Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Κάλεσμα στο λαό να δυναμώσει το ΚΚΕ, τη μόνη λαϊκή αντιπολίτευση


Στην καρδιά της Ελευσίνας, της εργατούπολης που έχει πληρώσει για τα καλά τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης αλλά και της κρίσης, που συγκεντρώνει χιλιάδες εργάτες σε βιομηχανίες και κάθε είδους επιχειρήσεις, που η εκμετάλλευση εντείνεται, τσακίζει κόκαλα η ανεργία, η κακοπληρωμένη δουλειά και τα εργατικά «ατυχήματα» μίλησε το βράδυ της Τετάρτης 23 Γενάρη, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη συγκέντρωση το λόγο πήρε επίσης ο Κώστας Κώνστας, υποψήφιος δήμαρχος Ελευσίνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η ανάπτυξη για το κεφάλαιο τσακίζει τις λαϊκές ανάγκες
Ο Γ. Πρωτούλης αναφέρθηκε στις φονικές πλημμύρες του 2017, υπενθυμίζοντας στους συγκεντρωμένους ότι στην ίδια πόλη λίγες μέρες μετά είχε πάει ο πρωθυπουργός για να μιλήσει σε «μια προστατευμένη από την Αστυνομία κυβερνητική φιέστα, με στημένο ακροατήριο. Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει το πρωτοσέλιδο τότε της "Αυγής", της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ που έριχνε το φταίξιμο στους πνιγμένους και τους κατεστραμμένους γράφοντας ότι η αιτία ήταν τα "έργα των ανθρώπων" και όχι οι βιομηχανίες που άναρχα μπάζωσαν ρέματα και ποτάμια, το καπιταλιστικό κράτος που έφερε και πέταξε στην κυριολεξία χωρίς κανένα σχεδιασμό και υποδομές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που θα δούλευαν τα εργοστάσια, θα ήταν η καύσιμη ύλη για την καπιταλιστική κερδοφορία».

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στο ρυθμιστικό σχέδιο για τη Δυτική Αττική, που «προβλέπει την παράδοση συνολικά της περιοχής για βιομηχανική χρήση στο μεγάλο κεφάλαιο, για τα δικά του συμφέροντα και ανάγκες. Το λιμάνι της Ελευσίνας και η επέκτασή του, η διασύνδεσή του με το Θριάσιο και τον Σιδηρόδρομο, η αξιοποίηση όλο και μεγαλύτερων εκτάσεων της περιοχής για αποθήκες και βιομηχανίες, είναι ενδεικτικά ως προς το για ποιον γίνεται ο χωροταξικός σχεδιασμός και ποιους σκοπούς υπηρετεί».

Την ίδια στιγμή ανέδειξε το γεγονός ότι μια σειρά από αναγκαία έργα, απαραίτητα για τις λαϊκές ανάγκες, δεν προωθούνται, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα «τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης των κτιρίων, στέγασης δημόσιων υγειονομικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών, που υποχρηματοδοτούνται συστηματικά».

«Σε αυτό το περίφημο συνέδριο, που έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν τις συγκεντρώσεις των συνδικάτων "αντισυγκεντρώσεις" περίσσεψαν οι αοριστολογίες για τα καυτά προβλήματα των εργαζομένων της Ελευσίνας και της Δυτικής Αττικής. Ο Τσίπρας και η Δούρου εξήγγειλαν "Σχέδια διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας που θα ολοκληρωθούν έως το Μάρτη" του 2018, τώρα βέβαια έχουμε 2019. Υποσχέθηκαν την ενίσχυση της Περιφέρειας για υλοποίηση άμεσου προγράμματος αντιπλημμυρικών έργων, κονδύλια. Όσο τα είδατε εσείς άλλο τόσο τα έδωσαν και αυτοί!

Κανένας επίσης δεν πρέπει να ξεχάσει ότι παραμονή της καταστροφής, εδώ σε αυτήν την αίθουσα που είμαστε σήμερα, μαζεύτηκαν υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Βασιλείου όλοι οι εμπλεκόμενοι και φωτογραφίζονταν ανταλλάσσοντας φιλοφρονήσεις ότι είναι πανέτοιμοι για αντιπλημμυρικά φαινόμενα και παρουσίαζαν εκθέσεις που έγραφαν ότι στην περιοχή δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος ακόμα και για βροχοπτώσεις που πέφτουν μια φορά στα 100 χρόνια!».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην υγειονομική βόμβα των σκουπιδιών στη Φυλή, αναδεικνύοντας ότι η Διοίκηση Δούρου όχι μόνο επεκτείνει τη συγκεκριμένη χωματερή, αλλά βάζει μπροστά και άλλη μια αντίστοιχη δομή στο Γραμματικό, και με άθλιο τρόπο προσπαθεί να στρέψει τους κατοίκους της μιας περιοχής ενάντια στους κατοίκους της άλλης. Αναλύοντας τις θέσεις του ΚΚΕ υπογράμμισε: «Είναι ώρα χωρίς χάσιμο χρόνου, χωρίς άλλες αυταπάτες να απαιτήσουμε να κλείσει το αίσχος της Φυλής, να διεκδικήσουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων χωρίς μεγαλοεργολάβους και εταιρείες που κάνουν μπίζνες με την υγεία του λαού, με ενιαίο κρατικό φορέα, με ανακύκλωση στην πηγή, με χώρους ελεγμένους που να καθοριστούν με κριτήρια επιστημονικά, που να προστατεύουν την ποιότητα της ζωής, με μόνιμο προσωπικό και με πλήρη δικαιώματα.

Έχουμε επίγνωση ότι αυτός ο σχεδιασμός έρχεται σε σύγκρουση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και γι' αυτό απορρίπτεται μετά βδελυγμίας και από την περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ όπως και προηγούμενα και την ίδια ώρα χρηματοδοτούν φιέστες όπως αυτή που αποφάσισαν για την "Ελευσίνα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης" με πρώτο προϋπολογισμό 8.667.400 ευρώ!». Ειδικά για το πρόγραμμα αυτό, ανέφερε:

«Για να τα κονομήσουν λίγοι πουλώντας πολιτιστικά εμπορεύματα με ντεκόρ μια από τις πιο επιβαρυμένες περιοχές της χώρας μας, με εργάτες χωρίς δικαιώματα που δουλεύουν σε καθεστώς δουλοκτησίας, με την ανεργία να αυξάνει, να πνίγεται στην πρώτη βροχή και αν δεν πνίγεται να γίνεται λίμνη, να πνίγεται η περιοχή και οι κάτοικοι από τα σκουπίδια, να πνίγεται η περιοχή και οι κάτοικοι από τη ρύπανση. Και την ίδια στιγμή αντί να δίνονται κονδύλια για την ανακούφιση των περιοχών δίνονται στην Ανώνυμη Εταιρεία που έστησαν για το φαγοπότι και τις επιχειρήσεις. Τώρα θα φορέσουν στην Ελευσίνα και το στέμμα της βασίλισσας της Ευρώπης. Η πιο εξόφθαλμη εξαπάτηση και ταυτόχρονα η πιο τραγική ειρωνεία...».

Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ είναι μπροστάρηδες στην πάλη των εργαζομένων
Ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Κώνστας αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της Ελευσίνας και συνολικά του Θριάσιου πεδίου, αναδεικνύοντας την πολιτική της δημοτικής αρχής, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δεν είναι τυχαίο ότι κόμματα που έχουν βάλει την υπογραφή τους στην αντιλαϊκή πολιτική, έτρεξαν να στηρίξουν την τωρινή δημοτική αρχή ενόψει των εκλογών, με πρώτο και καλύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ. Εντελώς αναμενόμενο λέμε εμείς. Γιατί η δημοτική αρχή του κ.Τσουκαλά αποτελεί τον καλύτερο εκφραστή της κυβερνητικής πολιτικής στην Τοπική Διοίκηση. Έχουν ως ευαγγέλιο την ανταποδοτικότητα, αποδέχονται τη λογική όπως και τα κόμματα που τους στηρίζουν, που λέει ότι και για την Υγεία και για την Παιδεία και για άλλες βασικές κοινωνικές δομές, πρέπει να πληρώνει ο λαός, για να εξοικονομηθεί χώρος στον κρατικό προϋπολογισμό με σκοπό να πάει σε επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί, ότι πριν λίγες εβδομάδες, πέρασαν ύπουλα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αύξηση των δημοτικών τελών για λειτουργικά έξοδα των σχολείων την ώρα που ο λαός της Ελευσίνας και της Μαγούλας πληρώνει ένα σωρό φόρους και υπάρχει η δυνατότητα και η ανάγκη, για γενναία μείωση των δημοτικών τελών. Πώς αλλιώς επίσης να αποδείξει η δημοτική αρχή ότι είναι πιστή στη λογική της ανταποδοτικότητας όταν ενόψει εκλογών θα μας διαφημίσει τα 20 εκατομμύρια πλεόνασμα (σκεφτείτε αν σας θυμίζει κάτι η λέξη) στον προϋπολογισμό, που είναι χρήματα που έχει βάλει από την τσέπη του ο λαός».

«Είναι ανάγκη, λοιπόν, να πάρουμε απόφαση τι δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους χρειαζόμαστε. Δημάρχους και δημοτικά συμβούλια διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής ή δημάρχους αγωνιστές μαζί με το λαό; Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα, είτε στη Διοίκηση, είτε στην αντιπολίτευση, ήταν μπροστάρηδες σε κάθε λαϊκό πρόβλημα, υπηρετώντας τη γραμμή της λαϊκής αντιπολίτευσης. Υπάρχει πολύτιμη πείρα και πρέπει να αξιοποιηθεί. (...)

Στην Ελευσίνα με τη δύναμη που είχαμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά κυρίως εκτός, μαζί με τους φορείς, τα Σωματεία και τους κατοίκους της περιοχής, αναδείξαμε κάθε εργατικό - λαϊκό πρόβλημα σε συνδυασμό με επεξεργασμένα αιτήματα για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων του δήμου μας. Είμαστε η μόνη παράταξη που κοντραριζόμαστε επί της ουσίας στην πολιτική που εφαρμόζει η δημοτική αρχή, ξεσκεπάζοντας ταυτόχρονα την υποτιθέμενη αντιπαράθεση που επιδιώκουν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις. Είμαστε οι μόνοι που από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε ενάντια στην εφαρμογή των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην Τοπική Διοίκηση, πρώτα με τον "Καποδίστρια" και τον "Καλλικράτη" και τώρα με τον "Κλεισθένη", που αν και φέρουν ελληνικά ονόματα δεν αποτελούν ελληνική πρωτοτυπία. Είναι κατευθύνσεις της ΕΕ και έχουν εφαρμοστεί εδώ και χρόνια σε πολλές χώρες της».

«Καλούμε το λαό να συμπορευθεί με τους αγωνιστές της περιοχής, να στηρίξει και να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕ παντού, καθώς η εκλογή περισσότερων δημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων από τη "Λαϊκή Συσπείρωση", σημαίνει αλλαγή του συσχετισμού υπέρ του λαού, ώστε να μπορεί να παλέψει από καλύτερες θέσεις μπροστά στους αγώνες που έχουμε να δώσουμε το επόμενο διάστημα. Για να δυναμώσει η καθημερινή λαϊκή αντιπολίτευση στην κεντρική εξουσία. Για να εμποδίζουμε καλύτερα και πιο αποφασιστικά τα αντιλαϊκά μέτρα. Για την ανακούφιση και τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων».


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *