Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ: Στις εκλογές να ενισχυθεί το ΚΚΕ για να ενισχυθεί η πάλη του λαού, η προοπτική και η φιλολαϊκή διέξοδος

Στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αναφέρθηκε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ3, το πρωί της Πέμπτης 10 Γενάρη.

Σχολιάζοντας τις μετακινήσεις πολιτικών στα αστικά πολιτικά κόμματα, επισήμανε ότι βλέπουμε το τελευταίο διάστημα ότι έχουμε πολύ εύκολες μετεγγραφές ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι διαφορές τους δεν είναι πολύ μεγάλες, αλλά συγκλίνουν σε πολύ μεγάλα θέματα όπως είναι η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Υπενθύμισε εξάλλου ότι και οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης ομολογούν πως τα νομοσχέδια που ήρθαν στη Βουλή από τη σημερινή κυβέρνηση, ψηφίστηκαν με ευρεία πλειοψηφία».

Ο Γ. Πρωτούλης πρόσθεσε ότι η σύγκλισή τους επιβεβαιώνεται και από τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία το ΚΚΕ θα καταψηφίσει γιατί είναι ΝΑΤΟικής κοπής, καθώς όλα τα αστικά κόμματα συμφωνούν και στηρίζουν τον ευρωατλαντικό σχεδιασμό, τη συμμετοχή σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, τη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό αεροπλανοφόρο με σοβαρούς κινδύνους για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.

Ερωτηθείς για το σενάριο της πρότασης εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ο Γ. Πρωτούλης ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ θα την καταψηφίσει, δεν πρόκειται να δώσει τη στήριξή του στη σημερινή κυβέρνηση, όπως έκανε παλαιότερα και στις κυβερνήσεις του Γ. Παπανδρέου ή του Αντ. Σαμαρά.

Με αφορμή το χθεσινό εργατικό θανατηφόρο ατύχημα στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια, ο Γ. Πρωτούλης επισήμανε ότι τα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη σε διάφορα σημεία της χώρας, γίνονται με μεροκάματα των 25 και 30 ευρώ, με 10ωρα και 12ωρα εργασίας, χωρίς ΣΣΕ, με απίστευτη εντατικοποίηση της εργασίας, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Κατήγγειλε μάλιστα ότι στις μάχες που δίνουν τα συνδικάτα και η Ομοσπονδία Οικοδόμων για τα δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκουν τοίχο όχι μόνο από τους εργοδότες, αλλά και από την ίδια την κυβέρνηση.

Κατήγγειλε επίσης ότι τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα μέσα σε ένα χρόνο έχουν φθάσει τα 73, ενώ τα συνολικά στοιχεία του ΣΕΠΕ έχουν σταματήσει στο 2016 χωρίς να δημοσιοποιούνται για τα επόμενα χρόνια. Διευκρίνισε μάλιστα ότι θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα δεν έχουμε μόνο στην οικοδομή, αλλά και στους δήμους με τους εργαζόμενους που δουλεύουν χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, στον κλάδο των ντελιβεράδων και αλλού.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να γίνει κριτήριο δράσης και αγώνα των εργαζομένων, επισήμανε χαρακτηριστικά ο Γ. Πρωτούλης και σημείωσε πως οι τοπικές εκλογές είναι μία καλή ευκαιρία να ενισχυθεί η πάλη του λαού, η προοπτική και η διέξοδος με τη στήριξη του ΚΚΕ από τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, το λαό συνολικά.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *