί όπου αθλείται και ψυχαγωγείται η νεολαία, είναι η ταυτότητά μας. Με αυτήν την αγωνιστική ταυτότητα απολογούμαστε στους εργαζόμενους, όλο το λαό. Με αυτήν την αγωνιστική διαδρομή, έχουμε τη δύναμη να σταθούμε απέναντι και ενάντια στον πολυπλόκαμο μηχανισμό πίεσης, εξαγοράς και ενσωμάτωσης που αναπαράγεται και τοπικά»

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *